SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li Semra Güzel yurt dışına mı kaçtı? Bakan Bozdağ açıkladı!

PKK'lı teröristle çekilen fotoğrafları basına sızan, dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP'li Semra Güzel yurt dışına mı kaçtı?

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HDP'li Semra Güzel yurt dışına mı kaçtı? Bakan Bozdağ açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ocak'ta Adalet Bakanlığı görevine getirildiğini hatırlatan Bozdağ, toplumun beklentilerinin farkında olduklarını ve yeni dönemde bu yolda devam edeceklerini söyledi.

Dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in firari olduğu yönünde iddiaların bulunduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Bozdağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 23 Mart'ta Güzel hakkında yakalama kararı çıkardığını hatırlattı.

"Nerede olduğuna dair elimizde resmi bir veri yok"

Kolluk görevlilerinin gerekli arama ve taramayı yaptığını dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:

"Bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok, yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı? Resmi kanallar açısından yurt dışına çıkış da gözükmüyor ama gayri resmi, kaçak yollardan yurt dışına çıktı mı bu konu da tahkik ediliyor. Ulaşılan bilgiler basınla paylaşılacaktır. Hem kolluk hem de devletin diğer birimlerinin bu konuyla ilgili yakın takipte olduğunu, arama taramayı sürdürdüğünü bilemenizi isterim. Şu ana kadar Semra Güzel'e ulaşma ve nerede olduğunu tespit etme imkanı olmadı. Yakında kolluk güçlerimiz kendisine ulaşır ve hukukun gerekleri yerine getirilir.

FETÖ elebaşının iade süreci

ABD'nin FETÖ'yü korudğunu belirten Bakan Bozdağ, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin tüm dosyaları ABD'ye ilettiklerini belirtti:

"Eğer Gülen'in iadesi gerçekleşmezse, dünyada hiçbir iadenin gerçekleşmemesi gerekir. Öyle bir dosya hazırladık."

Bakan Bozdağ, Fetullah Gülen'in ABD'de de yargı karşısına çıkarılmasını istediklerini ancak bunun ABD tarafından uygun görülmediğini belirtti.

Adnan Oktar davasındaki bazı hakim ve savcılar hakkında inceleme izni verildi

Adnan Oktar davasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nin bazı sanıklar hakkındaki tahliye kararının sorulması üzerine Bekir Bozdağ, "HSK Birinci Dairesi, İstanbul BAM 1'inci Ceza Dairesi hakimleri ve bazı savcılar hakkında inceleme izni verdi" bilgisini paylaştı.

Bozdağ, soruşturmanın incelemeden sonraki aşama olduğunu sözlerine ekledi.

Sedat Peker hakkındaki iade talebi

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in iade süreci sorulduğunda ise Bakan Bozdağ, Sedat Peker hakkındaki kırmızı bültenin BAE'ye iletildiğini ancak henüz konuya ilişkin dönüş yapılmadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.