SON DAKİKA
Hava Durumu

Şirket yetkilileri: Kazada ihmalimiz yok!

 

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şirket yetkilileri: Kazada ihmalimiz yok!
 

Soma kömür işletme yetkilileri, kazayla ilgili olarak ihmallerinin olmadığını fakat kazanın sebeplerini de bilmediklerini söyledi. Holding sahibi Alp Gürkan ise kendisine iletilenlere göre ihmal olmadığını, bunu bir kaza olduğunu belirterek, gerçeğin yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacağını ifade etti.

İşletme sahibi Alp Gürkan ve firma yöneticileri basın toplantısı düzenledi. İşletme yetkilileri kazayla ilgili olarak, ihmallerinin olmadığını düşündüklerini söyledi. Gazeteciler, ‘ihmalimiz yok’ açıklamalarını Alp Gürkan’a yöneltti. Gürkan, vicdanının rahatsız olduğunu belirterek, Bir ihmal varsa bir eksiklik varsa bunlarla ilgili eksikliği olan arkadaşlara her türlü ceza verilmesinin takipçisi olacağım. Gördüğüm bu bir kaza. Ben söylenenlerle konuşuyorum. İhmalin var olup olmadığını ben bilmiyorum. Yönetici arkadaşlarım ihmal yok diyor. Bu arkadaşların söyledikleri benim için geçerli değil. Resmi kurumların yapacağı incelemelerden sonra bunu öğreneceğiz.” dedi.

 

Basın toplantısında basın mensupları ile şirket yetkilileri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. İşletme müdürü, iş sağlığı güvenliği konusunda her ay tatbikat yaptıklarını belirterek, risk analizlerini her zaman uyguladıklarını, bunların hepsine savcılığın el koyduğunu kaydetti. İşletmede 13 tane iş güvenliği uzmanının çalıştığı bilgisini verdi.

 

Şirketin insan kaynakları müdürü ise küçük yaşta işçi çalıştırıldığı ve taşeron işçi iddialarını elindeki belgelerle yalanladı. Müdür, “Bizde 18 yaşı altında ve taşeron işçi yoktur. Bunlarla ilgili bütün belgeleri sizlere verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

"BAŞBAKAN'I DAHA ÖNCE TANIMAM"

Alp Gürkan, “Başbakanla ilk defa geldiğinde karşılaştım. Sonra toplantıya kendisi çağırdı toplantıya katıldım. onun dışında bunu öncesinde ve sonrasında Başbakanı ne gördüm ne de tanırım.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.