SON DAKİKA
Hava Durumu

Görmez'in gençlere nasihati...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İşkodra'da din eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi. Görmez'in öğrencilere yaptığı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2013 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2013 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Görmez'in gençlere nasihati...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İşkodra'da din eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi. Görmez'in öğrencilere yaptığı nasihatler okunmaya değer...


Süleymaniye Medresesi ve İstanbul Vakfı'na bağlı imam hatip lisesinde öğrenim gören öğrencileri ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Ecdat yadigârı bu topraklarda bu güzel eğitim hizmetlerini yürüten kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Sizleri de bu güzel okulları seçtiğiniz için tebrik ediyorum. Anne ve babalarınızı sizi bu eğitim kurumlarına gönderdikleri için kutluyorum" dedi.

"PEYGAMBERİMİZİ ÇOK İYİ TANIYIN"

Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Sevgili gençler, öncelikle Kur'an'ı Kerim'i, yüce dinimizi, Hz. Peygamberi çok iyi tanıyın, iyi öğrenin ve iyi okuyun. Hayatınız boyunca yaratıcınızla, rabbinizle ilişkiniz çok iyi olsun. Bunun için onun emir ve yasakları bizim için çok önemlidir. Anne ve babalarımıza layık birer evlat olun ve bütün insanlarla, kâinatla, varlıklarla ilişkilerinizi güzel kılın" diye konuştu.

Başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bütün dünyada hakkın, hakikatin, adaletin ve erdemin yerleşmesi için çalışın…"

"GENÇLER, BÜYÜK DÜŞÜNÜN"

"Arnavutluk'ta yaşayan birer Müslüman çocuğu olarak hiçbir zaman küçük düşünmeyin, büyük düşünün. Bütün dünyayı dikkate alarak tıpkı Peygamberimiz gibi, sadece İşkodra'da, Arnavutluk'ta değil, bütün Balkanlar'da hatta bütün dünyada hakkın, hakikatin, adaletin, erdemin yerleşmesi için çalışın. Gençler, bizim dinimiz kendi varlığını doğru bilgi, ilim ve hikmet üzere bina etmiştir. Biz İslam'dan önceki dönemlere cahiliye adını veriyoruz. Çünkü İslam'dan önce o bölgede cehalet hâkimdi. Onun için sürekli bilginizi artırmak için uğraşın. Hem Allah'ın kitabındaki ayetlerini hem de Allah'ın tabiattaki ayetlerini çok iyi öğrenin. Kitabın ayetleriyle kâinatın ayetlerini birbirinden ayırmayın. "

"ALLAH'IN 3 ÇEŞİT AYETİ VARDIR"

"Allah'ın üç çeşit ayeti var. Birincisi, kitaba yazdığı Kur'an'ın ayetleri, ikincisi, Allah'ın kâinatta var kıldığı ayetler, üçüncü ise, rabbimizin insanın fıtratına yazdığı ayettir. İnsanların dilleri, renkleri, ırkları Allah'ın ayetlerindendir. O halde yeryüzünde okuyacağımız üç kitap ortaya çıkıyor. Birinci kitap Kur'an'ı Kerim, ikinci kitap bütün dünya ve âlem, üçüncü kitap insan. Son iki kitabın tercümesi ve rehberi birinci kitaptır. Yani Kur'an'ı Kerimdir. Birinci kitabı doğru okuyamayan ve onu anlayamayanlar ikinci ve üçüncü kitabı da anlayamazlar. Öyleyse bu üç kitabı çok iyi okuyup öğrenmemiz gerekiyor. Yeryüzünde bazen bir tek insanın hayatında yaptıklarını milyonlarca insan yapamamıştır. Sizler her biriniz o kadar güzel şeyler yapacaksınız ki bütün dünya sizden istifade edecek. Bunun da yolu üç kitabı doğru okumaktan geçiyor.""

Öğrencilerle sohbetin ardından Yunus Emre Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Görmez daha sonra İşkodra Belediye Başkanı Lorenc Luka'yı makamında ziyaret etti. Başkan Görmez, İşkodra temaslarının ardından yarın düzenlenecek olan 6. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Tiran'a hareket etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.