SON DAKİKA
Hava Durumu

IDIOT PROOF!

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2022 20:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 20:14

Sürekli yazıyoruz, bir türlü iktidara gelemeyen Kemal bu hırsı yüzünden birilerinin elinde oyuncak olmuş diye. Derdimizi takrir edememekten mustaribiz. İşte bu saik ile biz de derdimizi “idiot proof” olarak anlatmaya karar verdik. 


Evvela bu “idiot proof” ne demek onu anlatalım;


Biz bu İngilizce terimi Türkçeye çevirirken hayli kibar davranıp; “insan hatalarını önleyecek şekilde” mealinde sunuyoruz. Aslında yanlış. Milletin centilmen olarak tanıdığı (aslı başkadır elbet) İngilizler bu konuda hiç de kibar davranmayıp; “geri zekâlılar için olan” demiş. Yani bir şeyi anlatırken bir geri zekalının dahi anlayacağı biçimde anlatmaya “idiot proof” deniyor.


İşte biz de bugün Kemal’in yapmak istediklerini ve nasılını bu “idiot proof” haliyle anlatacağız ki kalpleri mühürlü olup da göremeyen zavallı kesim belki anlayabilir. Bizden anlatması…


Bu Kemal gayet profesyonel şekilde içeriden aldığı bilgileri (burası ima muhteva eder ama ne olduğu bellidir. Profesyonel bilgi alımı nasıl olur? Bu normal olmayan bu konuda ehil kişi ya da kuruluşlar tarafından elde edilen bilgi demektir.) de kullanarak saldırıyor. Eskiden hükumeti ve Sayın Başkanımızı hedef alırdı ancak şimdi direk devleti hedef alıyor.


Elektrik faturalarını ödememe çağrısı fiyaskoyla neticelenen Kemal, ikinci el otomobil piyasasını da sarsmıştı, şimdi de icralık borçların ödenmemesini istiyor vatandaştan. Amaç ne? Ekonomiyi durdurmak veya çökertmek.


Ne var ki bu yaptığı açıklamayla bankaları aldı karşısına bu defa. Ne muhteşem bir seçilme yolu değil mi?
Hatırlayın ne demişti Coni? “Biz Türkiye’nin ekonomisini çökerterek iktidarı yıkacağız. Muhalefete destek verip kullanacağız.” Kemal ne yapıyor? Ekonomiyi çökertmeye uğraşıyor…


Ne yapıyor muhalifler? Köprülere maydanoz ekmeyi, havaalanlarını ve hastaneleri yıkmayı taahhüt ediyor…
Amaç nedir? Devleti çökertmek!
Yapılan hizmetleri tarumar etme vaadiyle oy isteyen bir zavallı muhalefet!
Anlayın artık kimler sizden ne için oy istiyor.
Hiçbir projesi olmayan Kemal aldığı istihbarat ile sözde hükumete akıl veriyor, zaten yapılmakta olanı duyup yarım yamalak söylüyor. (Kendisine istihbarat veriyorlar ama onu bile anlamaktan aciz!)
Anlayın da ona göre oy verin.
Hizmet yapana, vatandaşını düşünene mi yoksa hizmeti yıkma vaat edene mi oy verilir?
Sembolik bir cumhurbaşkanı istiyorlar Kuklaya mı oy verilir icraat yapabilecek, dirayetli, güçlü ve halkı için, memleketi için sürekli projeler üreten bir gerçek lidere mi?
Düşünün ama iyi düşünün bu dediklerimi.


Nefret gün gelir kendini besleyeni çarpar…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.