SON DAKİKA
Hava Durumu

Algıyı bırak Bozbey, iddialara yanıt ver!

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, hakkındaki iddiaları gündeme taşıyan Bursa Şehir Gazetesi’nden şikayetçi oldu.  Onca iddia ve ortaya saçılan belgeye yanıt vermekten kaçan Mustafa Bozbey’e tüm Bursa’nın önünde bir davet yapıyoruz. Buyurun biz soralım, siz yanıtlayın. Gerekirse istediğiniz gazeteciler ve televizyon kanalları da gelsin ve kamuoyunun önünde çıkıp mertçe konuşun. 

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2022 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2022 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Algıyı bırak Bozbey, iddialara yanıt ver!

Nilüfer’de 20 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Mustafa Bozbey, seçimi kazanamasa da partisi tarafından bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edildi. Ancak hakkında onlarca iddia hatta adliyede açılmış davası olan Mustafa Bozbey, Bursa’da her taşın altından çıkmaya devam ediyor. Son olarak Emirkoop’ta patlak veren skandallar ve vatandaşların “dolandırıldık” feryatları ile gündeme gelen Mustafa Bozbey, Bursa’yı yönetmeye aday olsa da Bursalılara bu iddiaların yanıtını vermekten köşe bucak kaçıyor. 


BİZ SORALIM, SEN YANITLA
CHP tabanında bile ortaya atılan iddialar nedeniyle şimşekleri üzerine çeken CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e Bursa Şehir Gazetesi olarak bir çağrı yapıyoruz: Gelen sorulara yanıt verin. Biz soralım siz de yanıt verin. Kamuoyunun tartıştığı, onlarca iddianın ortada durduğu bir süreçte siyasetten çok adınız yolsuzluk ve usulsüzlükle anılıyor. Gelin bunlara açıklık getirin. 

NİLVAK’I İTİRAF ETMİŞTİ
Yıllarca sanki Nilüfer Belediyesi’ninmiş gibi algı oluşturduğu NİLVAK gerçeklerini ortaya çıkardığımızda da aynı yönteme başvurup bizi savcılığa şikayet eden Bozbey, daha sonra vakfın ailesine ait olduğunu itiraf etmişti. NİLVAK tartışılmaya başlayınca bağlı okulları eş dost akrabanın üzerine geçiren Bozbey,  ancak vakfın ailenize ait olduğunu itiraf etmek zorunda kaldı. 

İŞTE BİR KAÇ SORU
CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e soruyoruz; EMİRKOOP’ta ailene ve çalışanlarına en az 4 kooperatifi neden kurdurdun? Bu kooperatiflere EMİRKOOP’un kuruluş amacına uygun olarak dar gelirli vatandaşlar mı üye? Bu kooperatiflerin toplam üye sayısı kaç? Bu kooperatiflerde çapraz üyeler kimler? 
Bu kooperatiflerden ikisi haklarını yine sizin şirketiniz olan Perçem’e neden sattı? Perçem yan yana olmalarına rağmen yüzde 47 ile müteahhitle anlaşırken diğer iki kooperatif neden yüzde 16-17 bandında anlaşma yaptı? Aradaki fark kime gitti? 
EMİRKOOP yönetiminde ağabeyiniz görev yaparken, bulvara cephe yan yana 4 parseli kurayla mı aldınız? Kamuoyunda AK Partili bir siyasetçi ile olan ilişkiniz sonucu mu aynı birlikten onun akrabalarına da arsa verdiniz?
Belediye başkanı olduğunuz dönemde belediyeye ait araziyi yap işlet devret modeli ile kendi şirketiniz VEREV’e çok cüzi bir kirayla neden verdiniz? VEREV binayı yaptıktan sonra Nilüfer Belediyesi olarak iki katını fahiş rakamlarla neden kiraladınız? NİLVAK’a kiralanan Küçük Sanayi’deki oto pazarını hala NİLVAK mı işletiyor yoksa üçüncü şahıslara mı geçti? Doğanköy’de kendiniz yakınlarınız ya da şirketlerinizin arazi topladığı doğru mu?


SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
Hakkımızda yaptığınız şikayette “Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 3 oranla kaybettim. Seçimde gelirsem…”  diye parmak mı sallayıp yargıyı etki altına mı almak istiyorsunuz? Bunlar sorularımızdan sadece birkaç tanesi. AK Partili siyasetçi ile ilişkilerinizi, yeşil alanlara yapılan çökmeleri, kaçak inşaatlarla ilgili uygulamaları, belediye alanlarının nasıl ve ne şekilde peşkeş çekildiğini de sormaya devam edeceğiz. Siz istiyorsunuz diye yapılan yolsuzluk, hukuksuzluk ve milletin hakkının yenmesine susacağız mı sanıyorsunuz? Hodri meydan. Varsa sorularımıza vereceğiniz cevap, ne zaman nerede isterseniz canlı yayınla sorularımızı yöneltelim. Siz yanıt verin, kamuoyu da dinlesin. Halep oradaysa arşın burada!


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.