SON DAKİKA
Hava Durumu

Hadım edilecek!

Küçük Eylül’ün tecavüz edilip öldürülmüş halde bulunmasının ardından sapık katil Uğur K.’nın sorgusu devam ederken, Başbakan Y

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2018 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2018 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hadım edilecek!
Küçük Eylül’ün tecavüz edilip öldürülmüş halde bulunmasının ardından sapık katil Uğur K.’nın sorgusu devam ederken, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ hadım cezasının artık devreye sokulacağını söyledi. “Vahşice bir cinayet” diyen Bozdağ, “Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız" dedi.
Bursa'da yaşayan ve yaz tatili için memleketleri Ankara Polatlı ilçesi Uzunbeyli köyüne giden İbrahim- Şerife Yağlıkara çiftinin minik kızı Eylül’ün tecavüz edilerek öldürülmesi, bu vahşeti işleyen sapıklara dair “idam mı yoksa hadım mı” uygulanması gerektiği tartışmasını da yeniden başlatmış oldu. Kamuoyunda, Eylül’ün katili gözü dönmüş sapkın Uğur K.’ın idam edilmesi ve bunun emsal karar sayılması için imzalar toplanıp yürüyüş düzenlenmeye başlandı. Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kimyasal hadım uygulamasının hızlıca uygulanmaya başlanacağını açıkladı.
KATİLİN TELEFONUNDAN İĞRENÇ KAYITLAR ÇIKTI
Eylül'ü arama çalışmalarına dahi katılan sapık katil Uğur K.'nın el konulan otomobilinde bulunan saç teli ve DNA örnekleri üzerine aramalar yoğunlaştırılmıştı. DNA'nın örtüşmesinin ardından cezaevinde bulunan Uğur K.'nın tekrar ifadesi alındı. Ancak somut bulguya rağmen şüpheli, suçlamayı kabul etmemişti. Savcılık, Uğur K.'nın olay öncesi ve sonrası irtibatta bulunduğu kişileri mercek altına aldı. Zanlının, Eylül'ün babasının sondaj ve elektrik hattı işlerini aldığı, ancak işleri geciktirdiği bu nedenle de işine son verildiği belirtildi. Cinayetin, intikam duygusuyla işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Eylül'ün boğularak öldürüldüğü belirlenirken, vücudunun çeşitli yerlerinde kesici-delici alet yaralamaları ortaya çıktı. Tutuklu Uğur K.'nın daha önce siber polisi tarafından incelenen cep telefonunda çocuk pornosuna rastlandığı öğrenildi. Zanlının pedofil olduğu yönünde bulgulara ulaşıldı.
BOZDAĞ: “YAŞANAN OLAY BÜYÜK VAHŞET”
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Polatlı'da 22 Haziran'da kaybolan ve tecavüz edilerek öldürülmüş halde cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nınkatiline ilişkin, "Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız." dedi.Bozdağ, AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanlığı ziyaretinde bir soru üzerine 8 yaşındaki Eylül'ün öldürülmesini büyük bir vahşet olarak değerlendirdi.
“TEDBİRLERİMİZ ARTACAK, CEZALAR AĞIRLAŞACAK”
Cinayeti işleyenin, insanlıktan nasibini almamış birisi olduğunu belirten Bozdağ, "Vahşice bir cinayet. Türkiye olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık bugüne kadar hükümet olarak. Önümüzdeki dönemde bu tedbirleri tekrar gözden geçirip cezaları daha da artıracak adımlar atacağımızı daha önce açıklamıştık ancak seçimin araya girmesiyle bu düzenlemeler yapılamamıştı. Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da artıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim." diye konuştu.
CİNSEL KASTRASYON UYGULANMAYA BAŞLANACAK
Bozdağ, insanlığı utandıran, insanlıktan nasibini almayan bu tip kişilerin toplum içerisinde, toplum ve insanlar için daha fazla tehdit ve tehlike arz etmemesi için ayrıca önleyici tedbirleri de artıracaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:"Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız. Bu konuda da kararlı adımlar atacağız. Cezaların artırılması konusunda da adımlar atılacaktır. Esasında Adalet Bakanlığımız bu konuda bir taslak hazırlamıştı, Bakanlar Kurulumuzu da sunmuştu. Ben de sözcü olarak kamuoyuna bilgi aktarmıştım. Ancak maalesef erken seçim nedeniyle bu tasarı yasalaşamadı, yeni dönemde meclisimiz inşallah bu teklifi hızla yasalaşacaktır."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.