SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ayağa kalktı, CHP sessiz kaldı!

İsrail ordusunun  Gazze’de bulunan Anadolu Ajansı binasını vurması, Türkiye’de büyük tepkiyle karşılandı. Devlet erkanının kınama

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye ayağa kalktı, CHP sessiz kaldı!
İsrail ordusunun  Gazze’de bulunan Anadolu Ajansı binasını vurması, Türkiye’de büyük tepkiyle karşılandı. Devlet erkanının kınama mesajlarıyla sert bir dille eleştirdiği hain saldırı, CHP kanadında ise fazla bir yankı uyandırmadı.
Filistin topraklarını kan dökerek işgal eden terör devleti İsrail, Gazze şeridinden atılan savunma roketleri bahane göstererek, önceki gün gece saatlerinde Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Katil İsrail’in düzenlediği saldırılarda en az 9 Filistinli şehit düşerken, yaralı sayısı da 80’e ulaştı. Terör devleti kurma adına yıllardır Filistin’i kana bulayan İsrail, önceki gece başlattığı saldırılarda Gazze’ye kan kusturdu. Gazze Şeridi'nde cuma günü "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında keskin nişancı ateşiyle 2 İsrail askerinin yaralanmasının ardından tırmanan gerilim, İsrail’in başlattığı hava saldırılarına Gazze’den verilen karşılıkla zirveye ulaştı. Gazze’yi havadan vurmaya başlayan İsrail, saldırıları sırasında Türkiye’nin sinir uçlarına dokunacak bir eylem gerçekleştirdi. Gazze’de Anadolu Ajansı’nın bulunduğu binaya hava saldırısı düzenleyen İsrail, burayı kullanılmaz hale getirdi. Bu saldırıdan sonra Türkiye’den İsrail’e tepki mesajları yağdı. Saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İsrail’in Gazze'de Anadolu Ajansının binasını da hedef alan ayrımsız saldırılarını şiddetle kınıyoruz."
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KINAMA MESAJI
İsrail’in saldırısına karşı büyük bir tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'dan Türkçe, İngilizce ve Arapça paylaştığı mesajında, şu ifadeleri kullandı: "İsrail'in Anadolu Ajansının Gazze ofisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye ve Anadolu Ajansı, tüm bu saldırılara rağmen Gazze ve Filistin'in diğer bölgelerindeki İsrail terörünü ve zulmünü dünyaya haykırmaya devam edecektir."
ANKARA’DAN TEPKİ YAĞDI
Devlet erkanı da İsrail’in saldırına tepkisiz kalmadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Gazze'deki Anadolu Ajansı binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail'in uyguladığı şiddet, insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur. Dünyada tek kalsak bile Filistin davasını sonuna kadar savunacağız." değerlendirmesinde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti kurmayları da saldırıyı sert bir dille kınadı.
CHP’NİN SESİ KISILDI!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gazetecilere yaptığı açıklamada İsrail’e sert bir tepki gösterirken, ana muhalefet partisi olan CHP’nin olay karşısında kısık bir sesle açıklama yapması dikkatleri çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Anadolu Ajansına (AA) geçmiş olsun dileğinde bulundu. Medya özgürlükçüsü ve sözde gazeteci dostu olan CHP, bu davranışıyla samimiyetsizliğini de kanıtlamış oldu.
EN AZ 10 ŞEHİT 80 YARALI
Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin doğusuna düzenlediği saldırıda Bilal Muhammed El-Benna ve Abdullah Ebu el-Ata'nın şehit olduğu belirtildi.  Açıklamada, İsrail'in son hava saldırılarıyla, Gazze Şeridi'nde şehit düşen Filistinli sayısının en az 10'a, yaralı sayısının 80'e yükseldiği ifade edildi.  Şehitler arasında 14 aylık bir kız bebek ile bu bebeğin hamile annesi de yer alıyor.  Öte yandan İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken, Filistinli gruplar da İsrail tarafına roket atmayı sürdürüyor.  Yerel basındaki haberlere göre, Gazze'den atılan roketin İsrail'in güney sınırındaki Aşkelon kentinde bir fabrikaya düşmesi sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı.  İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Gazze sınırına yakın bölgelere roket atışlarının sürdüğünü, buna karşılık olarak Gazze'nin kuzeyinde bir Filistinlinin hedef alındığı kaydedildi.
BAŞKAN AKTAŞ’TAN SERT AÇIKLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze şeridinde, içinde Anadolu Ajansının da bulunduğu binayı vuran İsrail'in, uluslararası hukuku hiçe sayarak görevini yapan gazetecileri hedef alan bu eylemini şiddetle kınadığını bildirdi. Aktaş, açıklamasında, "Tüm saldırılarına rağmen Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, İsrail'in terör ve zulmünü dünyaya haykırmaya devam edeceğine inandığım Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı. (AA)



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.