SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi gün geldi! Erdoğan ve Putin dünyanın kilitlendiği projeyi açıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarihi proje TürkAkım'da İstanbul'da vanaları bugün açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarihi gün geldi! Erdoğan ve Putin dünyanın kilitlendiği projeyi açıyor

Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden taşıyacak olan TürkAkım doğal gaz hattının açılışı bugün gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hattın açılışını gerçekleştiriyor. Türkiye'nin doğal gaz tedariğini güvence altına alacak olan proje ile Avrupa'ya da gaz iletimi gerçekleşecek.

TÜRKAKIM'IN DETAYLARI

Rusya'dan çıkan hat Anapa'dan Karadeniz'e iniyor. Türkiye'ye ise Kıyıköy'den giriş yapan hat Avrupa'ya gaz akışı sağlayacak.
TürkAkım ile Türkiye'nin enerjide merkez ülke konumu güçlenecek. Deniz kesimi 935 kilometre uzunluğunda ve 2 boru hattından oluşuyor.
TürkAkım'ın toplam kapasitesi ise 31.5 milyar metreküp olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

2020 senesinin ülkelerimiz, halklarımız ve tüm dünya için esenlikler getirmesini diliyorum. Tüm dostlarımızın yeni yılını gönülden tebrik ediyorum. Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki işbirliğinin son nişanesi olan TürkAkım’ın açılışı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. TürkAkım, Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız, hem ikili ilişkilerimiz bağlamında tarihi nitelikte bir projedir. Projede deniz bölümünün tamamlanması neticesinde değerli dostum Putin ile geçen yıl tören düzenlemiştik. Bir sene içerisinde hedeflediğimiz şekilde hattı başarıyla tamamladık ve şimdi de açılışını yapıyoruz.

Proje sayesinde 31,5 milyar metreküplük doğal gazın 15,75 milyar metreküpü aracı hiçbir ülke olmadan doğrudan ülkemize ulaşacaktır. Böylece 15 milyon hanenin yıllık doğal gaz ihtiyacını da karşılamış olacağız. TürkAkım projesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.