SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk-İş Başkanı'ndan özeleştiri!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Soma’da yaşanan maden faciasına ilişkin eksikliklerin ne olduğu üzerinde çalışma yaptıklarını belirtere

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk-İş Başkanı'ndan özeleştiri!
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Soma’da yaşanan maden faciasına ilişkin eksikliklerin ne olduğu üzerinde çalışma yaptıklarını belirterek, “Seminerlerde, panellerde, eylemde bunları yapmaya gayret ettik. Demek işin bir tarafından bizde sendikalar noksanlık yaptık” dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Atalay, düzenledikleri mitinglerde taşeronlaşmaya karşı olduklarını söylediklerini belirterek, “Madenlerle ilgili gelinen durumda o bölgedeki çalışma şartlarının ne kadar kötü olduğunu, ne kadar ilkel olduğunu oraya gittiğimiz zaman öğrendik. Son günlerde öyle bir noktaya geldik ki sanki ocağı çalıştıran biziz, ihaleye veren biziz, kamyonla oradan para kazanan biziz. Özellikle oradaki şubelerimiz gündeme geldi. Sendikalarımızla ilgili, şubelerimizle ilgili noksanlığımız, hatamız nedir ne değildir, son 3 gündür, 4 gündür arkadaşlarımız madenin disiplin kurulu, TÜRK-İŞ’in denetim kurulu yoğun bir çalışma yapıyor. Buradan herkes ders çıkarmak mecburiyetinde ama özellikle ülkeyi yönetenler Meclis bundan ders çıkarmalı. Meclis patron ağırlıklı, sermaye ağırlıklı bir Meclis. Sendikaların ne yapması lazım? Bunları kamuoyunda dile getirmesi lazım. Seminerlerde, panellerde, eylemde bunları yapmaya gayret ettik. Demek işin bir tarafından bizde sendikalar noksanlık yaptık. Biz bundan Türkiye 13 Mayıs gibi bir daha olmayacak. Sendikalar bir daha daha başka düşünmek mecburiyetinde” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.