SON DAKİKA
Hava Durumu

Tüm Türkiye'den tepki yağdı... Gülşen gözaltına alındı!

Verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tüm Türkiye'den tepki yağdı... Gülşen gözaltına alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılması ve kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde edilmesi talimatı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Şarkıcı Gülşen söz konusu soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındı.Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda şarkıcı Gülşen'e tepkiler yağdı.

MEB, ŞARKICI GÜLŞEN'İN İMAM HATİP MENSUPLARINA YÖNELİK İFADELERİNDEN DOLAYI HUKUKU SÜREÇ BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şarkıcı Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik hakaret ve iftira içeren ifadelerinden dolayı hukuki süreç başlatıldığını bildirdi. Şarkıcı Gülşen'in, "imam hatip liselerini itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kınandığı" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca, söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır."

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER: TOPLUMSAL BARIŞIMIZI ZEDELEYEN AYRIŞTIRICI SÖYLEMLER ASLA KABUL EDİLEMEZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şarkıcı Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik sözlerini kınayarak, "Milli birlik ve beraberliğimize gölge düşüren, toplumsal barışımızı zedeleyen ayrıştırıcı söylemler asla kabul edilemez." dedi. Bakan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin güzide eğitim kurumlarından imam hatip liselerine yönelik sarf edilen ayrımcı ve nefret içeren söylemi şiddetle kınadığını belirtti. Milli birlik ve beraberliğe gölge düşüren, toplumsal barışı zedeleyen ayrıştırıcı söylemlerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Özer, "Bakanlık olarak gereken adımı hemen attık ve hukuki süreç başlattık. Tüm sürecin yakından takipçisi olacağız." diye konuştu.

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN ŞARKICI GÜLŞEN'İN İMAM HATİP MENSUPLARINA YÖNELİK İFADELERİNE TEPKİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şarkıcı Gülşen'in, imam hatip mensuplarına yönelik sözlerini kınadı. Bozdağ, şarkıcı Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik ifadelerine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, şunları kaydetti: "İmam hatip liselerine ve imam hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağ dışı zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur."

BAKAN ERSOY'DAN ŞARKICI GÜLŞEN'İN İMAM HATİP MENSUPLARINA YÖNELİK İFADELERİNE TEPKİ

"Devletimizin güzide bir kurumunu, milli ve manevi değerlerimizle yetişmiş nesillerimizi hakaret yoluyla hedef alan sözler milletimizi incitmiş, vicdanlarımızı yaralamıştır" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şarkıcı Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik sözlerini kınayarak, "Devletimizin güzide bir kurumunu, milli ve manevi değerlerimizle yetişmiş nesillerimizi hakaret yoluyla hedef alan sözler milletimizi incitmiş, vicdanlarımızı yaralamıştır." ifadelerini kullandı. Bakan Ersoy, Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sanatçı sorumluluğunun, ayrımcılığa, ötekileştirmeye, tahammülsüzlüğe sevk eden bir dilden uzak durmayı gerektirdiğini belirten Ersoy, şunları kaydetti: "Devletimizin güzide bir kurumunu, milli ve manevi değerlerimizle yetişmiş nesillerimizi hakaret yoluyla hedef alan sözler milletimizi incitmiş, vicdanlarımızı yaralamıştır. Toplumsal ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve tahammülsüzlüğe sevk eden bu zehirli dili kınıyoruz. Toplumsal barış ve huzuru tehdit etmek hiçbir zaman sanatçı kimliğiyle bağdaşmaz. Nefret diline karşı, sanatın evrensel dilini yüceltecek, toplumsal barış ve huzurumuzu her türlü bölücülüğe ve istismara karşı koruyacağız. Nefret diline inat, sevgi dili her daim galip gelecektir."

ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİNDEN ŞARKICI GÜLŞEN'İN SÖZLERİNE TEPKİ

Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Yamak: - "Toplumumuzu, aile yapımızı ve neslimizi ifsat etmeyi kendisine vazife bilen bu saygısız şahıs için tüm imam hatip okulu mezunlarını ve mensuplarını, halkımızı hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz. Cumhuriyet savcılıklarına söz konusu şahıs hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunacak, şikayetçi olacağız"

GÜLŞEN'İN İMAM HATİPLİLERLE İLGİLİ SÖZLERİNE BİR ÇOK İLDEN TEPKİLER YAĞDI

BURSA

Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadeleri protesto edildi. ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin 81 ilde düzenlediği etkinlik kapsamında Bursa Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıldı. Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Kadir Oruç, burada toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Gülşen'in konser sırasında imam hatip okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunmasının toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmek anlamına geldiğini savundu. Bu sözlerin, bu okulların mensuplarına ve mezunlarına, aynı zamanda toplumun tamamına saygısızlık olduğunu vurgulayan Oruç, "Bu çirkin ithamı ve iftirayı söz konusu sahsın kendisine aynen iade ediyoruz. İmam hatip okullarına ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

