SON DAKİKA
Hava Durumu

İslami banka rahatsızlığı

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2019 19:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 19:11

     Sözcü Gazetesini bir telaş almış ki sormayın. Bas bas bağırıyorlar “Laiklik elden gidiyor!“ diye. CHP’li birini konuşturmuşlar. Zat olur olmaz laflar ediyor. Metep görmüş biri üstelik. (Mektep, medrese diyecektim de, medrese görmüş olsa bu kadar cahil ve saygısız olmazdı.) Habere bakalım;

„14 Aralık'ta yayımlanan Resmi Gazete'de faizsiz finansın denetim standartlarıyla ilgili kurallar belirlendi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Resmi Gazete'de yayımlanan kuralların içerisinde yer alan şeriat hükümlerine dikkat çekti.“

Yetmemiş bu zat şunları da söylemiş:

„Ayetlerle örnekler verilen Resmi Gazete'deki yayım. Anayasa'nın laiklik ilkesine aykırıdır. Yoksa Türkiye ikili hukuk sistemine geçti de milletimizin mi haberi yok?“

Bre gafil! İslami banka Roma hukukuna göre mi yönetilecek yani? Adı üzerinde „İslami Banka“ Başka nasıl bir kanuna bağlı olacaktı ki?

Bunların „Laiklik elden gidiyor.“ Yaygarası sırf uyuzluktan tabii. Maksat emekli memura, ve sair diğer müşterisine gaz vermek. Yoksa onlar da biliyor neyin ne olduğunu.

Kardeşim İslami Banka elbet İslami kurallara bağlı olur. Laiklik falan da elden gitmez. Eğer gitseydi İngiltere’de çoktan şeriat hâkim olmuştu bile.

Bilmeyenlere anlatalım; Avrupa’da ilk İslami Bankayı Birleşik Krallık yani sizin anlayacağınız yeni seçilmiş Başbakan Boris Johnson’un „Dünyanın en büyük demokrasisi“ dediği İngiltere kurdu. Anladınız mı?

Al Rayan Bank PLC Birleşik Krallık'ta yani İngiltere'de 2004 senesinin Auğustos ayında kurulmuştu.

Kimse de kalkıp „Eyvah laiklik elden gidiyor. Bittik, şeriat geliyor.“ Diye yaygara yapmadı. Üstelik bu durumu „Memleketimizde çok Müslüman var. İnançlarına uygun bankacılık oluşturulması çok güzel.“ Diye alkışladılar.

2004’ten bu yana ne „Church of England” (Ingiliz Kilisesi) yıkıldı, ne de millet şeriat kanunlarıyla yaşamaya başladı.

Bizde bu tür bankacılık bence oldukça geç tesis edildi. Eleştireceğim yönü budur. Çünkü bu memlekette –siz isteyin ya da istemeyin- Müslümanlar yaşıyor. Üstelik onların sayısı sizin uydurma Pagan dininize inananlardan kat be kat fazla. Gidin dininizi resmen kabul ettirin, siz de Pagan Bank’ı kurarsınız. Fena mı olur?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.