SON DAKİKA
Hava Durumu

İnce hesaplar

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2020 20:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 20:44

Muharrem İnce’nin bugün bir basın toplantısı yapması bekleniyor. Toplantıyı yapıp yapmayacağı konusunda şüphelerim var. O yüzden bekleniyor diye yazdım ama büyük ihtimalle yapacak ve yine hiçbir şey söylemeyecektir. Yani havada kalan, kesinlik taşımayan laflarla geçiştirecektir.

Az bir ihtimal de olsa çıkıp, “Ben Anadolu’yu karış karış gezecek ve Cumhurbaşkanlığı adaylığım için nabız yoklayacağım (Bu bölümü biraz zor.) ona göre hareket edeceğim. Parti konusunu bilmem. Kendiliğinden oluşma (Mantar gibi bitecek sanki bu parti.) ihtimali var. Ben parti kurmuyorum.” diyecek midir? Ben açıkçası daha önce söylemediği bir laf beklemiyorum ya göreceğiz bakalım.

Hani olur da bir huruç yaparsa (Bilmeyenler bir araştırsın bakalım ne demekmiş bu huruç?) ki bu zayıf bir ihtimaldir. O zaman bütün dengeler değişir. Tabi muhalefet cephesinde, 2023’de Başkanlığa yine Sayın Erdoğan seçilir. Bu ayrı mevzu. Şimdi gelin bir mini analiz yapalım;

Bunlar Abdullah Gül’ü Ekmeleddin misali çatı adayı olarak öne sürmeye karar verdi. Daha doğrusu uzaklardan gelen sesler öyle fısıldadı. O yüzden bütün hesaplar bu yönde yapıldı. Çünkü malum düşünce kuruluşlarının simülasyonları bunun başarılı olacağını göstermişti. O simülasyonlar konu Türkiye olunca pek bir yanılıyor ya orası ayrı. Bu doğrultuda partiler kuruldu, daha doğrusu ölü doğdu. CHP şeytani örgüt PKK’nın uzantısı oluğu dile getirilen parti ile pek bir sıkı fıkı. Gerçi onlar, “Çık ortaya açıkça söyle.” diye hâlâ bastırıyor ama bizimki “Dostlarımız” demekle iktifa ediyor. Bu arada İP cephesinde de kafalar biraz karışık. Sayın Bahçeli’nin çağrısı ve Sayın Başkanımızın bunu tasdik eden konuşması hesapları bozdu. Kem küm ediyorlarsa da teröristin yanında olmak da istemiyorlar. Orası bir gerçek. Akşener’in söyledikleri kapıyı açmadığı gibi kapatmıyor da. Biraz düşünmesi daha doğrusu kendini ağırdan satması gerekiyor ve bu da çok doğal.

Bunlar olup biterken ortaya hiç hesapta olmayan Muharrem İnce konusu çıkıverdi. İtilip kakılmaktan yorulan İnce en son tuvalet önüne konulunca celallendi. Bu ağır geldi ona. Bardağı taşıran damla da bu oldu ve açtı ağzını. Kim ne derse desin bu çıkış bir tehditti. Özünde “Ben varım. Beni hiçe sayamazsınız. CHP’nin sittin sene alamadığı oyu benim sayemde gördünüz.” diye haykırıyordu. Ne var ki Kemal İstanbul Belediyesi’ni kazanmanın “büyük başarı” olduğunu düşünüyor ve o nedenle zaten silmiş olduğu ve çıbanbaşı gördüğü Muharrem’i iyice silmenin yolunu arıyor.

Partinin ağır abileri, eski kulağı kesikler ise ortadaki tehlikeyi iyi görüyor. Muharrem İnce’nin ortaya çıkıp bir parti kurması halinde bırakın yüzde 25’i, yüzde 18 oyu güç bela alabileceğinin farkındalar. Farkında oldukları bir başka şey ise İnce’nin 2023’de aday olması durumunda Abdullah Gül projesinin başlamadan biteceği. Aday gösterilmek istense bile Gül bu işe yanaşmayacaktır.

Hal böyle olunca Deniz Baykal da devreye girip Kemal’e “Bu adamın gönlünü al. Bir şeyler ver veya vaat et. Aksi halde işin zor. Dik kafalılık etme.” gibilerden bir mesaj veriyor. Gidip bizzat görüşmese bile bu mesaj verildi zaten.

Kemal burnundan kıl aldırmayacak ancak başka teknik ve stratejilerle Muharrem’in önü kesilmek istenecektir. Onu partiden atmayı düşünseler de bunun intihar olacağının farkındalar elbet. Yine de bu ihtimal dâhilindedir. Çünkü CHP’de bir İmamoğlu var. Partinin burnu havada çocuğu. Müstakbel lideri ve Gül’ün yan çizmesi durumundaki yedek adayı. Ona güvenerek Muharrem’i önemsememe ve siyasetten silineceğini düşünerek ihraç edebilirler. Hele de çıkıp “Ben parti kurmayı düşünüyorum.” dese bunu anında, hiç düşünmeden yaparlar.

Bugün Muharrem çıkıp da dediğimiz gibi “Ben bir hareket başlatıyorum. CHP beni gösterse de göstermese de 2023’te Cumhurbaşkanı adayıyım. Partiden istifa falan da etmiyorum. Ben gerçek CHP’liyim.” türünden bir huruç yaparsa ne ala. Yok, beklediğimiz gibi kem küm eder ya da toplantı iptal olursa işi gerçekten biter. Bu defa tuvalet önünde bile yer bulamaz.

Çıkıp bir hareket başlatırsa da işte o zaman seyredin festivali…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.