SON DAKİKA
Hava Durumu

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara tepkiler sürüyor

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Ahmet Selöz, "Ne pahasına olursa olsun ve ne kadar meşgul olursak olalım Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalıyız,

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2015 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2015 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara tepkiler sürüyor
Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Ahmet Selöz, "Ne pahasına olursa olsun ve ne kadar meşgul olursak olalım Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalıyız, bizden başka da ilk kıblemize sahip çıkacak kimse yok" dedi.
Selöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'te Yahudi yerleşimcilerin, asker veya polis eşliğinde sık sık Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek cami cemaatine ve eğitim gören öğrencilere yaptıkları tacizin, Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" bahane edilerek artmaya başladığını bildirdi. .Son 24 saatte üçüncü kez Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlar nedeniyle camide hasar meydana geldiğini ifade eden Selöz, şunları kaydetti:"Göz yaşartıcı bombaların ve plastik mermilerin de kullanıldığı ifade edilen saldırılarda onlarca kişi yaralandı. İyi niyetli olmadığı, planlı, programlı olduğu belli olan bu saldırılardan dolayı İsrail'i şiddetle kınıyoruz. Bütün uyarılara rağmen İsrail, hak, hukuk tanımaz ihlallerini sürdürmeye, dahası bu teröristçe tutumu devlet politikası olarak sürdürmeye devam etmektedir. İsrail, Müslümanların hassasiyetlerine hoyratça, fütursuzca, ahlaksızca saldırmakla yaktığı ateşin kendisini de sardığını, saracağını bilmeli ve bu tür saldırılara son vermelidir. Ümmet için kadim, kutsal bir mekan olmasının yanında önemli bir manevi simge olan Mescid-i Aksa'ya dönük saldırıları bir kez daha kınıyoruz. Ne pahasına olursa olsun ve ne kadar meşgul olursak olalım Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalıyız, bizden başka da ilk kıblemize sahip çıkacak kimse yok."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.