SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayınçonun şatosuna balyoz indi!

Nilüfer’e bağlı Hasanağa Göleti kenarına yapılan ve kamuoyunda kayınçonun şatosu olarak bilinen kaçak villa, Büyükşehir Belediyesi ekipl

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kayınçonun şatosuna balyoz indi!
Nilüfer’e bağlı Hasanağa Göleti kenarına yapılan ve kamuoyunda kayınçonun şatosu olarak bilinen kaçak villa, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı. Bursa Şehir Gazetesi’nin çıkardığı ve kamuoyuna “Kayınçogate skandalı” olarak duyurduğu villa, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kız arkadaşı Zeynep Terzioğlu’nun kardeşi Mümin Terzioğlu’na ait çıkmıştı.

Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Turgay Erdem’in müstakbel kayınçosu Mümin Terzioğlu tarafından imar izni olmayan bin 700 metrekare tarla üzerine yaptırdığı villanın yıkımına dün başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “İmar Barışı” kapsamında olmadığı gerekçesiyle belgelerini iptal ederek yıkılmasını istediği villada dün bölgeye gelen iş makineleri yıkım işlemlerine start verdi.

KAMUOYU GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Nilüfer Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem’in olduğu iddiası kamuoyu gündemine bomba gibi düşen Hasanağa Göleti kenarındaki imarsız arazide kaçak yapılan villanın Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu’nun kardeşine ait olduğu ortaya çıkmıştı.  Erdem’in başkan yardımcısı olduğu 2018 yılının ikinci ayında belediyenin kütüphanesinde şoför olarak çalışan kayınço Mümin Terzioğlu’na geçen bin 700 metrekare arazi üzerinde hemen inşaatına başlanan villa, 2019 yılında tamamlandı.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ KORUMA

Turgay Erdem’in sorumlu başkan yardımcısı olduğu dönemde başlayan ve belediyenin kapı eşiğine kadar asfalt döktüğü kaçak villa, imarsız bir arazi üzerinde ve kaçak olarak inşa edilirken, Nilüfer Belediyesi bu inşaata göz yumdu. Gölet manzaralı villa, yüksek duvarlar ile çevrilirken, çevresine kimse yaklaştırılmıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan kaçak villanın yıkımına başlanmasıyla birlikle Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan açıklamada Hasanağa Mahallesi’nde kaçak olarak yapıldığı gerekçesiyle bir süredir tartışma konusu olan villanın yıkımına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandığı bildirildi.  İstinat duvarlarında yıkıma başlanırken, 13 Kasım’da binanın yıkılacağı bildirildi.



SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Hasanağa Mahallesi’nde Hasanağa Göleti manzaralı Mümin Terzioğlu adına kayıtlı kaçak villa bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olurken, Büyükşehir Belediyesi hemen inceleme başlattı. Bina ile ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması için 30 Temmuz 2019’da Nilüfer Belediyesi’ne resmi yazı gönderildi. Nilüfer Belediyesi’nden 07 Ağustos 2019’da gelen cevapta ise binanın Yapı Kayıt Belgesi bulunduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek görüş doğrultusunda adım atılacağı belirtildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediyesi’ne gelen 10 Eylül 2019 tarihli yazıda ise, uydu fotoğraflarından elde edilen verilere göre binanın 31 Aralık 2017’den sonra yapıldığının tespit edildiği, bunun için Yapı Kayıt Belgesi’nin iptal edildiği belirtildi. Bunun ardından Büyükşehir Belediyesi konunun gereğinin yapılması için 12 Ekim 2019’da tekrar Nilüfer Belediyesi’ne resmi yazı gönderdi.

NİLÜFER İŞLEM YAPMAYINCA…

Kaçak olduğu tespit edilen bina ile ilgili hiçbir işlem yapılmaması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 31 Ekim 2019’da binayı mühürlerken, binanın maldan ve nüfustan tahliyesi için bina sahiplerine 13 Kasım 2019’da kadar süre verdi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi ekipleri binanın istinat duvarlarının yıkım sürecini dün başlattı. Sabah saatlerinde kaçak villaya gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bina sahibi olarak görülen Mümin Terzioğlu ile görüşerek, istinat duvarının yıkımına başlanacağını bildirdi. Taşınır malların tahliyesi için 13 Kasım’a kadar süre verildiği, bahçe duvarının ise tanışır mal sınıfına girmediği, bu nedenle yıkıma başlandığı, binanın yıkımına ise tahliye süresinin dolacağı 13 Kasım günü başlanacağı bildirildi.

ERDEM’DEN TEPKİ

Öte yandan bir internet sitesine konuyla ilgili açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Villanın sahibi, imar barışına başvurmasına rağmen bu karar alındı. Bakanlıkça başvurusu iptal edilerek binanın yıkımına karar verildi. Kararı uygulamak için yargının mülk sahibine verdiği sürenin dolmasını bekliyorduk. Süre 13 Kasım'da bitiyordu. Bittiği gün biz zaten yıkacaktık. Başkan yıkamadı biz yıktık demek için bir gün öncesinden özellikle gelip yıkıma başladı Büyükşehir Belediyesi. Amaçları beni ve partimi yıpratmaya yönelik tamamen siyasi şovdan ibarettir..." dedi.  Yargıtay'ın kabul etmediği halde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Google'dan alınmış uydu fotoğraflarını delil olarak kullandığını belirten Başkan Erdem, Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak, "Nilüfer'de yüzlerce, Bursa genelinde ise binlerce benzeri kaçak yapılar var. Gerçekten amacınız şehri kaçak yapılardan temizlemekse hodri meydan diyorum, hadi gelin hepsinin üzerine aynı kararlılıkla gidelim. Hepsini yıkalım. Bu konuda ben üzerime düşen ne varsa belediye olarak yapmaya hazırım. Siz de var mısınız?" dedi.

(Alpaslan YILDIZ)

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.