SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Belediyesi’nden Billboard provokasyonu!

CHP’li Mudanya Belediyesi’nin ülke gündemine düşen provokatör billboard ilanlarına Mudanya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Bursa Valiliği afişlerin kaldırıldığını açıklarken, ilanlarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan işlem yapıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2021 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2021 23:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya Belediyesi’nden Billboard provokasyonu!

CHP’li Mudanya Belediyesi devletin resmi ilan panolarına CHP logosuyla astırdığı billboardlara soruşturma açıldı.  Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Mudanya Belediyesine ait reklam panolarındaki hileli apk ilan sebebiyle Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önceki gün 17.30 itibariyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, gerekli işlemleri başsavcılıkça sürdürüldüğü kaydedildi.


VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Bursa Valiliğince yapılan açıklamada da "Mudanya Belediyesine ait 6 reklam panosuna bugün asılan '128 milyar dolar nerede' ve 'CHP' yazısı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi silueti bulunan afişlere Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığının el konulması talimatı üzerine, söz konusu afişler güvenlik güçleri marifetiyle kaldırılmıştır." ifadesi kullanıldı.


KILIÇDAROĞLU İTİRAF ETTİ
Siyasi bir partinin logosuyla kullanılarak hazırlanan provokatif afişlerin Mudanya Belediyesi tarafından yaptırıldığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki akşam katıldığı canlı yayında açıkladı. Resmi bir kamu kurumunun ülkenin Cumhurbaşkanlığı’nı hedef alan billboard ilanları, büyük tepki çekti. Savcılığın el koymasının ardından ilanlar kaldırılırken, CHP İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, itiraz için Mudanya Adliyesi’ne giderek tutanak tutturdu. 


KILIÇDAROĞLU, KANUNA PARMAK SALLADI
CHP’li Mudanya Belediyesi tarafından yaptırılarak asıldığı Kılıçdaroğlu tarafından söylenen afişler, yine kendisinin talimatıyla ülke genelinde asılacağını duyurdu. Ancak o afişler için hali hazırda devam eden bir soruşturma var. Her sözünde kanundan, hukuktan bahseden Kılıçdaroğlu, bir kez daha kanuna karşı söylemlerde bulunmaktan kaçınmadı. Mudanya Belediyesi’nin soruşturma açılan afişlerinin indirilmesinin ardından CHP’liler sosyal medya ve sol yayınlar üzerinden yine istismar siyasetine başladı. 


SORUNUN YERİ MECLİS!
Öte yandan bir kamu kurumunun billboardlarına aynı kurumun Cumhurbaşkanlığı’nı hedef alan afişlerler asması da büyük tepki çekti. Bu tür soruların yerinin TBMM olduğu, milletvekillerinin sokakta provakatif açıklamalar ve hareketler yapmak yerine bunu mecliste dile getirebilecekleri vurgulandı.  CHP’lilerin açıklamaları da kafaları karıştırdı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Mudanya Belediyesi yaptı astı derken, İl Başkanı İsmet Karaca CHP İl’in, Mudanya ilçe başkanı da kendilerinin afişleri yaptırıp astığını ileri sürdü. 


SÖĞÜTLÜ’DEN SERT TEPKİ
Öte yandan CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın “Afişler AK Parti İlçe Başkanının başvurusu üzerine toplatılmış” açıklamalarına cevap gecikmedi. Covit pozitif çıkması nedeniyle evinde karantina da olan AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Avukat İnci Söğütlü, Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Mudanya’da bu afişlerinin asılmasının iyi niyetli olmadığını dile getiren Söğütlü, “Bu sorunun muhatabı Mudanya mı? Ankara Belediye Başkanı neden asmamış? İstanbul mesela neden asmamış? Neden Mudanya’da asılmış bu billboardlar?” ifadelerini kullandı. Söğütlü, Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren afişlerle ilgili başvuruyu yaptıklarını da dile getirirken, “Covit olduk diye ölmedik. Bu zihniyetle mücadelemiz hiç bitmeyecek” dedi. Öte yandan Bursa’da son bir haftada bir belediye başkanı, bir ilçe başkanı ve bir kadın kolları başkanı yasak aşk ve benzeri olaylarla gündeme gelen CHP’de, son 3 ayda 2 ilçe başkanı ve bir kadın kolları başkanı bu nedenlerle istifa etmek zorunda kaldı.  Mudanya’daki billboard provokasyonunun gündem değiştirmek için yapıldığı iddiaları da ortalıkta dolaşıyor.  


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.