SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin gözü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler bugün Kabine Toplantısı’nda görüşülecek. Kısıtlamalar kalkacak mı? Restoran, kafe ve lokantalar açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Sorularının yanıt bulması beklenirken masada gıdadaki fahiş fiyatlar da olacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2021 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin gözü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 17.20'de başladı.

Başkan Tayyip Erdoğan'ın Elazığ programı nedeniyle geçen hafta yapılamayan kabine toplantısı üç haftalık aranın ardından bugün gerçekleşecek.

Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantının ana gündem maddesini koronavirüs kısıtlamalarında atılacak adımlar oluşturacak. Başta 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen kısıtlamalar olmak üzere, hafta sonu yasaklarında enseme olup olmayacağı da kabinede ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.


Bu kapsamda kısıtlama uygulanan saatlerin esnetilmesi kararının alınabileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısı ve illerdeki durumla ilgili kapsamlı bir sunum yapacağı toplantıda merakla beklenen lokanta, kafe ve restoranların durumu da görüşülecek.

Bu kapsamda Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda söz konusu mekanların açılmasına dönük son değerlendirme yapılacak.

Yerli aşı çalışmalarında gelinen son durumun da kapsamlı şekilde değerlendirileceği kabinede şubat ayı içinde açıklanması beklenen reform çalışmaları ve AB ile sürdürülen temaslarla ilgili de son değerlendirmeler yapılacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KALDIRILACAK MI?
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta içi her akşam 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman gevşetileceğini merak ediyor. Bir süredir düşüşte olan vaka satıları son 1 haftada yeniden artışa geçti. Hürriyet'te yer alan habere göre, Kabine toplantısında kısıtlamalar ile ilgili yeni kararlar da değerlendirilecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ise şu an için beklenmiyor. Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında, 'Sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak mı?' sorusuna da yanıt vermiş olacak.

LOKANTALAR... KADEMELİ, SINIRLI, HES'Lİ
Lokanta, restoran ve kafelerin vaka sayısına bağlı olarak kademeli, sınırlı kapasiteyle ve HES kodu sorgulamasıyla mart ayında açılabileceği belirtiliyor.

Erdoğan, bu mekanların durumuyla ilgili, "Restoran işletmecilerine ilişkin kısıtlamalarla ilgili konuyu kabine toplantımızda yeniden ele alacağız. Her ne kadar işi sıkı tutacağız deseler de maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, risk almak istemiyoruz. O nedenle veriler önümüze bir gelsin. Buna göre değerlendirmemizi yapıp uygun ise adımları atarız. Lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var" demişti.

OKULLARIN MARTTA AÇILIŞ BEKLENTİSİ
Kabinede 15 Şubat'ta bitecek ara tatilin ardından başlayacak ikinci yarıyılla ilgili de değerlendirmeler yapılacak. Bu çerçevede okullarda eğitime yüz yüze mi yoksa uzaktan mı devam edileceği konusunda Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların 15 Şubat'ta açılması için ilke kararı aldığı bilinirken, Bilim Kurulu yüz yüze eğitimin 15 Mart'ta başlaması için görüş bildirmişti. Okulların vaka sayısına ve aşılama oranına bağlı olarak 15 Mart'tan itibaren belli sınıfların kademeli şekilde yüz yüze eğitime başlaması formülünün ağırlık kazandığı belirtiliyor.

Okulların açılmasına dönük yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da kabineye bilgilendirme yapacak.

GIDA FİYATINDA FAHİŞ ARTIŞ GÜNDEMDE
Beştepe'deki toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar olacak. Alınacak yeni önlemler ve sektörel bazlı verilecek destekler de kabinede görüşülecek. Bu kapsamda piyasadaki aşırı fiyat artışlarının, şikâyet mekanizmasının da etkin şekilde işletilerek, daha yakından takip edilmesi planlanıyor.

BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TEDBİRLER VE TÜM KARARLARI KABİNE SONRASI AÇIKLAYACAK
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin gerçekleştireceği toplantının en az 3 saat sürmesi beklenirken toplantıda alınan kararlar, yeni tedbirler ya da esneme kararlarını Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.