SON DAKİKA
Hava Durumu

Roma dönemine ait yüzlerce taş gülle bulundu

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, ormanda yürütülen yol çalışmaları sırasında Roma dönemine ait yüzlerce taş gülle bulundu. KÜTAHYA

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Roma dönemine ait yüzlerce taş gülle bulundu
Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, ormanda yürütülen yol çalışmaları sırasında Roma dönemine ait yüzlerce taş gülle bulundu.



KÜTAHYA

Domaniç ilçesinde, ormanda yürütülen yol çalışmaları sırasında Roma dönemine ait yüzlerce taş gülle bulundu.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Orman İşletme Şefliğince Aksu ve Fındıcak köyleri arasında orman yolu çalışmaları yapan işçiler, greyderin açtığı yerlerde çok sayıda taş gülleye rastladı.


Durumun yetkililere bildirilmesinin ardından Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, bölgeye giderek incelemelerde bulundu.


Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol çalışmasında top gibi yuvarlak taşlar bulunduğu yönünde bilgi gelmesi üzerine bölgeye gittiklerini ve yüzlerce taş gülle ile karşılaştıklarını anlattı. Karaloğlu, "Toprağın içinde çeşitli boylarda birçok gülle şeklinde taş toplar bulduk. Ne olduğunu ilk başta anlayamadık. Müze Müdürlüğü ile irtibata geçtik ve bulunanların fotoğraflarını gönderdik. Müdürlük yetkilileri, bunların Roma dönemine taş gülleler olduğunu bize bildirdi." dedi.


Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün de Roma dönemine ait taş güllelerin kalelerde savunma amaçlı kullanıldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:


"Bugüne kadar bazı yerde az sayıda taş gülleye rastlandı. Ancak bu bölgede yüzlerce taş gülle olduğu yönünde bilgiler ulaştı. Eski dönemlerde normal doğal taşlar işlenerek yuvarlak hale getirilerek gülleye dönüştürülüyor ve bunlar savaşlarda mancınıklarda kullanılıyor. Bu bölgede çok fazla görülmesinin nedeni ise buralarda bir kale olabilir ya da burası güllelerin üretildiği bir merkez olabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.