SON DAKİKA
Hava Durumu

İBB’den terörist açılımı!

Seçim sürecinde HDP ile ittifak yaparak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu, onlarca kişinin katledilmesinden sorumlu HDP’nin tutuklu Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a dört koldan kucak açmaya başladı. İBB Kültür AŞ bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Kitapçısı, terörizmden içeride olan Demirtaş’ın kitaplarını satışa sundu. 

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2020 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İBB’den terörist açılımı!

Her ağızlarını açtıklarında Atatürk istismarı yapan ve kurucularının Atatürk olmasından gururla bahseden CHP, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yıkmakla görevli PKK’nin siyasi ayağı HDP ile ittifakını geliştiriyor. Öyle ki seçim döneminde HDP ile ittifak yapan ve HDP’nin tehditlerine boyun eğen CHP, seçimden sonra da adeta HDP’nin emrine girdi. 

SODEV’DEN ÖDÜL

Yasin Börü başta olmak üzere onlarca kişinin ölümünün baş sorumlusu olan Selahattin Demirtaş’ı kutsayıp, barış elçisi olarak topluma satmaya kalkan sol kesimin son günlerde üst üste yaptığı algı operasyonları gözlerden kaçmıyor. Önce Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) 2001 yılından beri düzenli olarak verdiği  “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”nü terörist Demirtaş’a verdi. 10 Ocak günü düzenlenen törenle terörist kutsanan törende ödülü Demirtaş adına eşi Başak Demirtaş aldı. 

SODEV’DEN SKANDAL GEREKÇE

Onlarca masum insanın katledilmesinin sorumlusu olan ve terörizm nedeniyle hapiste olan Demirtaş’a ödül vermenin yanı sıra ödülün gerekçesi de skandal söylemle açıklandı.  “SODEV” seçici kurulu tarafından bu yıl Demirtaş’a verilen ödülün gerekçesinde, “15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminin neden olduğu olağanüstülük hali fırsat bilinerek 2 Kasım 2016’da gözaltına alınıp hapse konulan Selahattin Demirtaş’ın üç yıl iki ayı aşmış bulunan mahpusluğunu bir “siyasi tutsaklık” olarak görmekteyiz. “Seçici Kurul, Demirtaş’ın, temel anayasal haklarının bu siyasi tutsaklık nedeniyle sistemli olarak çiğnenmesi karşısında aldığı, insan hakları, demokrasi, barış ve özgürlüklerden yana tutumların, SODEV Ödülü’nün adında zikredilen değerleri güçlendirdiği kanaatine varmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

DEMİRTAŞ’IN TİYATROSU

Skandallar bununda da bitmedi. Jülide Kural ve Ömer Şahin, Edirne F Tipi Cezaevi’nde terör suçundan yatan Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabındaki öykülerini okuma tiyatrosu olarak sahneye taşıdı. Oyun, İstanbul’da, Kenter Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluştu. Ve bu tiyatro oyununu HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Kadir İnanır yan yana izledi. Tiyatroyu birlikte izleyen gruba İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sert tepki gösterdi. 

“MUSTAFA KEMAL’İN İTLERİ”

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı atan CHP’lilere Sırrı Sakık bundan birkaç yıl önce “Mustafa Kemal’in itleri” diye tepki göstermişti. Atatürk’e ve onun askeriyiz diye bağıran CHP’lilere hakaret eden bu zihniyetle kol kola olmaktan imtina etmeyen CHP’nin bugünkü yöneticileri, terörist Demirtaş’ı kutlasam ve legalleştirmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyor. 

İBB KİTAPLARINI SATMAYA BAŞLADI

Yine HDP ile kol kola girmekten ve onlarla birlikte olmaktan asla geri durmayan Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür AŞ’nin iştiraki İstanbul Kitapçısı Selahattin Demirtaş’ın teröristleri öven kitaplarını satmaya başladığı ortaya çıktı. Ankara Güvenpark’ta 36 kişiyi 13 Mart 2016’da öldüren PKK’lı terörist Seher Çağla Demir ile Devran kod adlı PKK’lı terörist Murat Gündüz’ü anlatan kitaplar, İBB tarafından satılıyor. Kitapların satışa çıkmasına en sert tepkilerden birini gazeteci Nedim Şener verdi. Şener sosyal medya hesabı üzerinden, “İBB Demirtaş’ın kitaplarını da satmaya başlamış!! Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, tiyatro ile kitap ile şiir ile türkü ile yavaş yavaş alışacaksınız. Bir gün şehitleri hatırlayıp, “ben neyi alkışlıyorum’ dediğinizde kızarmış avuçlarınızla yüzünüzü kapatacaksınız ama geç olacak” sözleriyle ifade etti. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.