SON DAKİKA
Hava Durumu

İP’te büyük kavga!

İyi Parti (İP) büyük kongresinde başlayan ve her geçen gün daha da artan bir gerilimle süren kavga, İstanbul Milletvekili Prof. DR. Ümit Özdağ’ın aynı ilin il başkanının FETÖ’cü olduğunu söylemesiyle tavana çıktı. Meral Akşener, Özdağ’ı yalancılıkla suçlarken, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu yargı yoluna başvuracağını söyledi. Özdağ, Kars seçimlerinde uyarmasına rağmen Akşener’in burayı HDP’nin kazanmasına göz yumduğunu da ima etti. 

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İP’te büyük kavga!

MHP’de iktidarı ele geçiremeyince kurulan İP’te sular durulmuyor. Uzun süredir partinin içinde süregelen çekişmeler geçen ay yapılan olağan genel kurulda partinin önemli isimlerinin çizilmesi için dolaştırılan listelerle birlikte gün yüzüne çıkmış, bir çok milletvekili üç haftadır Meral Akşener’in meclis grup toplantılarını boykot etmişti. Partideki gerilim hızla yükselirken, önceki akşam CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın konuğu olan İstanbul Milletvekili Prof. DR. Ümit Özdağ, partinin içine adeta nükleer bomba attı. Kurulduğu günden beri FETÖ iddialarının odağında olan İP’in bu sarsıntıyı nasıl atlatacağı merak konusu. Yine partiden bir çok milletvekilinin kopacağı iddiaları da gündemdeki yerini koruyor. 

ŞOK İDDİALAR GÜNDEMİ SARSTI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında FETÖ tutuklusu Enver Altaylı'nın sokağa dökülmelerini istediğini anlattı. Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da FETÖ’cü olduğunu iddia etti. Dahası Buğra Kavuncu’nun Altaylı’nın yeğeni olduğunu anlatan Özdağ,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de Buğra Kavuncu iddiasından haberdar olduğunu vurgularken, uyarı yaptıktan sonra Akşener’in iki devlet görevlisine sorduğunu ve kaydı olmadığını öğrendiğini ifade ettiğini ifade etti. Kars seçimleri konusunda Meral Akşener’i üç defa uyardığını ve burada MHP’yi desteklemeleri gerektiğini anlattığını dile getiren Özdağ, Akşener’in buna ikna olmadığı için HDP’nin Kars seçimlerini kazandığını savundu. 

AKŞENER ÖZDAĞ’A “YALANCI” DEDİ

İddiaların gündeme bomba gibi düşmesiyle birlikte gözlerin çevrildiği Meral Akşener,  Meclis Grup Toplantısı’nın ardından soruları yanıtladı.  Konuyla ilgili bir gazetecinin Özdağ'ın Kavuncu hakkında FETÖ'cü olduğu yönünde imaları olduğunu yönündeki sorusuna Akşener, "Sayın Buğra Kavuncu bugün Sayın Ümit Özdağ'ın sözlerini, iddialarını, sizin deyiminizle imalarını ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Dolayısıyla onu hep beraber göreceğiz." dedi. Bir gazetecinin, "Özdağ, partinin HDP ile yakınlaştığını söyledi." şeklindeki ifadesi üzerine ise Akşener, "O çok büyük bir yalandır. Yalancıdır bunu söyleyen." karşılığını verdi.

İHALEYİ BÜLENT TURAN’A YIKMAYA KALKTI

Akşener, partisindeki kaosla ilgili soruları yanıtlarken AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a yüklendi. Akşener, “Meral Akşener olarak Doğru Yol Partisi'nin Genel Başkan Yardımcılığını ve bakanlığını yaptığım bir dönemde, o dönemde 43 milletvekili Doğru Yol Partisinden hangi şartlarda nasıl ayrılmıştı, onu biliyorum ve sonra onun Türkiye'ye nelere mal olduğunu da biliyorum. Şimdi ilginç olanı ben hem Sayın Çıray'ın hem Sayın Özdağ'ın ölçü kaçsa da fikirlerine yönelik saygı duydum. Grev ve protesto yapma eylemlerine de saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Ama Sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir iştiyakla büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Birden kendimi 1997'lerde, 1998'lerde hissettim. Şimdi Sayın Bülent Turan'ın yazdıkları, attığı tweet üzerinden baktığımız zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz bundan sonraki hadiseleri. Biz, partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 arasında sonuçlar bulununca kışkışlığını, her zaman onu biliyorduk da şimdi bakacağız duruma." dedi.

İP’TE ÖZDAĞ İÇİN İMZA

Öte yandan Ümit Özdağ’ın açıklamalarının ardından İP’in İstanbul’daki 39 ilçe başkanı il binasına gelerek Özdağ’ın disipline sevk edilerek partiden atılması için imza verdi. Akşener destekçilerinin hedefi haline gelen Prof. Dr. Ümit Özdağ, açıklamaların ardından bir kez daha basın mensuplarının karşısına geçti. Özdağ, "Partimdeyim bir yere gitmiyorum. İYİ Parti, iyi bir partidir ve ben İYİ Parti'de devam ediyorum." dedi.

KAVUNCU KENDİNİ SAVUNDU

Öte yandan iddiaların odağındaki İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu,  bir açıklama yaparak kendisini savundu. Kavuncu, açıklamalarında "Büyük bir üzüntüyle ve öfkeyle dinledim. Hukuk katliamı yapıldı orada. Kongre sürecinden sonra tartışılan konularla ilgili olarak ben özellikle sosyal medya ya da başka bir yerde herhangi bir beyanatım olmadı. Davaya partiye zarar verecek bir tartışmayı hiç bir zaman sağlıklı bulmadım. Ben yarın cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. İstanbul kongresinde kendisinde taraf oldu, madem 3 yıldır böyle bir endişesi vardı, biz bütün haklarımızı hukuk önünde çözdük. Bu ülkede adalete hukuka güvenmekten başka çaremiz yok" dedi.

Deniz AKIN
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.