SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den kritik hamle: 1000 özel harekat sınıra gidiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırında havadan incelemelerde bulundu. Bakan Soylu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "1000 özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2020 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'den kritik hamle: 1000 özel harekat sınıra gidiyor!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pazarkule ile Kastanies sınır kapılarında incelemelerde bulunmak üzere Çorlu Havalimanı'na geldi.Buradan helikopterle Edirne'ye geçen Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırındaki sığınmacı hareketliliği ve bölgeyi havadan inceledi. Soylu'ya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da eşlik etti. 1000 TAM DONANIMLI ÖZEL HAREKAT POLİSİ SINIRA GELİYOR  Bakan Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada "Bin özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla." ifadelerini kullandı. "HİÇ DOKUNMASAK 1 YILDA 1 MİLYON GÖÇMEN GEÇER"  Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Bütün sınır hattını kontrol ederek havadan helikopterle Pazakule’ye geldik.Orada 4-5 bin kişilik kapının açılmasını bekleyen topluluğu gördük.28 şubat tarihinden itibaren şu ana kadar sayıyı birazdan yine vereceğim.Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz artık buradan Avrupa’ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz.Türkiye 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı.Kendini medeni olarak addeden ülkelerin buna sırtını dönmesine rağmen tüm imkanlarıyla buna sahip çıktı.Biz 18 Mart mutabakatının her maddesine sahip çıktık ve yerine getirdik.Türkiye’de sadece geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakalandı. Dünyada sığınmacının en çok olduğu ülke Türkiye’dir.Yunanistan 3 kişinin ölüme sebebiyet verdiler. 1978 model gaz fişeğini insanların üzerine sıktılar. Frontex maalesef bir kolluk kuvveti gibi çalışmaktadır. Hepimizin ortak olduğu bir teşkilattır ancak 164 insanı şu anda yaraladılar.Birçok insanın sığınma hakkını elinden alıp Türkiye’ye itmeye çalıştılar 4900 sığınmacıyı Türkiye’ye itmeye çalıştılar. Geçen sene 7600 FETÖ'cüyü seve seve aldılar. Buna en ufak ses çıkarmayanlar bugün tüm insani haklarıyla beraber sığınma hakkı talep edenlere insanlık dışı davranmaktadırlar.Ne demektir sen çiftçilerin eline tüfek vereceksin. Yunan makamları yalan konuşmaktır. Biz neden yunan tarafına gaz sıkalım. Gaz sıkan yunan tarafıdır. Biz de buna mukabele ediyoruz.Dünden itibaren TSK ile konuştuk. 1000 tam donanımlı özel harekat polisini Meriç sınırına getiriyoruz geri itmeleri engellemek amacıyla. Bunlara fırsat tanınmayacak.Pazarkule’den geçmek zorunda değiller 200 km’lik hat var oradan geçiyorlar… Ege adalarından geliş konusunda insani trajedilere yer vermesin diye çalışıyoruz. Bu konudaki tüm tedbirlerimizi de aldık ama yüzde yüzünü engelleyebiliyoruz demek yanlış olur. 18 Mart mutabakatı kara sınırlarını değil Yunan adalarını kapsamaktadır.Dördüncü mekanize mıntıkasında 53 bin 271 kişi, 54’üncü mekanize mıntıkasında 85 bin 659 kişi. 139 bin 70 kişi karşı tarafa geçti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.