SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC için sistematik adımlar!

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2022 22:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 22:26

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, adım adım Bağımsız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne doğru gidiyor.  Türk Devletleri Teşkilatı, KKTC’nin gözlemci üye olarak kabulünü resmen kabul etti. 


Yani yol artık gözbebeğimiz, yürek yaramız Kıbrıs devletimizin tanınması için ardına kadar açılıyor. Yakında ayyıldızlı bayrağıyla resmen tanınan bir ülke olarak çıkacak dünya sahnesine. Ne yaparlarsa yapsınlar artık o yol açılıyor.  


Elimizden hile ile alındıktan sonra Rumlara peşkeş çekilmek istenirken Türk milletinin ayağa kalkmasıyla önce ortak devlete sahip olmuştuk Kıbrıs’ta. 
Ancak adanın tamamını Yunanistan’a bağlamak için Enosis planını devreye sokan göz dönmüş Rumların adadaki Türklere soykırım uygulamaya başlamasıyla Türk devleti, varlığını ortaya koyarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden yolu savaşarak bileğinin gücüyle 1974’te elde etti. 
Türk milleti Kıbrıs’ını vermemek için yıllarca süren ambargolara, baskılara göğüs gerdi. Verdi dünyaları alsa da yavru vatanın tek bir çakıl taşını. Zor çetin yollardan geçip, her defasında tehdit ve şantaj malzemesi yapılmasına rağmen, bir an bile vazgeçmedi Kıbrıs’tan. 
Daha da önemlisi Rumlarla bir olup Türk kesiminin yok olmasına çanak tutanların bile bir dönem iktidarda olduğu KKTC, o karalık günlerden bugün hakkını hukukunu alacağı bir sürece geçiş yaptı. 


Önce içerdeki Rum sevicilerden kurtulan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, milli şuura sahip, vatanına milletine ve tarihine hassas bir cumhurbaşkanı seçildi. Rum sevdalılarına ağır bir yenilgi yaşattı. 40 yıldır açılamaz baskısı yapılan Maraş’ı şak diye açıldı.  


Maraş açılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar el ele vererek dünyaya adeta gövde gösterisi yaptı. Geçti o günler diyerek yeni bir sürecin başladığını ilan ettiler. Ama iş orada kalmadı. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM kurulunda KKTC’nin tanınmasını isterken, tüm dünyaya iki devlet dışında bir çözümü asla kabul etmeyeceğimiz ilan edildi. Olmazı zorlayan 40 yıllık suni formüllerin artık çöpe gittiğini de net olarak gösterdi Türkiye Cumhuriyeti.


KKTC için yeni yol ise Semerkant’ta yapılan Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında açıldı. KKTC gözlemci üye statüsü ile birliğe dahil edildi.  Süreç emin adımlarla  bağımsız Kıbrıs Türk Devleti’ne doğru ilerliyor. 


Kervan yola çıktı, yol haritası belli oldu. Buradan geri dönmeyecek kervan, yol bağımsız Kıbrıs Türk Devleti’ne gidecek. Türk Devletleri Teşkilatı nasıl önümüzdeki sürecin güç merkezi olacaksa, Kıbrıs’ta yeni bağımsız Türk devleti olarak boy verecek filizlenecek. Ve diğer Türk yurtları da teker teker kendi bayrakları kenti devletleri ile yeniden tarih sahnesine çıkacak. 


Ve Macaristan…
Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak katılan Macaristan her geçen gün Türk dünyasındaki o özel o güzel yerini alıyor. Turan’a ruh veren, tekrar olduğu tarafa geçen Macaristan, bir bayrak bir sancak bir yıldız gibi Türk dünyasında yeniden doğuyor. Avrupa’nın itilmişi değil Türk dünyasının gözbebeği olmaya yürüyor. Yol uzun ama hepimizin hayalleri aynı noktada birleşiyor. Macaristan olmadan Turan olmazdı zaten. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.