SON DAKİKA
Hava Durumu

İşçiler greve gidiyor, CHP'li belediye uyuyor

Çankaya Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan 600 temizlik işçisi, Başkan Taşdelen’in kendilerini muhatap almamasından dolayı önümüzde

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşçiler greve gidiyor, CHP'li belediye uyuyor
Çankaya Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan 600 temizlik işçisi, Başkan Taşdelen’in kendilerini muhatap almamasından dolayı önümüzdeki hafta CHP Genel Merkezi’ne ‘Adalet’ için yürüyecek. İşçiler hafta içerisinde belediyeyi basmıştı. O işçiler 18 Aralık'ta sendikal hakları için greve gidecek.

İşçilerin grev kararı almasının ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, işçilere gözdağı vermek için Nakliyat-İş Sendikası'nın belediyedeki temsilcisi 12 çalışanı tazminatsız bir şekilde kovdu. Bunun üzerine 250 işçi arkadaşlarının işe geri alınması talebiyle Çankaya Belediyesi'ni basarak eylem yaptı ve bu eylem polisin müdahalesi ile son buldu.

12 İŞÇİ DİRENİŞE BAŞLADI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sendika ile hala görüşmeyi kabul etmezken, işten atılan 12 işçi dün itibari ile belediye binası önünde eyleme başladı. İşe geri alınmak isteyen 12 işçi, sonuç alana kadar eylemlerini sürdüreceğini ifade etti. SABAH'a konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "12 arkadaşımız işe geri alınana kadar ve toplu iş sözleşmesi yapılana kadar Çankaya Belediyesi önündeki eylemimiz devam edecek" diye konuştu.

İŞTEN ATILMA KANUNSUZ

Arkadaşlarının kanunsuz ve keyfi bir şekilde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından işten atıldığını belirten Başkan Küçükosmanoğlu, "Çankaya Belediyesi taleplerimize karşılık vermezse işçilerle birlikte harekete geçeceğiz. Bu sefer pazartesi günü belediyede çalışan sendika üyemiz arkadaşlarla, CHP Genel Merkezi'ne 'Adalet' için yürüyeceğiz. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den hala randevularımıza yanıt bekliyoruz" ifadelerini kullandı. İşçiler seslerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na duyurmak istiyor.

Kaynak: A haber

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.