SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜİK, Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü ile Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TÜİK, Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü ile Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ile TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan Asar arasında imzalanan protokol ile istatistik konusunda iki kurum arasında işbirliği sağlandı. Seyfi Özkan’ın makamında gerçekleşen protokol imza törenine TÜİK Bölge Müdürü Erdoğan Asar’ın yanı sıra Hanehalkı İşgücü Takım Sorumlusu Mehmet Demirkıran, Bilgi İşlem ve İletişim Takım Sorumlusu Nesrin Öztürk katıldı.
Protokol kapsamında iki kurumun yürüttüğü işlerle ilgili birbirlerine karşılıklı destek verecekleri bildirildi.
TÜİK Bölge Müdürü Erdoğan Asar, kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğine çok önem verdiklerini belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile istatistiki alanda iş birliğinin önünü açmış oluyoruz. İstatistik bilgileri arttırma çalışacağız. Gerek araştırmalarda gerek diğer konularda karşılıklı imkanlarımızdan faydalanacağız. Milli Eğitimden istatistik alanında neler yapabileceğini ortaya koyacağız. Teknik destek, eğitim desteği verebileceğiz” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, istatistik bilgilerin önemine işaret ederek, “Buraya ilk geldiğimde en fazla istatistik eksikliğimizin olduğunu gördüm. Dünya, bilimselliğe dönüştü, rakamlar konuşuyor. Yeterli derece personel, yetişmiş eleman sıkıntısı çekiyoruz. Bundan sonra yaptığım çalışmaları istatistik bilgiler ışığında yapıp, değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Samimi bir ortamda geçen işbirliği protokolünün ardından, TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğünde “TÜİK Tanıtımı ve Eğitim İstatistikleri” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya, idari personel, okul müdürleri katıldı. TÜİK ile ilgili video gösterimiyle başladı. Toplantı boyunca yapılan sunumlarda TÜİK’in görev ve yetki alanları, misyon ve vizyonu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler, TÜİK’in eğitim istatistiklerine yönelik yaptığı çalışmalar, bu çalışmaların yöntem ve kapsamı katılımcılarla paylaşıldı. TÜİK’in resmi internet sayfasının tanıtımının da yapıldığı toplantıda istatistiki bilgilere, tablolara ve yayınlara erişim için izlenmesi gereken yollara değinildi. Ayrıca, Gaziantep Bölge Müdürlüğünde bulunan Veri Araştırma Merkezi (VAM) hakkında detaylı bilgi verildi. VAM’ın, araştırmacılar için önemine değinildi ve Bölge Müdürlüğü olarak VAM’ı kullanmak isteyen araştırmacılara destek olunacağı belirtildi.
Toplantı sonunda iki kurum arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine değinilerek bu ve benzeri faaliyetlere devam edilebileceği ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.