SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehirmedya'nın yıllardır yazdığı 'sahte şeyh' Türkiye gündeminde

Şehirmedya'nın 2016 yılında gündeme getirdiği 'sahte şeyh' Mustafa Özbağ yine gündemde.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehirmedya'nın yıllardır yazdığı 'sahte şeyh' Türkiye gündeminde

Bursa Şehir Gazetesi’nin yıllardır her türlü fırıldağını deşifre ettiği sahte şeyh Mustafa Özbağ, bu kez peygambere iftira atınca ülke gündemine oturdu. Naylon faturadan hapis yapan sahte şeyh, daha önce de Atatürk’le konuştuğunu iddia etmişti. Kamu kaynakları ile lüks bir yaşam süren Özbağ, son olarak geçinemeyenlerin maaşının düşürülmesi gerektiğini ve bunun peygamber sünneti olduğunu ileri sürdü. 
Bursa’da kamu kaynaklarının kullanarak lüks bir hayat süren sahte şeyh Mustafa Özbağ, Türkiye gündemine oturdu. Bursa Şehir Gazetesi’nin yıllardır ipliğini pazara çıkardığı sahte şeyh, bu kez peygambere iftira atacak kadar ileri gitti. Sosyal medyaya düşen Özbağ’ın sözleri ulusal medyada en ön sıralarda yer aldı. 

KARABAŞ-I VELİ’YE ÇÖKTÜ KALKMIYOR

Mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi’nin tahsis edildiği sahte şeyh zaman zaman burada kadınlara yönelik sohbetleri ile de gündeme geliyor. Daha önce bir sohbetinde rüyasında Atatürk’le konuştuğunu iddia eden ve bunu gerçekmiş gibi sunan sahte şeyh, insanların dini duygularını istismar ederek yaşamını sürdürüyor. Özbağ’ın nemalandığı belediyeler arasında CHP belediyelerinin de olduğu biliniyor. 

AHMET HAKAN’DAN SERT ÇIKIŞ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da sahte şeyhe sert tepki veren isimlerden biri oldu. Dünkü köşe yazısında sahte şeyhi konu alan Ahmet Hakan, “Bu adam peygambere hunharca iftira atıyor” başlığını kullandı. Hakan yazısının devamında da “Başında yeşil sarığı, kocaman sakalıyla şarlatanın teki, oturmuş altın varaklı bir koltuğa, Peygamberimizle ilgili bir hikâye anlatıyor. …“Geçinemiyorum diyenin maaşını indireceksin. Sünnet budur”. Şarlatan adam, bunu anlattıktan sonra da hükmünü veriyor: “Geçinemiyorum diyenin maaşını indireceksin. Sünnet budur.” Bütün hadis kitaplarını inceliyorsun, yok böyle bir anlatı. Zayıf, kuvvetli her türlü hadise bakıyorsun, yok böyle bir şey. Yani şarlatan adam uyduruyor, basbayağı yalan söylüyor. Ve tabii Peygamber’e hunharca iftira atıyor. Ve bu yaptığıyla geçinemeyen ve maaşının artmasını bekleyen ne kadar insan varsa... Hepsini Peygamber’le karşı karşıya getiriyor. Bu adama derhal dava açılmalı... Dava konusu da şu olmalı: “Aldıkları maaşla geçinemeyen insanları, dini değerlere karşı soğutmak.” İfadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ SELİ

Sahte şeyh Mustafa Özbağ’ın açıklamalarına sosyal medya ve yazılı basında çok sert tepkiler geldi. Sosyal medyada ağır eleştirilerin hedefi olan sahte şeyh Mustafa Özbağ, bunlara hakaret ve beddua ile karşılık verdi. Mevlevilik gibi önemli bir akımın şeyhi olduğunu iddia eden Özbağ’ın hakaret ve bedduaları da kendisinin gerçekten bir şeyh olmadığının en açık göstergesi olarak tarihe not düştü. Naylon faturadan hüküm giyerek hapis yatan sahte şeyhle ilgili bir adım atılıp atılmayacağı ise kamuoyunda merak ediliyor. Özellikle Mustafa Özbağ’a program yaptıran belediyeler ve kamu kurumlarının ne yapacağı merak konusu. Bir de tabi Bursa için çok önemli bir kültür merkezi olan Karabaş-i Veli Tekkesi’nin bu sahte şeyhin keyfiyetinde devam edip etmeyeceği…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.