SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaşımaya başladılar!

Alpaslan YILDIZ Yerel seçim sürecinde kirli ittifakları ortaya çıkan CHP-HDP’nin yanı sıra İzmir Bü

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kaşımaya başladılar!
Alpaslan YILDIZ
Yerel seçim sürecinde kirli ittifakları ortaya çıkan CHP-HDP’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in son yaptığı açıklama FETÖ ittifakını da gözler önüne serdi. Tunç Soyer, devletin terörist diye KHK ile görevden attığı öğretmenleri İzmir Belediyesi’ne zabıta olarak alacağını duyurdu. CHP’li belediyelerden üst üste toplumun sinir uçlarına dokunan uygulamalar da gelmeye başladı.
 

Seçim öncesi açıklamalarla ifşa olan CHP-HDP kirli ittifakının ardından seçimler sırasında CHP’nin FETÖ ile de kirli bir ittifak kurduğu ortaya çıkıyor. İstanbul seçimlerinde yaşananların ardından bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Soyer, Türk devletini yıkmak için kalkışan ve ülkeyi parçalamaya kalkan FETÖ’nün artıklarını işe alacağını duyurdu. Devletin terör örgütüne üye olmak ve devleti yıkmak için hareket ettikleri gerekçesiyle KHK ile kulağından tutup attığı FETÖ’cü öğretmenleri belediyeye zabıta olarak alacağını duyuran Soyer, düpedüz Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tutuyor.
SOYER’DEN AKIL ALMAZ KONUŞMA
31 Mart'ta yapılan yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Tunç Soyer, İzmir Kitap Fuarı'nda 'Nasıl bir yerel yönetim? Nasıl bir İzmir?' konulu söyleşiye katıldı. Zabıtaların genellikle uzman çavuşlardan oluştuğunu ifade eden Soyer, "Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak'' dedi. Soyer, FETÖ veya diğer örgütlerle irtibatlı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen öğretmenlerin nasıl istihdam edileceği, şartların ne olacağı konusunda detay vermedi.
AK PARTİ’DEN SERT TEPKİ
Daha göreve gelir gelmez Türk devletinin düşmanı olan ve devleti yıkmaya kalkan FETÖ’cülere kucak açacağını açıklayan Tunç Soyer’e AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül sert bir dille tepki gösterdi. Şengül, CHP'li Tunç Soyer'in KHK ile kovulan isimleri belediyede işe alacak olmasına tepki göstererek, “İzmir halkı seni, FETÖ'cü ve PKK'lıları belediyeye doldur diye değil, şehrimize hizmet et diye seçti.” ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, KHK ile ihraç edilen FETÖ’cü ve PKK’lıların işe alınmasına dair açıklamalarının kabul edilebilir bir tarafının olmadığını belirtti.
BOLU TARTIŞMASI SÜRÜYOR
CHP’li belediyelerin daha seçimin hemen ardından üst üste yaptığı uygulamalar ve attıkları adımlarla toplumu ve devletin sinirlerini kaşımaya devam ediyorlar. Bolu’da CHP’den Belediye Başkanı Seçilen Tanju Özcan’ın işbaşı yapar yapmaz Suriyeli muhacirlere yönelik faşist ırkçı uygulaması ülke kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. Suriyeli muhacirlere bir tas çorbayı çok gören Özcan’a tepki gösteren AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Bolu’daki Suriyeli muhacirleri Ağrı’ya davet etti ve “Başımızın üstünde yeriniz var. Biz ekmeğimizi sizinle bölüşürüz” dedi.
ARTVİN BELEDİYESİ DE KERVANA KATILDI
Yerel seçimlerin ardından AK Parti’nin kaybettiği CHP’nin kazandığı illerden biri olan Artvin’de de yeni başkanın ilk icraatı Ensar Vakfı’na tahsis edilen misafirhaneyi geri almak oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı Demirhan Elçin, herhangi bir gerekçe olmaksızın daha önce AK Partili başkan Mehmet Kocatepe tarafından Ensar Vakfı'na tahsis edilen İsmet Acar Misafirhanesi'ni vakfın elinden geri aldı.


GEMLİK İDDİASI
CHP’nin bu dönem kazandığı Gemlik’te de Belediye Başkanı olan Uğur Sertaslan’ın ilk icraatlarından birinin belediyenin Kur’an Kurslarına desteğini çekmesi olduğu ileri sürüldü. Sertaslan’ın ücretsiz olarak öğrencilere verilen servis hizmetini de kaldırdı. Seçim döneminde camiden çıkmayan, ağızlarından dua eksik olmayan CHP’lilerin samimiyetsizliği de bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Tavırlarıyla özellikle Müslümanlara yönelik art niyetlerini göstermekten çekinmeyen, terör örgütleriyle irtibatlı kesimlere destek veren CHP’li belediyelerin hedefinin kaos ve karmaşa olduğu net olarak görünüyor.



 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.