SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Parayı da istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB, 18 Mart Bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. Size 1 milyar avro göndereceğiz.' diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz? Bizatihi bu parayı da istemiyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2020 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: Parayı da istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

En son Türk Akım açılışında Ocak ayında İstanbul'da bir araya gelmiştik. Yakaladığımız olumlu ivmeyi Sofya'da Mayıs ayında gerçekleştirilecek toplantı ile sürdüreceğiz.

Görüşmelerimizin ana gündem maddesini Suriye'deki gelişmeler oluşturdu.

Görüşmelerimizin ana maddesini Suriye'de yaşanan gelişmeler oluşturdu.Verdiğimiz mücadelede şehit düşen evlatlarımızın ailelerine şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum. Gösterdiği dayanışma için Başbakan Borisov'a teşekkür ediyorum.

İdlib'de 1 buçuk milyon insan evlerini terk etmiş ve sınırlarımıza dayanmış bir vaziyette bekliyor. 

4 milyondan fazla sığınmacıya 9 yıldır ev sahibi yapan Türkiye'nin durumunu anlaşmış değiller.

AB liderlerinin duyarsızlıklarını dile getirdim.

AB ise 18 Mart bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. AB bugün de çifte standart uygulamaktadır. Bakınız hala AB üyesi ülkelerin önde gelenleri bizim sınırlara şu anda yürüyen mültecilerle ilgili Türkiye'nin burada yanlış yaptığını söyleyecek kadar çifte standart uyguluyorlar. Hani adil yük ve sorumluluk paylaşımı. 

Ben bu akşam sayın Başbakan'a da söyledim. 1 milyar euro gönderelim diyorlar. Biz artık bu parayı istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti onların vereceği parayı da bulur, üretir ve harcar. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hak ve yetkisi yoktur. AB hala çifte standart uygulamaya devam ediyor. Türkiye'nin güvenlik kaygılarını görmezden geliyor. 

Sığınmacılar, mülteciler bulundukları ülkeleri terk etme ve gidecekleri yeri seçmekte özgürdürler. Lokal bir hukuktan bahsetmiyorum uluslararası hukuka göre bu kişilerin zorla bir ülkede tutulması mümkün değildir. Ve bu kişiler kendi özgür iradeleriyle ülkemizden ayrılmaktadır. 

Bugün Yunan askerleri iki mülteciyi öldürdü. AB konsey Başkanı yarın Türkiye - Yunanistan sınırını ziyaret edeceğini açıkladı. Yunanistan Sahil Güvenlik yetkililerinin Ege'de yaptıklarını da izlemesini tavsiye ediyorum. 

Borisov'un açıklamalarından satır başları:

Bulgaristan halkına yönelik ifade etmiş olduğunuz tebrik mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Şahsım ve ekibim adına bir kez daha şehit olan askerlerin yakınlarına taziyelerimi ifade etmek isterim.

Bulgaristan'daki kamuoyuna bilgi vermek adına dünya genelinde zor bulunan ihtiyacı olan filtreli maskelerin bize temin edilmesi hususunda bize yardımcı olacağınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu maskeler çok spesifiktir. Perşembe günü Moskova'da gerçekleştireceğiz ziyaret çerçevesinde ölümcül Suriye'deki gelişmeler konusunda diplomatik çözüm bulacağınızı arzu ve temenni ediyorum. Can kaybı yanı sıra yüz binlerce göçmen de sınırlarımıza doğru geliyor.

Karşımızdaki büyük insani dramı bazıları göremiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.