SON DAKİKA
Hava Durumu

Koalisyonu hatırladınız mı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2023 22:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2023 22:54

Organik olmayan ve sadece mal paylaşımı üzerine kurulan ittifakların Türkiye’yi nereye götürebileceğinin minik bir fragmanını izledik önceki gün. Tam 1 yıldır ortak aday ve parlamenter sisteme geri dönmek amacıyla bir araya gelen 6’lı masa, seçime 70 gün kala aday ismi nedeniyle dağıldı.


Meral Akşener’in zehir zemberek açıklamalarının hemen ardından bu da bir oyun mu diye insanların aklına şüphe düştü.


Hatta Millet ittifakı tarafından bile bu büyük bir ikileme neden oldu. Hoş ilk dakikalardan itibaren İYİ Parti ve Akşener'e malum tavırlarını yani iftira ve küfür korosu oluşturdular aynı ama bir yanları da şüphe içindeydi.


Birkaç gün sonra yeniden bir araya gelecekleri ve Meral Akşener'in isteklerinin kabul edilerek Kemal Kılıçdaroğlu adaylığında seçime gideceği iddiaları da ortada dolaştı durdu.


Bu Türk milletini ahmak yerine koymak olur ki tarih göstermiştir Türk milleti bu tür durumlarda ölçüsünü tartısını iyi bilir. Aslında Akşener yaptığı çıkışla dimyata pirince gitmekten vazgeçip evdeki bulguru tercih etti bir anlamda.


Bunun böyle olacağı başından belliydi.

İYİ Partinin kurucuları yönetimlerinin büyük kısmı ve tabanının önemli kısmı milliyetçilerden oluşuyordu. Ömrünce CHP ile mücadele etmiş bu kitlelerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için sokakta oy istemelerinin beklenmesi oldukça trajikomik bir durum olurdu.


Akşener'in masadan ayrılması onları da rahatlattı ve kendi kitlesini bir kez daha konsolide etti.

Neyse konumuz başka.


Birbirine benzemeyen ve sadece madde üzerinden ittifak eden bu 6'lı masada çıkan kriz, Türkiye'nin bir daha parlamenter sisteme asla dönmemesi gerektiğinin de bir vesikası adeta.


 Dahası milletin aklında oluşturmaya çalıştıkları sisin kalkması noktasında da önemli bir gelişme. Yarın iktidara böyle bir grup geldiğinde Türkiye’nin nasıl sancılar yaşayacağının da bir göstergesi.

Güçlü lider güçlü iktidar Türkiye için elzemdir.


Bir an düşünün Millet İttifakı iktidara geldi ve ilk bir kaç ay devam etti. Sonra aralarından biri küstüm oynamıyorum yaptı. Türkiye'nin Boşluğa, kaosa tahammülü yokken bir de bunların kaprisleri ile zaman kaybedecek.


Eğer Millet İttifakı iktidarda olsa tarihin en büyük afetlerinden Kahramanmaraş depremleri bu kadar kısa sürede toplanmayacak, belki bugün hala orada yoksulluktan açlıktan ve başka nedenlerle ölen insanlar olacaktı.


Devlet anında karar aldı ve tüm gücüyle bölgeye gitti. Tek çatlak ses olmadan. Dahası onca dezenformasyona rağmen milletini kucakladı, yaralarını sardı, cenazelerini kaldırdı şimdi yeniden diriliş için adımlarını atıyor.


Siyasette muhalefet önemli tabi ancak aklı başında muhalefet önemli. İlk andan itibaren dezenformasyona girişen muhalefet değil tabiki.


Akşener’in masadan kalkışı Türkiye’nin son 20 yılda unuttuğu koalisyon deneyimini bir kez daha hatırlattı. Tıpkı depremin zaman zaman kendini hatırlatması gibi. Her ikisi için de tedbir almaktan başka çare yok. Koalisyonlar Türkiye için kabus olmaktan ileriye gitmez.

Koalisyon Türkiye’nin ayağına sıkmaktan başka bir şey olmaz. Türk milleti bir daha o günlere dönmez. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.