SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali beyin gizemli kazası!

Bir dönem Bursa Valiliği de yapan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İzzettin Küçük, gizemli bir kazayla yine Bursa’nın gündeminde. Eski Vali İzzettin Küçük ile eski Milletvekili Mustafa Öztürk Ankara’dan dönerken Mezitler’de kaza yaptı. İkili, Jandarma ya da trafik polisi yerine,  KOM Şubeden dört polisten yardım istedi.  Üstlerinden habersiz bölgeye giden polislerin görev yerleri Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından değiştirildi. Peki, Küçük neden KOM Şube polislerini çağırdı?

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2020 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali beyin gizemli kazası!

Alpaslan YILDIZ

Bursa eski Milletvekili Mustafa Öztürk ile Bursa eski Valisi İzzettin Küçük’ün 23 Ocak tarihinde İnegöl Mezitler’de karıştıkları kazanın tartışmaları devam ediyor. Kaza yaptıktan sonra jandarma bölgesinde olmalarına rağmen konuyla hiç alakası olmayan Kaçakçılık ve Organize İşler Şubesi’nden (KOM) tanıdık polisleri çağıran ikilinin neden bu yöntemi tercih ettikleri gizemini koruyor. 

KAZA, JANDARMA BÖLGESİNDE

Öztürk ve Küçük’ün kaza yaptığı yer Jandarma bölgesi. Bursa’da valilik yapmış bir ismin bunu bilmemesine imkan yok. Bu tür bir kaza olduğunda yardım istenecek yer jandarma. Hadi 155 polis imdat. Ancak superbetin devleti en iyi bilen kişilerden biri olan eski Vali tüm devlet işleyişini yok sayarak İnegöl KOM Şubeden polisleri çağırıyor. Bu da güvendiği isimlerden özel amaçlı bir yardım istediği yönündeki iddiaları gündeme getiriyor. Konu trafik kazası olsa jandarma çok daha kısa sürede oraya yardıma gelirdi. Ama eski Vali devlet mekanizmasını atlıyor. Bu da akıllara başka sorular getiriyor. 

KOM POLİSLERİ İZİN ALMADAN GİDİYOR

İşin ilginç yanı iki polis memuru üstlerine haber vermeden eski Vali’nin çağrısıyla olay bölgesine yetkileri dışında gittiği ortaya çıkınca, Emniyet Müdürlüğü adı geçen iki polis memurunun görev yerlerini değiştirdi. Tam bu noktada Bursa eski Milletvekili Mustafa Öztürk, sosyal medya hesapları üzerinden algı operasyonuna başladı. Polislerin görev yerlerinin değiştirilmesi üzerine tivit atan eski AK Partili yeni Gelecek Partili Öztürk, “İnsani yardım eden polislere bedel ödettirileceğini, vicdanların bu kadar köreleceğini düşünemedik. Bürokratın bu denli politize olacağını tahmin etmedik” ifadelerini kullandı. Oysa asıl akıllardaki soruları ısrarla gizliyor. Neden KOM polisleri? Niye jandarma ya da trafik polisi yerine İnegöl’den üstelik devlet mekanizması atlanarak polis çağrıldı?

VALİ İŞİNE GELEN YERİ SÖYLÜYOR

Bursa Valiliği yapmış bir ismin bu tür bir durumda ulaşabileceği onlarca üst düzey yetkili var. Örneğin İnegöl Kaymakamı, İnegöl Emniyet Müdürü olmadı belediye başkanı. Dahası sıradan vatandaş gibi 155 polis ya da 156 Jandarma telefonları. Ancak yılların üst düzey bürokratı sonucun bu olacağını bile bile o polisleri çağırıyor. Ve sonrasında polislerin görev yerleri değiştirilince baştan sona ajitasyon bir açıklama yapıyor: “30 yıl süre boyunca devlet için çalışmış bir vali olarak bu olaydan büyük üzüntü duydum. Kaza yaptığımız alana en yakın polislerden yardım istedik. 2 kilometre mesafede bulunan benzin istasyonuna bizi bırakmalarını istedik. Kedi o durumda olsa yardım edilir. Bu insanlık gereğidir. Görevli polislerimizi yerlerinden ettiklerini öğrendim. Üzgünüm.” 

“VALİ OLMAMIN BİR ÖNEMİ YOK”

Acil durumlarda devletin ilgili birimlerinin anayasanın amir hükmü gereğince yardımla yükümlü olduklarını dile getiren Küçük, din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin vatandaşın ihtiyacı olan yardımı etmelerinin bir görev olduğunun altını çizdi. Küçük, “10 sene valilik, 20 sene kaymakamlık yaptım. Canı tehlikede olan herkes yardım eli uzattım. Olay gününden bu yana polis arkadaşlarımıza zarar gelmesin diye konuşmadım ama yine de yerlerini değiştirdiler. Üzüntüm kendimizle ilgili değil polis arkadaşlarımızla ilgili, onların yerlerinin değiştirilmesi” dedi. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan polemikler üzerine Bursa Valiliği yazılı bir açıklama yaparak uygulamaya açıklık getirdi. Valilikten yapılan açıklamada, “06.02.2020 tarihinde bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak;  23/01/2020 tarihinde saat 20:30 sıralarında Ankara-Bursa Karayolu 60. Km. Jandarma bölgesinde tek taraflı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazaya karışan aracın sürücülüğünü aylıksız izinde bulunan ve koruma görevinden alınmış Polis Memuru Ali Dilöz’ün yaptığı, araç içerisinde eski Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK ve eski Milletvekili Mustafa ÖZTÜRK olduğu görülmüştür. Polis Memuru Ali Dilöz’ün daha önceden tanıdığı İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği’nde çalışan polis memurlarını arayarak kendilerini almaları talebinde bulunduğu, görevde olan personelin amir ve üstlerine bilgi vermeden resmi görevli araç ile birlikte görev yerlerini terk etmek suretiyle kaza mahalli olan Jandarma bölgesine gittikleri tespit edilmiş olup, bu nedenle haklarında disiplin soruşturması başlatılmış ve soruşturma kapsamında görev yerleri değiştirilmiştir.”

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR?

Üst düzey bir bürokratla eski bir milletvekili bu tür durumlarda devletin işleyişini bilmiyor mu? Jandarma ya da Polis İmdat 155 telefonlarını aramak yerine konuşla yakından uzaktan alakası olmayan KOM Şubeden polisler neden aranıyor? Polis memurları üstlerinden izin almadan kendi bölgeleri bile olmayan Jandarma Bölgesinde bir kazaya hangi yetkiyle gidiyor? Küçük, görev yaptığı dönemlerde personelinin bu tür davranışlarına göz mü yumuyordu? KOM Şube polisleri özel bir durum için mi çağrıldı? Valilik tarafından yapılan açıklama zaten olayın skandal olduğunu ortaya koymuyor mu? Üst düzey görev yapmış bir bürokratın devlet işleyişine uygun olmadığını bile bile böyle bir işe girişmesi nasıl değerlendirilmeli? İdarenin normal olarak yapması gereken bir uygulamayı yaptığı için Bursa Valiliği’ni, devleti ve hükümeti hedef almak nasıl bir yaklaşım? Aylıksız izinde olan ve korumalık görevinden alınan polis neden aracınızı kullanıyor? Ve en önemli soru: Araçta başka kimse var mıydı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.