SON DAKİKA
Hava Durumu

Genelkurmay açıkladı: Operasyonlar sona erdi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Nusaybin'de operasyonların sona erdiğini ve bu süreçte bin te

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Genelkurmay açıkladı: Operasyonlar sona erdi


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Nusaybin'de operasyonların sona erdiğini ve bu süreçte bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 

 

Genelkurmay Başkanlığı tamamlanan Şırnak ve Nusaybin operasyonlarının sonucunu açıkladı. 13 Mart'ta başlayan ve yaklaşık üç ay süren operasyonlarda tam 1000 bölücü terörist öldürüldü, çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Bölgede operasyon sonrası hendek ve barikatların kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

TSK'nın açıklaması şöyle:

"Şırnak il merkezinde ve Mardin ili Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirmek ve kamu güvenliği ile asayiş ve huzuru yeniden tesis etmek maksadıyla başlatılan  il ve ilçe operasyonları 03 Haziran 2016 tarihinde tamamlanmış, sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterilmiştir.

NUSAYBİN'DE 495 TERÖRİST

Nusaybin'de icra edilen operasyonda; 495 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 515 barikat kaldırılmış, 53 hendek kapatılmış ve 1.256 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 239 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 11.041 adet mühimmat, 45 telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 40 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

ŞIRNAK'TA 505 TERÖRİST

Şırnak'ta icra edilen operasyonda; 505 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 238 barikat kaldırılmış, 39 hendek kapatılmış ve 1.566 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 280 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 25.929 adet mühimmat, dokuz telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 6.420 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir."

OPERASYON SONRASI TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

TSK bölgede ayrıntılı arama/tarama ile hendek ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi.



 Kaynak; haber7
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.