SON DAKİKA
Hava Durumu

HAK-İŞ Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz'dan 1 Mayıs’ta anlamlı talep!

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Yavuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla hazırlanan bildiriyi okudu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2022 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HAK-İŞ Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz'dan  1 Mayıs’ta anlamlı talep!

HAK-İŞ Konfederasyonu Bursa Şube Başkanlığı öncülüğünde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçiler Şehreküstü 15 Temmuz Meydanında bir araya geldi. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Yavuz okuduğu bildiride,

''1 Mayıs  emekçilerin uluslararası birlik,  mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun  . Bizler, Türkiye ve tüm dünya emekçileriyle bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz. Salgının etkilerinin devam etmesi nedeniyle, kitlesel kutlama imkanı olmasa da, hak-iş olarak 1 Mayıs’ta ekranlarda, aynı anda 81 ilin  meydanlarında   ve   her   yerdeyiz. Bizler; güzel yarınlar için, daha güçlü gelecek için, iş güvencemiz için, işimiz ve emeğimiz için,  Yine  ve  yüksek   sesle  haykırmak   için   meydanlardayız.

                                               

Değerli emekçi arkadaşlarım ! dünyamız bir  ! emeğimiz birdir.Başta yerel yönetimler , belediyeler ve KİT’ler olmak üzere kamu kuruluşlarında şirketlerde çalışan işçilerin 6772 sayılı kanun ile ilave tediye hakkı tanınarak, kadroya  geçirilmelerini talep ediyoruz. Emekçilerimizin üzerindeki vergi adaletsizliklerinin giderilmesini, ücretlerimizdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve sabitlenmesini istiyoruz.
Toplu iş sözleşmesi ile elde edilen hak ve kazanımlarımızın, enflasyon karşısında ezdirilmemesini talep ediyoruz.

Asgari ücretin 6 ayda bir yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Emeklilik sistemindeki eksikliklerin ve emekli aylığı bağlama oranından kaynaklı haksızlıkların giderilmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz.Emekli aylığı ve bayram ikramiyelerimizin alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz.

Her yurttaşımız için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir Türkiye ekonomisi istiyoruz. Ülkemize, insanlarımıza ve emekçilerimize güveniyoruz. Ülkemizin potansiyeline, gücüne, geleceğine yürekten inanıyoruz. 

Hak-İş olarak bugün !
Emek, barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için 81 ilin meydanlarında haykırıyoruz. 

YAŞASIN ALIN TERİ DÖKEN YİĞİT EMEKÇİLER
YAŞASIN ULUSLARARASI SENDİKAL DAYANIŞMA
YAŞASIN 1 MAYIS
YAŞASIN ADALET
YAŞASIN HAK-İŞ

1 Mayıs emek ve dayanışma günü Türkiye ve dünyadaki tüm emekçilere kutlu olsun

MEYDANLARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
RAMAZAN BAYRAMINIZI TEBRİK EDİYORUZ'' açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.