SON DAKİKA
Hava Durumu

İfadesi ortaya çıktı! 'Cahilliğime geldi'

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret içerikli video çekip sosyal medyada paylaşan Safiye İnci tutukl

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İfadesi ortaya çıktı! 'Cahilliğime geldi'

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret içerikli video çekip sosyal medyada paylaşan Safiye İnci tutuklandı. İfadesinde yaptığının suç olduğunu bilmediği söyleyen İnci,  'Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi' dedi.



Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Burhan Tezcan koordinesinde sürdürülen soruşturmada İnci ifadesi alındıktan sonra “5186 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanuna Muhalefet” suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Hâkimlik sorgusunun ardından İnci dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"BİR ANLIK BOŞLUĞUMA, CAHİLLİĞİME GELDİ" 
“Anıtkabir’e sizi kim ya da kimler götürdü, Anıtkabir’e geliş amacınız nedir?” sorusuna İnci, “Halam Z.K., kuzenlerim E.A. ve S.A. ile birlikte gittik. Gezme amacıyla ve halamın, kuzenlerimin ısrarı üzerine gittim. Ben kendim gitmek istemiyordum” yanıtını verdi. İnci ifadesinde şunları söyledi:
“Videoyu kendi isteğimle çektim. Bana kimse yardım etmedi. Herhangi bir amacım yoktu. Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi. 8 yaşından beri kapalıyım. Yaklaşık 6 yıldır da çarşaf giyiyorum. Bu olayı da herhangi bir provoke amaçlı yapmadım. 20 Temmuz 2018 tarihinde Instagram’daki hesabıma çekip attım ve yaklaşık 5 dakika sonra da bu görüntüleri hesabımdan sildim. Halam ve kuzenlerim çektiğim videoyu gördükleri zaman videoyu kaldırmam için beni uyardılar, ben de videoyu 5 dakika içinde kaldırdım. Ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ben çekmeyince kuzenim E.A. benim adıma bu özür videosunu çekip kendi Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinden kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım, bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diliyorum.” (HT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.