SON DAKİKA
Hava Durumu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce yapılan taciz atışı sonucu Uzman Onbaşı Muhammed Karaçam şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu'nun sürdüğü üs bölgelerinden birine teröristlerce yapılan taciz atışı sonucu İstihkam Uzman Onbaşı Muhammed Karaçam'ın şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerin derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Şehit Muhammed Karaçam'ın Çorum'daki ailesine acı haber verildi

Şehit Uzman Onbaşı Muhammed Karaçam'ın (27) Çorum'daki ailesine şehadet haberi ulaştı. Askeri yetkililer, şehidin Buharaevler Mahallesi'ndeki evine giderek, baba Bedi ile anne Aysel Karaçam'a acı haberi verdi. Haberin ardından şehidin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı, Çorum Valiliğince şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Ailenin dört çocuğundan en küçüğü olan şehit için yarın ikindi namazından sonra Çorum Akşemseddin Camisi'nde tören düzenleneceği, ardından cenazenin Çorum Şehitliği'nde defnedileceği öğrenildi.

TBMM Başkanı Şentop'tan şehit Onbaşı Muhammed Karaçam için taziye mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada şehadete yükselen kahraman askerimiz Muhammed Karaçam'a Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.