SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara Yolu’nda konfor artıyor!

Bursa’ya yeni yol, köprü ve kavşaklar kazandırarak kesintisiz ulaşım için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesindeki Cenup Kanalı üzerinde bulunan 4 ayrı köprüyü sil baştan yenileyerek törenle hizmete aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ankara Yolu’nda konfor artıyor!

Bursa’da ulaşım sorununa köklü çözümler üretmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamakta zorlanan eski köprüleri de yenilemeye devam ediyor. Kestel ilçesi Serme Mahallesi sınırlarında Ankara Yolu’nun altından geçen Cenup Kanalı üzerindeki 4 ayrı köprü, Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenilendi. Çalışmalar kapsamında 160 fore kazık ve 77 kiriş imalatı ile 19 bin metreküp kazı dolgu, 650 ton demir ve 3500 metreküp beton kaplama yapıldı. Köprülerin tamamlanmasının ardından yaklaşık 1000 ton asfalt kaplama ile Ankara yolu üzerindeki çalışma nihayete ermiş oldu.


“Bizde hizmet bitmiyor”
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yoğun yağışa rağmen açılış törenini ertelemeyerek köprüleri vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi. Birileri yapmadıkları hizmetler için açılış törenleri düzenlerken kendilerinin yaptıkları işlere açılış töreni yetiştiremediklerini belirten Başkan Alinur Aktaş, milletin parasını yine millete harcadıklarını ve kaynakları vatandaşın hizmetine sunduklarını ifade etti. Cenup Kanalı üzerinde yapılan 4 adet köprünün toplam maliyetinin 30 milyon TL olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Çok netameli bir işti, çok sıkıntılı bir işti. Allah’a hamdolsun bitirdik ve şimdi hizmete sunuyoruz. Bizler taş üstüne taş koymanın, yeni bir şeyler yapmanın heyecanı ve hesabı içerisindeyiz. Bu bazen bir spor yatırımı, restorasyon, bir kültür merkezi, bazen de bir pazar yeri, asfalt çalışması veya kanalizasyon çalışması oldu. Bizde proje ve hizmet bitmiyor. Bizler Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle bu işleri yapıyoruz” dedi.


40 YILLIK KÖPRÜLER
40 yıl önce yaptırılan bu köprülerin ulaşım ihtiyacını karşılamakta zorlandığını ve artık bölgedeki trafik yükünü karşılamadığını anlatan Başkan Aktaş, “Bizler de hızlı bir şekilde köprüleri yenileme mesaisine başladık. Samanlı Mahallesi Deliçay Deresi ve Cenup Kanalı üzerindeki iki köprüyü de yakın zamanda yenileyerek hizmete açmıştık. Ankara Yolu, Bursa’nın en stratejik güzergahlarından biridir. Bu sebeple köprülerin yenilenmesi bir hayli önemliydi. Çok şükür birçok projeyi olduğu gibi bu çalışmayı da kısa sürede bitirdik. Emeği ve katkısı olan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızla Kestel’imizi ve Bursa’mızı ihya etmeye devam edeceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Köprülerimiz hayırlı olsun” dedi. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da hizmetlerin Bursa’ya ve Kestel’e sağanak gibi yağmaya devam ettiğini söyledi. Tanır, hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle köprüler trafiğe açıldı.


Toplu ulaşımda dönüşüm sürüyor
Bursa’da toplu ulaşımda standardizasyonun sağlanıp, kalite ve konforun en üst seviyeye çıkarılmasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, minibüslerin Burulaş sistemine entegrasyonunu başlattı. İlk etapta Kestel ve Çirişhane hatlarında çalışan 73 minibüs, Burulaş sistemine dahil oldu.


Bursa’da ulaşım sorununun çözümü için raylı sistem, yeni yollar, köprü ve kavşak yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan kentte toplu ulaşım kültürünün yaygınlaşmasına yönelik çalışmaları da hayata geçiriyor. Trafiğe kayıtlı araç sayısının 1 milyonu aştığı ve her yıl 30-40 bin arttığı Bursa’da öncelikle sinyalizasyon optimizasyonu ile istasyonda bekleme süresi 2 dakikaya indirilip, kapasite yüzde 66 oranında artırıldı. Şehir Hastanesi’ne kesintisiz ulaşım için planlanan Emek - Şehir Hastanesi raylı sistem hattında inşaat devam ederken, toplu ulaşımı tercih eden vatandaşların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz yıl otobüslerle 146 milyon, metro ile de 98 milyon kişi taşıyan Burulaş, her gün toplu taşıma araçlarında ortalama 1 milyon kişi taşıyor. Bursa’da yıllardır konuşulan minibüslerin Burulaş ağına dahil edilip, hizmette standardizasyonun sağlanması konusunda da nihayet ilk adım atıldı. Kestel ve Çinişhane hatlarında çalışan 73 minibüs dönüşüme katıldı ve Buruluş sistemine entegre oldu. Artık Bursakart Elektronik Ücret Toplama Sistemiyle hizmet verecek araçların Burulaş filosuna dahil olması nedeniyle düzenlenen tören AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Bursa Milletvekili Osman Mesten’in de katılımıyla gerçekleşti.