ESKİŞEHİR

Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir araya gelen Eskişehir İmam Hatip Mezunları Derneği (ESİMDER) üyeleri adına açıklama yapan Dernek Başkan Yardımcısı Nurullah Karakaş, imam hatip okullarının ülkenin eğitim hayatına zenginlik katan ve özgün eğitim modeli olarak geçmişten bugüne kadar milyonlarca öğrenci yetiştiren göz bebeği okullar olduğunu söyledi. Bu okulların Türkiye'nin gelişmesine katkı sunan, milli birlik ve beraberliği önceleyen, toplumda sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin oluşmasında ciddi katkıları bulunan eğitim kurumları olduğunu anlatan Karakaş şöyle devam etti: "Bu okullar kurulduğu günden itibaren milletimizin yoğun teveccühüne mazhar olmuş; milletine, devletine ve vatanına aşkla hizmet eden nesiller yetiştirmiştir. İmam hatip okullarından yetişen milyonlarca genç bugün eğitimden kültüre, spordan sanata, siyasetten teknolojiye kadar her alanda göğsümüzü kabartan çalışmalara ve başarılara imza atmaktadır. İmam hatip okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilerimize yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli görüyoruz. İmam hatip okulları her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak başarılarıyla gündem olacaktır." Eğitim Bir-Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar ve Memur-Sen Eskişehir Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Bilik de Gülşen'e tepkilerini dile getirdi.

BALIKESİR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Sarı, adliye bahçesindeki basın açıklamasında, yapılan saygısızlığı kınadıklarını belirtti. Sarı şunları kaydetti: "Bugün imam hatip okullarımızda okuyan yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi, bu öğrencilerin aileleri ve bu okullardan mezun olanları dikkate aldığımızda 10 milyona yakın bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmek toplumun fay hatlarıyla oynamaktır. Bu terbiyesizliği asla sineye çekmeyeceğimizi, hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Toplumumuzu, aile yapımızı ve neslimizi ifsat etmeyi kendisine vazife bilen bu saygısız şahıs için tüm imam hatip okulu mezunlarını ve mensuplarını, halkımızı hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz." Dernek mensupları, açıklamanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şarkıcı Gülşen hakkında suç duyurusunda bulundu. Basın açıklamasına AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Belgin Uygur, Memur-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Gür, AK Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih İnceboy, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu ile bazı STK'lerin yöneticileri ve üyeleri katıldı.

BİLECİK

Bilecik İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin üyeleri, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili ifadeleri üzerine Bilecik Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde grup adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Halis Çelik, söz konusu okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilere yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli gördüklerini bildirdi. Çelik, "İmam hatip okulları her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak başarılarıyla gündem olacaktır. Ancak zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak hakaret ederek içlerindeki ön yargıyı, kini ve nefreti dışa vuran zavallı kişiliklere de üzülerek şahit oluyoruz." ifadesine yer verdi.

KİLİS

Kilis İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KİM-DER) Başkanı Abdülmecit Çolak, grup adına Kilis Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, bu okulların milletine, devletine ve vatanına aşkla hizmet eden nesiller yetiştirdiğini vurguladı. İmam hatip okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilere yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli gördüklerini aktaran Çolak, "İmam hatip okulları her türlü siyasi ve ideolojik tartışmanın dışında kalarak başarılarıyla gündem olacaktır. Ancak zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak, hakaret ederek içlerindeki önyargıyı, kini ve nefreti dışa vuran zavallı kişiliklere de üzülerek şahit oluyoruz." ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından cumhuriyet savcısına Gülşen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

AKSARAY

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Yılmaz Akbulut, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda yaptığı açıklamada, imam hatip okullarının, ülkenin gelişmesine katkı sunan, milli birlik ve beraberliği önceleyen, toplumda sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin oluşmasına ciddi katkıları olan eğitim kurumları olduğunu dile getirdi. İmam hatip okullarının, her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak başarılarıyla gündem olacağını belirten Akbulut, şunları kaydetti: "Ancak zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak, hakaret ederek içlerindeki önyargıyı, kini ve nefreti dışa vuran zavallı kişiliklere de üzülerek şahit oluyoruz. Gülşen isimli bir şahsın konser sırasında imam hatip okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunması, toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektir. İmam hatip okullarının mensuplarına ve mezunlarına aynı zamanda toplumun tamamına saygısızlıktır. Bu çirkin ithamı ve iftirayı söz konusu şahsın kendisine aynen iade ediyoruz. İmam hatip okullarına ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz." ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Karaman ve Aksaray şubesi üyeleri de açıklama yaparak suç duyurusunda bulundu.

