SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiir,roman zamanı değil

Bursa 14. Kitap Fuarı’na katılan yazar Bülent Akyürek Fuar öncesi Şehir Gazetesi’nin konuğu oldu. Yazar Akyürek yazarlığı ve Anadolu insanı

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şiir,roman zamanı değil
Bursa 14. Kitap Fuarı’na katılan yazar Bülent Akyürek Fuar öncesi Şehir Gazetesi’nin konuğu oldu. Yazar Akyürek yazarlığı ve Anadolu insanı üzerine samimi açıklamalarda bulundu.
 
 Melike OLGUN
Bursa 14. Kitap Fuarı’nı Bursalılar yoğun İlgi ile karşıladı. 300 yayınevinin katıldığı fuarda söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri ve imza günleri gibi 80 kültür etkinliği ziyaretçileri bekliyor.9 gün boyunca sürecek imza günlerine bu yıl sevilen yazar Bülent Akyürek de katılıyor. Fuar öncesi Şehir Gazetesi’nin konuğu oldu. Akyürek kitap fuarlarının yaygınlaştığını ve bu fuarların okurlarla yazarları buluşturmak gibi çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Akyürek ”Bir memleketin %1’inden fazlasının okuryazar olması gerektiğini düşünüyorum. Huzur, barış, refah ve felsefenin gelişmesi için bu oran yeterlidir. Avrupa’daki Belçika gibi küçük ülkelerde binlerce adam, o ülkeyi yönetmek için çalışıyor. Oysa Ankara’da bir milyar nüfusa bakan muhtar bu insanları şahane şekilde yönetiyor. Ama muhtar okuryazar değil. Zaten okuryazar olsaydı yönetemezdi. Okuryazar olmadığı için fikri sabit, geleneğe yaslanmış ”dedi.

 

FİKİR KİTAPLARI YAZAN İNSANIN DERDİ VARDIR.

Yazı hayatına roman yazarak başlayan yazar, artık eskisi gibi roman yazmak istemediğini, içinde bulunduğumuz dünyanın gerçekleri varken hayal dünyasını yazmak istemediğini söyledi. Akyürek ”fikir kitapları yazan insanın derdi vardır. Çünkü fikir kitabı keyif vermez, keyif almak istiyorsan roman yazmalısın. Ben roman yazdığım dönemde dünyayı tozpembe bir çerçeveden bakıyordum. 11 Eylül’e kadar bu gidişat değişmedi.11 Eylül’den sonra Kavga kitapları dediğim tarzda kitaplar yazdım. Bu kitaplarda da moderniteyi, Amerika’yı, İsrail’i, teknolojiyi eleştirdim. Kavgam devam edecek çünkü malum ciddi bir yüzyılın içerisindeyiz. Dünya bir savaşın ortasında, her anlamda bir erozyon yaşıyoruz. Hal böyleyken şiir, roman, şarkı, türkü zamanı değil” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.