SON DAKİKA
Hava Durumu

Yemende çocukları katleden bomba ABD'nin mi?

Önceki hafta, Yemende okul otobüsünü hedef alan ve çoğu çocuk 50 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda kullanılan bombanın ABD'y

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yemende çocukları katleden bomba ABD'nin mi?
Önceki hafta, Yemende okul otobüsünü hedef alan ve çoğu çocuk 50 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda kullanılan bombanın ABD'ye ait olduğu iddia edildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin  9 Ağustos'ta Yemen'in Sada şehrinde düzenlediği ve çoğu çocuk 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan bombanın ABD tarafından tedarik edildiği öne sürüldü. Yemen'deki yerel tanıklar ve uzmanların  söylediğine göre, saldırıda kullanılan lazer güdümlü MK-82 tipi bombanın Amerikan Lockheed Martin firması tarafından üretilen bir bomba. Yapılan haberde ABD'nin desteklediği Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine destek için 227 kilogramlık bomba tedarik ettiği ve bu bombanın Yemen'de çoğu çocuk 50 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan saldırıda kullanıldığı ileri sürüldü. 2016 yılında da benzer bombalı saldırılar gerçekleştiği ve çok sayıda sivilin hayatına mal olan bombaların ABD yapımı olduğu bildirildi. Ekim 2016'da Yemen'de bir cenaze törenine düzenlenen ve 155 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıda kullanılan bombanın ardından dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın Suudi yönetimine lazer güdümlü silahların satışını yasakladığı ancak Mart 2017'de Donald Trump yönetiminin bu yasağı kaldırdığı belirtildi. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.