SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk ve kamu yararı her şeyin önünde!

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2022 21:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2022 21:06

Tam 16 yıl geçmiş Çekirge İntam Sitesi’nin heyelan nedeniyle yıkılmasının üzerinden.  Bursa için gerçekten ürkütücü bir gündü. Hastanelerin acilleri teyyakkuza geçerken birçok ambulans bölgeye sevk edilmişti. 


Sonrasında burayla ilgili uzun tartışmalar yaşandı, buraya ne yapılacağı, nasıl bir proje uygulanacağı yönünde. Nihayetinde Recep Altepe döneminde bir proje ortaya çıktı ve 2015 yılında ihalesi yapıldı. İmar planları vs iş uzadıkça uzadı. Çünkü imar planları netleşmeden ve kesinleşmeden tam da Altepe yöntemiyle ihale edilmişti burası. 


Bursa’da Altepe’nin elini sürdüğü her yer gibi burası da kaosa sürüklendi ne yazık ki. Bugünkü belediye yönetimi enerjisinin büyük kısmını Recep Altepe döneminde oluşan kaosların çözümü için harcıyor. Birçoğu ise malum çözümsüzlüğün çözüm olabildiği kaoslar bunlar. 


Ne yazık ki AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gücüyle belediye başkanı olan Recep Altepe, o dönem de eleştirilere kulağını tıkayıp, kendi ve çevresinin hayalleri ve gözüyle Bursa’ya büyük kötülükler etti. Ve ne yazık ki AK Parti’ye en büyük zararları bu ekip verdi. 
Neyse gelelim tekrar İntam’a. Müteahhit işi bırakmış. Üstelik şantiyeyi mantiyeyi toplamış gitmiş. Yasal süreçleri tamamlandıktan sonra sözleşme iptal edildi. Çivi bile çakılamadı anlayacağınız buraya tam 16 yıl boyunca. 


Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ercan Korkmaz, önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde haklı bir serzenişte bulundu. 


İmar planları kesinleşmeden bu tür projelere onay verilmemesi yönünde. Ve devam etti. “Yapılan hatalar nedeniyle hem belediye hem oradaki hak sahipleri hem de Bursa mağdur oluyor. O halde neden Bursa’ya zarar veren bu uygulamalar yapılıyor?


Şimdi süreçler yeniden başlayacak. Ha desen inşaatın tamamlanması 4-5 yıl sürecek. Yani İntam’ın yıkılmasının üzerinden 20 yıldan fazla geçmiş olacak. Peki neden? Neden bu işler kaosa yürümek zorunda bırakıldı?


Şehirlerde iktidar kadar muhalefetin de önemi tam da bu noktalarda ortaya çıkıyor. Yani günümüzde özellikle Bursa’da günlük tiyatro gösterileri, ucuz algı operasyonları ile ilgilenen muhalefet, aslında tam da bu yatırımlar sürecinde iktidarın hata yapmasını engellemek için doğru siyaset geliştirmek durumunda. 
Recep Altepe ve yönetimi bu kaos oluşturan uygulamaları yaparken muhalefet akıllı siyaset yapmak yerine düz polemiklerle yine tüm olaylarda olduğu gibi mevzuyu sulandırmaktan ileri geçememişti. Bursa’da doğru yöntem kullanacak muhalefet ne yazık ki bir türlü oluşmuyor. Ercan Korkmaz gibi bir- iki ses dışında, kime dokunursa dokunsun doğruyu aktaracak isimler yok ne yazık ki. 


Bugün Altepe yönetiminin yaptığı hataları hem şehir hem de AK Parti teşkilatları yaşıyor. Sokakta vatandaşa bu soruların cevaplarını AK Parti teşkilatları veriyor. Bursa’da birçok tartışmalı icraata imza atan Recep Altepe’nin en azından Bursa halkına ve AK Parti teşkilatlarına bir özür borcunun bir izahat borcunun olduğunu da söylemeden geçmeyelim. 


AK Parti Bursa’ya tarihin en büyük yatırımlarını yaptı. Bursa AK Parti döneminde altın çağlarından birini yaşadı. Yaşamaya da devam ediyor. Ancak ne yazık ki Altepe dönemi talihsiz bir dönem olarak geçti. Dün biz bunları söylerken tepki verenler, bugün de doğruları söylüyoruz diye tepki veriyor. Oysa doğruları sonradan ortaya koymak yerine başından söylüyor olmak çok kıymetli. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.