SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmene taciz skandalı!

Eğitim öğretim kurumlarında öğrenciye ve öğretmene şiddet olayları yaşanmaya devam ederken, bu kez Bursa’daki bir okul öğrencilerin kadın öğretmeni taciz etmeleri ile çalkalanıyor.  Cep telefonu ile öğretmenlerini çekip whatsapp gruplarında iğrenç yazışmalar yapan 15-20 kişilik öğrenci grubu, bu rezillikleri snapcat gruplarında da paylaştı. Yaşanan olay okullardaki disiplin açığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2022 21:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2022 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öğretmene taciz skandalı!

Kadir Umut Pehlivan/ Özel Haber

Bursa Kırcılar Anadolu Lisesi’nde sözleşmeli yabancı dil öğretmeni olarak görev yapan M. isimli öğretmenin girdiği sınıflardan birinde öğrenciler cep telefonuyla arkadan görüntülerini çekti. Kurdukları whatsapp gruplarında bu görüntüleri paylaşarak öğretmenleri hakkında utanç verici konuşmalar yapan öğrenciler, bununla da yetinmeyip snapcat üzerinden de görüntüleri paylaşarak, öğretmenleri hakkında utanç veren yazışmalar yaptı. 


BİR ÖĞRENCİNİN İHBARI İLE ORTAYA ÇIKTI
Eğitim görmeye gittikleri okulda öğretmenlerine yönelik utanç verici eylemlerin içine giren öğrencilerin yaptıkları, yaşananlara dayanamayan bir öğrencinin görüntü ve yazışmaları Öğretmen M.’ye göstermesi ile ortaya çıktı. Yazılanları ve görüntüleri görünce neye uğradığını şaşıran öğretmen direkt okul yönetimine giderek, polis çağırmalarını istedi. Okul müdürü okullardan sorumlu olan emniyet mensubunu aradı ancak izinli olduğu için ertesi gün gelebileceğini söyleyerek öğretmene bilgi verdi. Ancak öğretmen ısrarla polis çağırılmasını istemesine karşın iddiaya göre eğitim kurumu, isminin böyle bir olaya karışmaması için bundan imtina etti.


ÖĞRETMEN VE AİLESİ ŞİKÂYETÇİ OLDU
Okul yönetiminin okul içinde disiplin yönetmeliğiyle konunun kapatılmasına yönelik söylemleri üzerine 155’i arayarak polis çağıran kadın öğretmen ve ailesi, okulda yaşananlar için zabıt tutturdu. Utanç verici bu olayla karşı karşıya kalan öğretmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de konuyu aktardı. Polislerin zabıt tutmalarının ardından savcılığın yolunu tutan öğretmen ve ailesi olayın sorumluları hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılıktan whatsapp ve snapcat gruplarında bu görüntüleri paylaşan ve üzerinden hakaret, küfür ve taciz içeren mesajları yazan kişiler hakkında gerekli işlemin yapılmasını isteyen öğretmen, okul yönetiminin de disiplin yönetmeliğini uygulaması için talepte bulundu.  Okul yönetimi de olayın ortaya çıkmasıyla birlikte ilgili öğrenciler hakkında disiplin sürecini başlattı.


OKULLARDA DİSİPLİN AÇIĞI 
Kırcılar Anadolu Lisesi’nde yaşanan bu olay, eğitim öğretim kurumlarında son yıllarda hızla deforme olan disiplin zafiyetini de bir kez daha gözler önüne serdi. Kendi öğretmenlerinin görüntülerini yanlarında taşıdıkları cep telefonları ile çekerek, utanç veren olayların içine giren öğrencilerin, bu cesareti de disiplin kurallarının yeterli şekilde uygulanmamasına bağlanıyor. Dijital mecraların hızla gelişmesi ve bunların özellikle gençler ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri son olayda da olduğu gibi bir kez daha gözler önüne serildi. Yaşanan olaylar okullarda disiplin kurallarının yeniden gözden geçirilerek, kararlı bir şekilde uygulanması gerektiğini de gösteriyor. Okullarda yaşanan onlarca olumsuz olay ve öğretmene tacize kadar varan yaşananlar, eğitim öğretim kurumlarının baştan aşağıya gözden geçirilmesi gerekliliğini de bir kez daha ortaya çıkardı. 


GÖZLER MİLLİ EĞİTİM VE SAVCILIKTA
Kırcılar Anadolu Lisesi’nde yaşanan taciz skandalının ardından gözler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çevrildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu olay karşısında nasıl bir yöntem uygulayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özellikle disiplin noktasında okulların dikkatini çekmesi bekleniyor. Konunun yargıya intikal etmesiyle de hukuki sürecin başlaması nedeniyle dikkatle takip edilecek.   
 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.