SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem sevimli hem çalışkan!

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2022 19:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2022 19:43

İnegöl Belediyesi, kuşkusuz Bursa’nın en çok hizmet üreten belediyelerinden biri. Burada yatırımlardan bahsetmeyeceğim. Onlar zaten ilçenin dört yanının şantiyeye dönmüş olması nedeniyle ortada olan hizmetler. Bu yatırımlar devam ederken İnegöl Belediyesi ve Başkan Alper Taban gerek sosyal gerekse kültürel etkinliklere, spora ve sosyal sorumluluk projelerine hassasiyet gösteriyor. 


Bildiğiniz Alper Taban hayatın her anında İnegöl’le yatıyor İnegöl’le kalkıyor. Güncel konulara ve gündeme hakimiyet kuran İnegöl Belediyesi özellikle farkındalık çalışmalarında oldukça başarılı. 


Çok değil bir yıl kadar önce ulusal yayınlara kadar çıkan korona mikrobunun ilçede farkındalık için dolaşmasını hepimiz hatırlıyoruz. Oldukça etkili bir çalışma olduğu da ülke gündeminde kendisine yer tutmasından anlaşılıyor zaten. 


Yine 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Şehir Tiyatrosu yönetmeni Volkan Derman, özel olarak hazırlanan çöp adam kostümüyle sokağa inmişti İnegöl’de. Vatandaşlar, karşılarında yerlere attıkları çöpleri görünce büyük şaşkınlık yaşamıştı. 


Bunun gibi onlarcasını sayabiliriz. Ancak bugün şu bilboardlara konulan kuş yemliklerine değinmekten geçemeyeceğim. İnegöl Belediyesi bilboardlarını bir çok zaman sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları için kullanıyor. 


Şöyle bir düşündün mesela birboardlara geri dönüşüm kutuları konmuştu bu konuya dikkati çekmek için. Yine 1 saatte caddede toplanan çöplerin sergilendiği birbilboard çalışması vardı hatırımda kalan. Öğretmenler günü için hazırlanan stekerlı bilboard yine hafızamızda yerini koruyor. 


Ve özellikle son yaptıkları o kadar sevimli o keder keyifli ki. İnegöl Belediyesi, soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için,  billboardlara kuş yemlikleri astı. 


“Bu billboard can dostlarımızındır” sloganının yer aldığı billboardlarda, kar yağışının etkisiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için yem odakları oluşturuldu. Günlük olarak Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yemleri kontrol edip tamamladığı billboardlar, kış mevsiminde yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için umut oldu.


İsteyince, gönülden sahiplenince, içinden gelince oluyor. Alper başkan da İnegöl için en iyisini istiyor ve İnegöl hep böylesi örnek alınacak projelerle gündeme geliyor. O sıcak farkındalık projeleri için teşekkürler Alper başkan. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.