SON DAKİKA
Hava Durumu

Katar’dan alınan nakit!

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2022 21:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 21:14

Katar’dan gelen bir uçağın İstanbul havalimanına balyalarla dolar indirdiği palavrası dolaştırıldı sosyal medyada bir süre. Bu beyinsizlerin ürettiği aptalca bir yalandı elbet. Algı yönetimine yönelik, “Millet ne söylesek inanıyor.” Zannıyla üretilmiş bu yalana inananlar da oldu elbet ama çoğunluk bunun gülünç bir iddia olduğunun farkındaydı. 


Ne var ki bugün size gerçek bir olaydan bahsedeceğim.
Katarlı eski bir politikacı bir bavul içerisinde nakit 1 milyon Euro (Yani 17 milyar 600 milyon lirayı çok üst düzeyde bir isme teslim etti. Ardından da çok ünlü bir mağazanın alışveriş çantaları içinde 2.2 milyon Euro (38 milyar 720 milyon lira) daha verdi. Bu paralar kayda geçmedi.
Parayı veren Katar'ın eski başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim al-Thani idi. 
Teslimat yüz yüze yapıldı ve kayıtlara geçmedi. 


İşin burasında bizim muhalifler sazan gibi atlayıp Ak Parti hükümetini ve Sayın Başkanımızı suçlamaya çalışacaklardır elbet ama kazın ayağı öyle değil. Para Türkiye’de değil İngiltere’de verildi. Alan kişi ise veliaht Prens Charles’tan başkası değildi. Galler Prensi ilk parayı Westminiser’da bulunan Clarence House (Kraliyete ait bir saray) da aldı.


İkinci bölüm para da ünlü sosyete alışveriş mağazası Fortnum & Mason’a ait alışveriş çantalarında teslim edildi.
Prens Charles’ın bu parayı hayır kurumları için kabul ettiği ve Galler Prensi Yardım Fonu hesaplarına yatırdığı söyleniyor.
Charles'ın ofisi Clarence House yaptığı açıklamada, bağışların "Kanunlara uygun yönetilen ve tüm doğru süreçlerin izlendiğine dair bize güvence veren prensin hayır kurumlarından birine iletildi." denildi.


Prens'in yardım ettiği fonun sözcüsü tarafından gazetelere verilen demeçte, “Bağışçının meşru ve doğrulanmış bir karşı taraf ve denetçilerimiz, denetim sırasında belirli bir soruşturmanın ardından bağışı imzaladılar. Yönetimde herhangi bir başarısızlık söz konusu değil”ifadelerine de yer verildi.


Hamad, 2007 ve 2013 yılları arasında Katar'ın başbakanı olarak, Londra'nın Shard gökdeleni, Heathrow Havaalanı ve Harrods mağazası da dahil olmak üzere dünya çapında büyük emlak yatırımlarına sahip olan petrol zengini devletin egemen servet fonunu denetlemişti.


Yani neymiş? Katar İngiltere’de ne yatırımlar yapıyormuş meğer.


Bizim her şeye yeni gelinin damadın kravatına sarıldığı gibi sarılan muhalefet bunları biliyor muydu acaba?
Bu arada Prens Charles uzun süredir hayır kurumlarının banka hesabını kendi kişisel finansmanı için kullanmakla suçlanıyor.
Paranın veriliş amacı şimdilik bilinmiyor. Ancak, Londra polisi şu anda, Prens'in bir başka hayır kurumu olan “Prince's Foundationx” ile bağlantılı kişilerin, bağışlar karşılığında bir Suudi milyarderin onur ve vatandaşlık almasına yardım etmeyi teklif ettiğine dair ayrı bir iddiayı araştırıyor.
Clarence House, Charles'ın böyle bir tekliften haberi olmadığını söyledi.
İngiltere bu haberle çalkalanırken bir yandan da sefaletle mücadele ediyor.
Aşevlerinde yemek kuyrukları uzadıkça uzuyor.
Enerji fiyatlarının aşırı yükseldiği Britanya halkı büyük bir yoklukla mücadeleye hazırlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.