“DÖNÜŞÜM ZOR İŞTİR”
Törende konuşan ve söze 2009 yılında İnegöl’de yaptıkları toplu taşımaya dönüşüm sürecinde yaşananları anlatarak başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni bir hat açmadıklarını, ancak esnafın çok önceden farklı farklı kurumlardan aldıkları haklar olduğunu hatırlattı. Kazanılmış farklı haklarla çalışan esnafın tek çatı altında toplanmasının kolay olmadığını ifade eden Başkan Aktaş, “Dönüşüm zor iştir. Bir şeyi değiştirmek zordur. Devletin verdiği bazı haklar var. 65 yaş üstü ücretsiz binen var. Öğrenci var. Şehit ailesi, gaziler var. Esnaf ‘bana bir getirisi yok’ diye almak istemiyor. Belediye olarak benim bu insanlara toplu taşıma hizmeti vermem lazım. Sonuçta toplu ulaşım bir haktır. Bunu yaparken esnafımızın kazancını da düşünmemiz lazım. Bunun için sisteme kayıtlı otobüsçü esnafımıza her ay 40 milyon TL sübvansiyon sağlıyoruz.  Sonuçta bu dönüşüm çağrımıza Kestel ve Çirişhane 73 araçla cevap verdi. Bunun devamı da gelecek. Artık bu araçlarda para geçmiyor. Kartla binilecek, hatta kredi kartı bile kullanılabilecek. 65 yaş üstü vatandaşımızdan öğrencilere kadar herkes sahip olduğu haklardan sonuna kadar yararlanacak. Ben göreve geldiğimde Burulaş’ın araç sayısı 1087’ydi. Yeni eklenen bu araçlarla birlikte sayı 2491’e çıktı ve yaş ortalamamız da 9’dan, 6’ya indi. Aynı zamanda 5 büyükşehir içinde en ekonomik ulaşım hizmetini bizim verdiğimizi de hatırlatmak isterim. Büyüyen şehirlerde toplu taşıma problemdir. Bunun çözümü, şifası da belediye çatısı altında modern toplu taşıma araçları ve sistemdir. Sistemin işlemesiyle alakalı her bir kardeşimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyorum. Sistemin sağlıklı işlemesi için ben de elimden gelen tüm gayreti gösteririm. Yeni sistem, tüm şoför esnafımıza ve bu hizmetten yararlanacak halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.


İNSANA VERİLEN DEĞER
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de 1995 – 1997 yılları arasında 2 yıl yaşadığı Bursa’da, üç çocuğuyla birlikte minibüse binip, inerken yaşadığı zorlukları anlatarak konuşmasına başladı. Üç çocukla minibüse binmesinin önemli bir mesele haline geldiğini hatırlatan Zengin, “Üç oğlum var. Büyük oğullarım ikizler, hepsi bir arada üçüz gibiler. Minibüs beklerdik Nilüfer’de. Büyük oğlum ‘anne galiba bunlar bizi almayacaklar’ derdi. Çünkü tek başıma onları tek tek bindirmem gerekirdi. Çocuklarım ayakta kalmasın diye ayrı arı ücret ödememe rağmen, hep çocukların ayakta kalması düşünülürdü. O yüzden bizim memlekette çocuklara hürmeti az bulurum. Fakat bizim belediyecilik anlayışımız, çocuğa da yaşlıya da şehit ailesine ve gazilere de ayrı bir hürmet getirdi. En çok ne değişti derseniz son 21 yılda; insana verilen değer değişti. O yüzden pek çok imkan hayatımıza girdi. Toplu taşıma dediğimiz şey de aslında medeniyetin çehresi. Nihayetinde bir yerden bir yere transfer oluyorsunuz. Ben bu dönüşümün, kullanacak halkımıza ve meslek olarak yapanlara hayırlı, uğurlu gelmesini diliyorum” dedi. Bursa Milletvekili Osman Mesten de kent içi toplu taşımada hizmet kalitesini daha da artıracak bu dönüşümün hayırlı olmasını diledi.



