SON DAKİKA
Hava Durumu

Kim bu danışman?

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2022 21:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 21:08

Nilüfer’de siyaset adına önemli işlerin altına imza atan genç bir ilçe başkanı var. MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç. 


Duruşuyla, uygulamalarıyla yeni nesil siyasetin, doğru dürüst ve ilkeli yaklaşımlarla nasıl seviye kazanacağını, nasıl doğru muhalefet yapılacağını, siyasi partilerin taşra teşkilatlarının daha iyiye nasıl yöneleceğinin adeta dersini veriyor. 


Lafı evelemeden gevelemeden öyle düm düz söylerken, doğruların dağ gibi arkasında duruyor adeta. İşte MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç, dün Nilüfer siyaseti adına yine önemli bir açıklama geçti. Herkesin sustuğu Nilüfer’de halkın hakkının nasıl savunulacağını da göstermiş oldu bir kez daha. 


Açıklamanın konusu Nilüfer Belediyesi 2022 bütçesinin ilk altı aylık değerlendirmesi. Öncelikle MHP olarak Temmuz ayı belediye meclis oturumunda çeşitli müdürlükleri kapsayan yazılı önergeler verdiklerini belirten Karakoç, aldıkları cevaplara istinaden önemli gördükleri noktaları kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söylüyor. 


Gerçekten şaşırtıcı rakamların olduğu o tespitlerden bazılarına bakalım. Örneğin Nilüfer’de bir çok mahallede asfalt sorunu had safhadayken Nilüfer Belediyesi’nin bu süreçte sadece 13 kilometre gibi komik bir asfalt çalışması yapıyor. Levent Karakoç, özellikle kiralık araçlar konusuna dem vururken, “2022 yılının ilk 6 ayında yapılan kiralık araç sözleşmelerinin toplam bedeli yaklaşık olarak 31 000 000 TL olurken,  Nilüfer Belediye Başkanlığı Bütçesinin Rantabl kullanılması doğrultusunda yüksek bir harcama olarak göze çarpmaktadır Bu esnada yine yazılı önerge ile sormuş olduğumuz kiralık araçlara harcanan akaryakıt tutarlarına verilen cevap ilk 6 ayda gerçekleşen rakam 10 887 107 TL dir. 2022 bütçesinde Ulaşım Müdürlüğü akaryakıt harcama bedeli 7 000 000 TL olarak görülmüştür. İlk 6 ayda harcama oranının Yıllık ayrılan Bütçe Rakamına % 50 artış göstermesi akaryakıt fiyatlarına gelen Zam ile ilişkilendirilemeyeceği gibi araçların Yerinde ve İhtiyaç doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığı mutlaka sorgulanmalıdır. Bu değerler baz alındığında sene sonu ortaya çıkacak Akaryakıt harcama oranı tahmini yüzde 300 olarak karşımıza çıkacaktır ki tarafımıza verilen cevap her yönüyle tartışmalı ve incelemeye açıktır. Ulaşım Müdürlüğüne sorduğumuz kiralık araç sayısı ve sözleşme bedelleri tarafımıza bildirildiği şekilde 1 Ocak 2022  30 Haziran 2024 tarihlerini kapsayacak şekilde 30 Aylık olarak yapılmıştır. Sözleşme bedeli 29 000 000 TL dir  yaklaşık 1 760 000 TL  olmak üzere 2 adet iş artışı yapılmıştır Toplam 78 Adet Araç kiralanmıştır.35 adet binek aracın Müdürlüklere göre dağılımına baktığımızda özellikle Özel Kalem Müdürlüğüne tahsis edilen araç sayısının fazlalığı  göze çarpmaktadır  Ayrıca  göze çarpan bir diğer husus  1 Adet binek aracın görev yeri ‘’Danışman’’ olarak ifade edilmekte olup ayrıntının net olarak açıklanması gerekmektedir. Kim Bu Danışman ??? Ulaşım Müdürlüğünde bulunan Minibüs Kamyonet tipi Araçların Sosyal Kültürel ve diğer ihtiyaçlarda kullanıldığını hoş görerek binek araç sayısının  cevabını Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadeleri oldukça sarsıcı.


Son yıllarda bu danışmanlar meselesi gerçekten kabak tadı vermeye başladı. Araç tahsisinden verilen ücretlere, harcama limitlerine ve küstah tavırlara kadar birçok örneği gerek kamuoyunun gerekse ilgili kurumlarda yaşanan sıkıntıların merkezine oturuyorlar. Danışmanlık mekanizması yeniden elden geçirilerek, doğru düzgün bir yere oturtulmalı. Soralım bizde araç tahsis edilen bu danışman kim?


Yine açıklamada yer alan bir madde var ki, daha ne kadar ileriye zırvalanabilir adeta bunun bir göstergesi. Özel Kalem Müdürlüğünün ilk 6  ay Bütçe Gerçekleşme oranları incelendiğinde ; ‘’Kurum içi iletişim mekanizmasının geliştirilmesi Motivasyonu artırmaya yönelik etkinlikler ve sosyal organizasyon düzenlenmesi başlığında 2022 Bütçesi  400 000 TL ayrılmış ancak ilk altı ay bu oranın iki katı harcama yapılmış iyi mi? Nedir bu etkinlik ve motivasyon uygulamaları bilen var mı? 
Nilüfer Belediyesi’nde yıllardır tartışmaların odağında olan yeşil alanlarla ilgili de komedi sürüyor. Yeşil alanları kanunların ardından dolanarak ranta kurban eden Nilüfer Belediyesi, 2022’nin ilk altı ayında sıkı durun 5 adet yeşil alan Toplam hisse miktarı 124.93 m2. 
Gülümseyin Nilüfer’desiniz gerçekten. Kahkaha da atabilirsiniz tabi. Komedinin merkezine dönüşmüş çünkü Nilüfer. 
 Ayrıca Etkinlik ve Ağırlama Hizmetlerinde ilk 6 ayda harcanan  1 058 060 TL savurganlığın bir örneği olarak karşımıza çıkmaktadır  Çünkü 2022 Yılı için ayrılan rakam 900 000 TL dir  İlk 6 ayda Yıllık Bütçenin tamamını harcandığı ve Bütçe Aşımına gidildiği görülmüştür.
Levent Karakoç’un önerilerin de altı çizilmeli. Sadece eleştirmekle kalmıyor önerilerini de sıralıyor. İşte açıklamanın o bölümü; “Özel Kalem, Basın ve Halkla ilişkiler, Kültür Müdürlüğünün Bütçelerinin yanında Temsil Tanıtım, Ağırlama ,Etkinlik kalemlerine ayrılan rakamlarının yatırım ve hizmet amaçlı  Fen işleri Müdürlüğüne  aktarılması daha faydalı olacaktır kanaatini taşımaktayız
”.


Evet soralım bir kez daha kim bu danışman?
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.