SON DAKİKA
Hava Durumu

Evcil hayvanlara çip zorunluluğunda son gün

Evcil hayvanların mikroçip takılarak kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için son tarih bugün. 31 Aralık'a kadar beyanname ile başvuruda bulunan hayvan sahipleri hakkında ise yasal yaptırım uygulanmayacak. Evcil hayvanlarına kimliklendirme işlemi yaptırmayanlara 3 bin 642 lira ceza verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2022 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2022 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Evcil hayvanlara çip zorunluluğunda son gün

Evcil hayvanlara mikroçip uygulaması için tanınan süre bugün sona erecek.

1 Ocak 2021'den bugüne kadar 1 milyon 300 bine yakın kedi, köpek ve gelincik, kayıt altına alındı.

Evcil hayvanına çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira, mikroçip taktırdıktan sonra evcil hayvanını sokağa bırakanlara da 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacak. 

Beyanname doldurana yaptırım yok

31 Aralık tarihine kadar hayvan sahiplerinin il veya ilçe müdürlüklerine başvurarak beyanname ile başvurmaları halinde, mikroçip uygulamasının ve kayıt işleminin takip eden süreç herhangi bir yasal yaptırım uygulanmadan tamamlanabilecek.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, vatandaşların herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmaması için şunları söyledi:

"Özellikle bir beyanname var bu beyannameyi doldurarak en azından 31 Aralık tarihine kadar önümüzdeki yıl içerisinde cezai yaptırımla karşılaşmadan kedi ve köpeğine mikro çip takabileceklerdir." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.