Yenişehir’de konforlu alışveriş dönemi 
Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir’e kazandırdığı, bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve dükkan bulunan kapalı pazar alanı ve hizmet binası törenle hizmete açıldı.


Ulaşımdan altyapıya, çevreden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki yaşam kalitesini artıracak yatırımları da hız kesmeden sürdürüyor. Kestel ve Gürsu ilçelerine kazandırılan kapalı pazar alanı ve otopark projelerinin bir benzeri Yenişehir ilçesinde de hayata geçirildi. Çayır Mahallesi’nde toplam 7 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen projenin 6 bin 200 metrekare alanlı zemin katında, 328 tezgahtan oluşan pazar alanı, zabıta noktası ve bir dükkan bulunuyor. Zemin kat ayrıca, 154 araç kapasiteli otopark olarak da ilçe halkına hizmet verecek. Projenin birinci katında ise düğün salonu ve idari birimler yer alıyor. İlçenin farklı sokaklarına yayılan semt pazarlarının tek çatı altında toplanması, daha düzenli, çağdaş ve denetlenebilir yapıya kavuşturulması için tasarlanan proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.


MARKET AYARINDA ALIŞVERİŞ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, normalde pazar yeri yapma görevinin ilçe belediyelerine ait olduğunu belirterek, Büyükşehir olarak yaptıkları kapalı pazar yerinin Yenişehir’e hayırlı olmasını diledi. Cumhur ittifakı belediyeleri olarak taş üstüne taş koymanın derdinde olduklarının altını çizen Başkan Aktaş, “Bu şehirde bir şeyler üretmenin heyecanını yaşıyoruz. Ancak dikili ağacı olmayanlar, şehir adına yaptıkları bir şey olmayanlar yalanla, iftirayla ve maalesef bunca yıldır yapılanları görmezden gelerek bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama bu necip millet yapılan her şeyin farkında. Siz biliyorsunuz ki her bir kırsal mahallenin yolunda, altyapısında, tarihi restorasyonlarda, spor tesislerinde izimiz var. Biz projelerimizi anlatıyoruz, hizmetlerimizi anlatıyoruz. Burada da halkımızın market ayarında alışveriş yapacağı çok güzel bir mekan ortaya çıktı. Hem pazarcı esnafımıza hem de Yenişehirlilere hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


“BİZ ÜRETMENİN DERDİNDEYİZ”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı kapalı pazar alanının önemli bir ihtiyacı karşılayacağını hatırlattı. Yenişehir pazar alanı ile birlikte bugün üçüncü açılış törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Varank, “Durmayacağız, bundan sonra da programlarımız var. 4 Mayıs'a kadar açılışlarımıza son sürat devam edeceğiz. Neden biliyor musunuz? Çünkü biz 21 yıldır bu ülkede taş üstüne taş koymanın, vatandaşlarımızı hak ettikleri hizmetlerle, yatırımlarla buluşturmanın derdinde olan bir siyasi hareketiz. Bunun gibi açılışlarla her bir şehrimize, her bir ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu yola sizlerin desteğiyle, sizlerin katkısıyla, sizlerin takdiriyle, Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Biz yapmanın derdindeyiz, üretmenin derdindeyiz. Ama bu ülkede hep yıkımdan yana, eleştirmekten yana, iftiradan, hakaretten yana olan bir muhalefetle de karşı karşıyayız” diye konuştu.


“SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise ilçeye kazandırılan kapalı pazar alanı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Cumhur ittifakının bir temsilcisi olarak seçim öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade eden Aydın, “Bizlere her zaman desteğini veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'ye, bakanlarımıza, birçok hizmette emeği olan ve bizi sürekli destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a Yenişehir halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. Törende söz alan MHP Bursa Milletvekili Adayı Fevzi Zırhlıoğlu da Yenişehir Belediyesi’nin Bursa'da Cumhur ittifakı belediyeleri içerisinde Milliyetçi Hareket Partili tek belediye olduğunu hatırlatarak, “Başkanımız seçim beyannamesinde taahhüt etmiş bulunduğu 16 temel projenin 15'ini bugün tamamlayarak Yenişehirlilerin hizmetine sunmuştur. İnşallah görev dönemi sonuna kadar taahhüt etmiş olduğu tüm projeleri gerçekleştirme imkanı da bulacaktır” diye konuştu. Konuşmaları ardından kurdelenin kesilmesiyle, yaklaşık 1 aydır ilçe halkına hizmet veren kapalı pazar alanı resmen hizmete açılmış oldu.


(İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.