SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayaller güzel de ya gerçekler?

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2022 20:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2022 20:31

Bursa’da siyasetle uzaktan yakından ilgilenen herkes Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığını ne kadar çok istediğini bilir. Öyleki Osmangazi’deki üçüncü döneminde tüm konsantresini buraya verdi, tüm çalışmasını bu yönde kullandı. 


O nedenle de belki de en başarısız dönemi de bu üçüncü dönemi oldu. Evet aldığı ajans ve medya desteğiyle belki  bir miktar algı oluşturmaya başardı ancak sonuçta yaptığınız geliyor sofraya. Geçen gün aynı zamanda sanayici de olan bir siyasi dostumuzla sohbet ederken, Mustafa Dündar’ın “AK Parti Bursa’da bana mecbur. Bakın var mı başka kimse” diye konuştuğunu söyledi. Umarım böyle bir propaganda yapmıyordur ve dahası danışmanları bu saçmalıkları ona söyletmiyordur. 


Mustafa başkan öncelikle kusura bakmasın gerek hizmetleri gerekse tavırlarını belli kesimlere göre angaje ediyor. Örneğin daha çok zengin gruplarla arasını iyi tutuyor. Bir de hemşehrileriyle. Medyada gücü yettiğince kendisi hakkında olumsuz ya da eleştirel haber çıkmaması için azamı gayret gösteriyor. Ve mevzu o kadar takıntı haline gelmiş durumda ki ufacık bir eleştiri bile kendisini ciddi şekilde etkiliyor. 


Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal örneğinde bunu gördük. Kent meydanları üzerine genel bir yazıdan hareketle Mustafa Özdal için Cavit Çağlar’a şikayette bulunup Özdal’ın yazılarını durdurduğu gibi yayınlanan iki yazıyı da kaldırttı. Sonra Cavit Çağlar’ı alıp Osmangazi Belediyesi önünde inşaatı süren AVM’msi meydanı gezdirdi. 


Cavit Bey de övgüler dizdiği gibi gazeteside her zamanki gibi algı operasyonlarını hızla sürdürüyor. Mustafa Özdal’ın yazılarının kesilmesiyle birlikte Osmangazi Belediyesi’nin Olay yayın grubuna olan desteğinin yükseltildiği de konuşuluyor. Muhtemelen meclis denetim komisyonunun çalışmalarının ardından bu durum belgeleriyle de ortaya çıkacaktır.  


Cavit Çağlar’ın da bir hayali var malum. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Sifaş ve Polylen arazilerinin üzerine çift kuleli AVM ve rezidance yapmak. Mevcut durumda mahkeme kararları ile bu proje yapılamıyor. O da siyasi baskı kurmaya çalışıyor ancak Külliye’ye gittiğinde bile bunun için ışık bulamadı. 


Oysa Mustafa Dündar’ın olası bir Büyükşehir Belediye Başkanlığında hemen bu işin olacağını biliyor. O nedenle özel ilgi gösteriyor Cavit Çağlar kendisine. İddia o ki Mustafa Dündar, kendisinin aday olup seçilmesi durumunda bu işi halledeceğinin sözünü vermiş Çağlar’a. Çağlar, kimseye karşılıksız destek vermez. O nedenle de ziyaretleri ve ziyaretçileri dikkatle takip edildiğinde ne yapmak istediği de net görünür. 


Gelelim Osmangazi Belediyesi ile ilgili dünkü manşetimize. Evleri kamulaştırıldıktan sonra 283 bin lira gibi komik bir kamulaştırma bedeli ile sokağa atılma riski ile karşı karşıya kalan ve aile fertlerinin üçü zihinsel engelli olan Bakırcı ailesiyle ilgili haberin ardından konu siyasetin de gündemine oturdu. 


Manşetimizde vurguladığımız gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en büyük dar gelirlilere yönelik konut projesini açıkladığı bir dönemde, ilmek ilmek örülen bu çabalar birileri tarafından çok kolay harcanıyorun da bir örneği aslında yaşananlar. 


Memleket Partisi İl Başkanı Hasan Yıldırım, olayın kamuoyuna yansımasının ardından aileyi ziyaret etmiş. Yıldırım, ailenin durumuna canlı bir şekilde şahit olduklarını belirterek, insanların umutlarını yok eden bir anlayışla kamunun hareket edemeyeceğini ifade etmiş. 


Yıldırım, “Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı vicdanlı davranmaya ve belediye tarafından başlatılan tahliye işleminin derhal durdurmaya davet ediyorum” ifadelerini kullanmış.

Ne o insanların hayallerini ve umutlarını yıkmaya ne de AK Parti’nin bugüne getirdiği, ilmek ilmek dokunan milletten yana siyaseti yok etmeye kimsenin hakkı yok. Bu o partinin önemli bir belediye başkanı tarafından asla yapılmamalı.  


Tekrar edelim hayaller güzel ama gerçekler öyle mi? 


Milleti hizmet düsturu, gönül belediyeciğini ve en önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yol arkadaşlığı yaparken yük değil ona omuz vermesi gerekenlerin milletin vicdanını acıtacak işler yapmaması gerekir.

Siyaseti de Erdoğan gibi açık ve mert bir şekilde yapmaları beklenir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.