SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Libya arasında 4 alanda iş birliği

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gerçekleştirilen Libya ziyaretinde enerji, savunma, ticaret ve iletişim alanlarında iki ülke arasında iş birliğini güçlendirici önemli adımlar atıldığını, mutabakatlar imzalandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2022 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2022 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye ve Libya arasında 4 alanda iş birliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bugün Libya'ya gerçekleştirilen resmi ziyaret kapsamında Türkiye ile Libya arasında birçok alanda iş birliği için imzalar atıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen Libya ziyaretinde enerji, savunma, ticaret ve iletişim alanlarında iki ülke arasında iş birliğini güçlendirici önemli adımlar atıldığını, mutabakatlar imzalandığını duyurdu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mutabakat zaptını Libya İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammad Al-Lafi ile birlikte imzaladı.

Türkiye ve Libya, dezenformasyona karşı birlikte hareket edecek

İletişim alanındaki anlaşmaya göre, Türkiye ile Libya arasında eğitim ve değişim programları düzenlenecek.

Yalan haber ve dezenformasyonla mücadelede beraber hareket edilecek. Ortak Çalışma Komisyon toplantılarının başlatılması adına gerekli çaba gösterilecek.

Resmi haber ajansları arasında iş birliği teşvik edilecek. Görsel, işitsel ve elektronik içeriğin karşılıklı değişimi gerçekleştirilecek.

İki ülke arasında enerjide iş birliği

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Libya ile enerji iş birliğini geliştirecek mutabakat zaptını Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Ali Haweg ile birlikte imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.