SON DAKİKA
Hava Durumu

Korkak kuklacının cesur kuklaları…

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2020 21:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 21:07

Yeni bir film geliyor. Biraz bilim kurgu biraz da komedya biçiminde. Ama arada entrika, hırs ve psikoloji de var. Türünün tek örneği olmasa da senaryosu çok uluslu. Adı “Korkak Kuklacının Cesur Kuklaları” Konusu şöyle;
Subgenual ön singülat korteksi çalışmayan bir kuklacı bulmuşlar. Yani amigdala baskılanamıyor. Merak etmeyin küfür falan etmiyorum. Yukarıda geçen “Subgenual ön singülat korteksi” beynin bir bölgesi. Bu bölge korkuyu kabulleniyor ama onu durdurmak için harekete geçiyor. Bunu beynin korku merkezi olarak bilinen amigdalayı bastırarak başarıyor. Çalışmadığı zaman da korkaklık gelişiyor. Bu pek de bir tıbbi açıklamayı durumu iyi anlatabilmek için yaptım. Bahse konu bölge çeşitli şekillerde uyarılarak bu korkaklık meselesinde çözüme yardımcı olabiliyor. Maymunlar üzerindeki deneyler başarılı. İnsanlar üzerinde ise özellikle gizli servisler tarafından kullanıldığı biliniyor. 
Halkın derdine deva hap yapan Paganlar bu defa yanlış kuklacı seçmiş. Kuklacının kuklaları ise iki arada bir derede. İpleri elde olan kuklacı, elindeki iplerle kuklalarını yönetiyor. Kuklalar ikiye bölünmüş bazılarının korteksi çalışıyor, bazılarının çalışmıyor. Çalışmayanlar gizli kalmayı tercih ediyor, sahnede sadece var olduklarından sözü ediliyor.
Afişi bile hazır;


Film yakında vizyona girer, biz de izleriz artık.
Film dünyasından memleketin gerçek gündemine geçiş yapalım. Corona virüsüne yani.
Kimse bize gelmez demedi. Bir vaka da görüldü nitekim. (nefret ederim bu kelimeden aslında) Ne var ki, bu virüse rahmet okutacak başka virüsler daha o gelmeden türedi. Geldiği açıklanınca da dünyada yaşanmış ve yaşanabilecek her pandemikten daha büyük bir hızla yayılıyor.
Fırsat bu fırsat diyenler sadece tıbbı maskeye, dezenfektana, kolonyaya değil, iğneden ipliğe her şeye zam yapmaya başladılar. Bunun yanı sıra diğer tüm ilaçlar da zamlandı aniden. Yaraları dezenfekte eden bildiğimiz tentürdiyodun daha yeni ve alkolsüz bir versiyonu olan baticon corona virüsünün çıkmasıyla zaten 20 liraya fırlamıştı ama bizde görüldüğünü açıklandığı an 25 lira oluverdi. Kilosu 1.80 olan boğan bile çaktırmadan 3 lirayı geçiverdi birden bire.
Maske fiyatları takipte deniyor. Elle tutulur, gözle görülür bir gelişme yok. Fahiş fiyatları 174 gıda hattına bildirin deniyor. Ondan da umut yok gibi. Fırsatçılara anında müdahale edilmedikçe başa çıkılmaz. Müdahale edip cezalandırmanın yanı sıra ifşa edilmeleri de gerekir. Açıkça, firma ve ürün adı vere vere üstelik…
Fırsatçılık, hele virüs nedeniyle fırsatçılık nedir? Adını siz koyun. Ben dersem olmayacak!
Okullara gelince, bazı ailelerin çocuklarını göndermediği görülüyor. Tatil çözüm olabilir mi?
Önlemlerden “şimdilik gerek yok” diye vaz geçilmemeli. Sonra çok geç olabilir.
Bizden söylemesi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.