 SAKARYA, KOCAELİ, BOLU, DÜZCE, KARABÜK VE ZONGULDAK'TA, ŞARKICI GÜLŞEN'İN İMAM HATİP OKULLARI VE MENSUPLARINA YÖNELİK İFADELERİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Sakarya'da Orhan Cami önünde düzenlenen basın açıklamasında grup adına konuşan Sakarya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yahya Bakır, imam hatip okullarının, eğitim hayatına zenginlik katan ve özgün bir eğitim modeli olarak geçmişten bugüne milyonlarca öğrenci yetiştiren kurumlar olduğunu söyledi. Bakır, imam hatip okulu mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilere yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli gördüklerini belirterek, "Gülşen isimli bir şahsın konser sırasında imam hatip okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunması toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektir. İmam hatip okullarının mensuplarına ve mezunlarına, aynı zamanda toplumun tamamına saygısızlıktır. Bu çirkin ithamı ve iftirayı söz konusu şahsın kendisine aynen iade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ZONGULDAK

Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Zekeriya Uçar, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde yaptığı açıklamada, imam hatip okullarının, ülkenin gelişmesine katkı sunan, milli birlik ve beraberliği önceleyen, toplumda sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin oluşmasına katkıları olan eğitim kurumları olduğunu söyledi. Uçar, imam hatip okullarının her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak başarılarıyla gündem olacağını vurgulayarak, "Ancak zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak, hakaret ederek içlerindeki önyargıyı, kini ve nefreti dışa vuran zavallı kişiliklere de üzülerek şahit oluyoruz." dedi. Şarkıcı Gülşen'i ifadeleri nedeniyle kınadıklarını dile getirerek, bunu sineye çekmeyeceklerini ve hukuk önünde hesap soracaklarını kaydetti.

KOCAELİ

Kocaeli'de adliye önünde toplanan katılımcılar adına konuşan Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) Başkanı Ali Küçükkeskin, imam hatip okulu mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilere yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli gördüklerini söyledi. İmam hatip okullarının her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak başarılarıyla gündem olacağını belirten Küçükkeskin, imam hatip okullarına ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınadıklarını sözlerine ekledi.

KARABÜK

Karabük Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hasan Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, imam hatip okullarının Türkiye'nin eğitim hayatına zenginlik katan ve özgün bir eğitim modeli olarak geçmişten bugüne milyonlarca öğrenci yetiştirdiğini bildirdi. İmam hatip okullarının Türkiye'nin gelişmesine katkı sunan, milli birlik ve beraberliği önceleyen, toplumda sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin oluşmasına katkıları olan eğitim kurumları olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti: "Ancak zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak, hakaret ederek içlerindeki önyargıyı, kini ve nefreti dışa vuran zavallı kişiliklere de üzülerek şahit oluyoruz. Gülşen isimli bir şahsın konser sırasında imam hatip okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunması toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektir. Şahıs hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunacak, şikayetçi olacağız."

BOLU

Bolu Adliyesi önünde toplanan Bolu Önder İmam Hatipliler Derneği (BÖLİMDER) üyeleri adına konuşan derneğin başkanı Hüseyin Altındağ, şarkıcı Gülşen'in sanatçı kimliğinin altına sığınarak hadsizce konuşmalar yaparak imam hatiplileri karalayama çalıştığını ifade etti. Altındağ, Gülşen'in konuşmalarına karşı Türkiye'nin 81 ilinde bulunan imam hatipliler dernekleri olarak eş zamanlı basın açıklaması yapma ve Gülşen hakkında suç bulunma kararı aldıklarını belirtti. İmam hatip liselerinin başarısının son yıllarda hızla arttığına dikkati çeken Altındağ, "İmam hatipliler bu ülkeye hiç ihanet etmedi. Terör örgütleriyle bir olmadı. FETÖ kapsamında hiçbir zaman bir şeyin altına girmedi. Alnının akıyla yürümeye devam ediyor. Bu toplumun, camianın, ümmetin imam hatip liselerinden yetişen nesillere çok ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

DÜZCE

Düzce Önder İmam Hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Yıldırım, dernek binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, imam hatip okullarında okuyan öğrencilerine yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli bulduklarını belirterek, şarkıcı Gülşen'in ifadelerini kınadıklarını ifade etti. Öte yandan farklı illerdeki dernek üyeleri, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.