SON DAKİKA
Hava Durumu

Bak sen şu ''Küçük’e! ''

Bursa Valiliği yaptığı dönemde tartışılan bir isim olan eski Vali ve Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi İzzettin Küçük, Bursa’da imajını yenilemek için algı oluşturmaya yöneldi. Oysa 15 Temmuz’daki tavrı nedeniyle tepkilerin odağında yer alan Küçük’ün, Külliye’de Kur’an okutulurken Bursa’daki Cumhuriyet Resepsiyonu’nda alkol servis ettirmesi de hafızalarda tazeliğini koruyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2021 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bak sen şu ''Küçük’e! ''

Bursa Valisi olarak görev yaptığı dönemde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kur’an Tilaveti ile Cumhuriyet Resepsiyonu yapılırken Bursa’daki üç beş mason ve solağa sevimli görünmek için alkol servisi yaptıran İzzettin Küçük, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu tavır ile de hala tartışma konusu bir isim. 


VALİLİKTEN MÜLAKATLARA KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN AYRILMIŞ
Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basınla buluşma toplantısında bir kısım gazeteci ile bir araya gelen eski Vali İzzettin Küçük, siyasetle ilgili tespitlerini aktardı. Kamudaki mülakat konusunu gündeme getiren ve bu konuda tavır almasının valilikten ayrılma nedenlerinden biri olduğunu dile getiren Küçük, kimsenin 'Yapılan bir sınavda ben tavrımı ortaya koydum. Mülakatın nasıl yapılacağıyla ilgili tavır aldım. Hiçbir zaman kimsenin hakkını kimseye yedirtmek istemedim' ifadelerini kullandı. Küçük bu mülakat konusunun hangi kurumda olduğunu ise devlet terbiyesi gereği açıklamayacağını aktardı. 


HÜKÜMETTEN ÖNCE SİYASET DEĞİŞMELİYMİŞ!
Siyasi etik, siyasetin finansmanı gibi konulara da değinen Küçük,  akıl, dürüstlük ve hukukun sihirli değnek olduğunu belirterek, 'Türkiye'de hükümetten önce siyaseti değiştirmek istiyoruz' ifadelerini kullandı. Ve valilik yapmış bir isim olan Küçük, “Türkiye'de şehirlerde en büyük talanları iktidar ve muhalefet meclis üyeleri beraber yapmıştır. Beraber yapmışlardır. Yüzde 90'ı böyledir. Şu iş adamına gidelim. Şurayı iki kat artırayım. Şuraya para yatırayım. Bunu çözemezseniz şehirler talan edilir. Türkiye'nin sorunları o kadar olay ki irade yok. Yapılmak istenmiyor. O kadar rahat durdurulur ki size bir tanesi söyleyeyim Ada bazlı plan değişikliği olmaz bölge bazlı değişiklik dersiniz bitti. Hepsi oradan nemalanıyor'” ifadelerini kullandı. 


CUMHURİYET RESEPSİYONU
Bursa’da görev yaptığı dönemde Cumhuriyet Resepsiyonunda alkol servisi yaptırmasıyla tepkileri üzerine çeken İzzettin Küçük, 3-5 masonla bir avuç sağla şirin görünmek için yaptığı bu uygulamayla günlerce tartışılmıştı. Aynı akşam Külliye’de Kur’an tilaveti ile resepsiyonun yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, bu daha da net bir şekilde gözler önüne serilmişti. Küçük, sonrasında bu hatayı “Bilseydim bizde Kur’an okuturduk” diyerek geçiştirmişti. 


15 TEMMUZ'DA ORTADA YOKTU 
Türkiye’yi işgal etmeyi amaçlayan Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da darbe kalkışması sırasında Bursa Valisi olarak görev yapan İzzettin Küçük, kalkışma gecesi ortalarda görünmedi. Darbe girişiminin önlenmesinin ardından sabah olunca ortaya çıkan Küçük’ün geceyi konutun güvenlik kulübesinde geçirdiği öğrenilmişti. Sabaha kadar konutun güvenlik kulübesinde durup sabah saatlerinde başsavcının yanına geçen Küçük, ne yazık ki o günlerde bir kesim tarafından kahraman ilan edilmişti. Vali Küçük’ün darbeci Albay Yurdakul Akkuş’la telefonda görüşüp onu konuta çay içmeye davet etmesi de büyük tartışmalara yol açmıştı. Tüm bunlar yaşanırken Bursalılar Şehreküstü Meydanı’na akın etmiş, Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Jandarma Komutanlığı’na geçip darbeci albayı dışarı atmıştı.


BURSA’DA 3,5 YIL İZ BIRAKMAYAN BİR YÖNETİM
Bursa’da darbe girişiminin ardından Bursa Şehir Gazetesi tarafından sık sık gündeme getirilen Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valililer Kararnamesi kapsamında tenzili rütbe ile mülkiye başmüfettişi olarak Ankara’ya alınmıştı. Yani Küçük, kendisi Valilik görevinden ayrılmamış, o görevden alınmıştı. Bursa Şehir Gazetesi’nin yaptığı haberlerin ve 15 Temmuz gecesi yaşananların Küçük’ün merkeze çekilmesinde etkili olduğu biliniyor. 


TARTIŞILAN İSİM KÜÇÜK
Bursa’da basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda algı oluşturmaya çalışan Küçük, Bursa’daki görev süresi boyunca daha çok açılışlara katılan, davetlerde yer alan, halkın içine çok girmeyen bir vali görüntüsü çizdi. Kısa sayılamayacak bir süre görev yapmasına rağmen halkın çok da görmediği bir vali profili olan İzzettin Küçük, daha çok tartışmalarla gündeme geldi. 


 (Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.