SON DAKİKA
Hava Durumu

Baskıyı gören muhalefet  fezlekeye “evet” diyecek!

Türkiye’yi ayağa kaldıran HDP Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı katil bir teröristle nişanlı olduğunun ortaya çıkması ve öldürülen teröristle fotoğraflarının kamuoyuna yansımasının ardından sessizliğe bürünen muhalefet, toplumsal baskıyı görünce hazırlanan fezlekeye evet diyeceklerini açıkladı. İP ve CHP’nin açıklamalarını muhalefetteki diğer partiler izledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Baskıyı gören muhalefet  fezlekeye “evet” diyecek!

HDP Milletvekili Semra Güzel ile PKK’lı terörist Volkan Bora’nın Kuzey Irak’taki terör kamplarında çekilmiş fotoğrafları siyasetteki gündemini korurken, muhalefetin günlerdir süren sessizliği kamuoyundan gelen tepkiler üzerine dün son buldu. Türkiye gündeminde adeta infial yaratan görüntülerin ardından Cumhur İttifakı partileri ve vatandaşlar “TBMM’de terörist istemiyoruz” tepkisini verirken, Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması ve milletvekilliğinin düşürülmesi için hazırlanan fezleke de meclise sunuldu. 


 AKŞENER’DEN GÜNLER SONRA “EVET” KARARI
Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP ile ilgili birçok noktada sessiz kaldığı için sık sık tepkilerin odağına oturan İP Genel Başkanı Meral Akşener, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından konuyla ilgili nihayet açıklama yaptı. Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyareti sırasında öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeye partisinin milletvekillerinin "evet" oyu kullanacağını bildirdi.  "HDP'li Semra Güzel'in bir teröristle fotoğrafı konuşuluyor. Cumhur İttifakı liderlerinden size ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler var, 'Tek bir kelime dahi etmediler' denildi. HDP ile gizli ittifak iddiası var, 'İttifak ortaklarını incitmek istemiyorlar.' denildi. Bu eleştirilerle ilgili neler söylemek istersiniz?" sorusuna Akşener, "AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın da bu konuda ne dediğine dair bir bilgim yok benim. Bu sabah dediyse onu bilemem. AK Parti yöneticilerinin ısrarla bu konu üzerinden kimsenin bir laf etmediğine dair söylemleri çok ilginç. Muhtemelen şuur altlarındaki Sayın Erdoğan'a, genel başkanlarına duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler. Bunu kamuoyuyla paylaşmak isterim." yanıtını verdi. Akşener, “Semra Güzel isimli milletvekilinin bir fezlekesi gelecek muhtemelen Meclise, emin değilim çünkü. Ne zaman AK Partililer haldır haldır bağırdılar, hiçbir zaman sonuç olmadı. Ben milletvekili değilim ama arkadaşlarımdan bildiğim o fezlekeye 'evet' oyu verecek arkadaşlarımız. İYİ Parti'nin tutumu her zaman, terör, teröre yataklık, terörle iltisak, teröristle iltisak, irtibat gibi konularda açık ve nettir. Burada sorunumuz yok, umarım rahatlamışlardır." İfadelerini kullandı. 


CHP: “FEZLEKE GELSİN GEREĞİNİ YAPARIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyle ilgili soruya, "CHP'nin tutumunu defalarca anlattım. Terör, terörist, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kırmızı çizgisidir. Fezleke Meclise geldiğinde gereğini yaparız" şeklinde cevap verdi. 


BİR TEPKİ DE AKSAKAL’DAN
İnegöl’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, “HDP kavramı bizim için dağdaki PKK’lının meclisteki temsilcisidir. Bunu milletvekilleri ve yöneticileri itibari ile söylüyorum.” dedi. HDP’yi PKK’nın meclisteki temsilcisi olarak konumlandırdıklarını belirten Aksakal, şöyle tamamladı: "HDP kavramı bizim için dağdaki PKK’lının meclisteki temsilcisidir. Bunu milletvekilleri ve yöneticileri itibari ile söylüyorum. Bugün HDP’ye oy vermeye mahkum edilen insanlarımızla bir hesabımız yok. Onlar bu ülkenin vatandaşları. En az bizler kadar bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları. Gazetelerde zaman zaman görüyoruz, çok yadırgadığımı ifade etmek isterim, Kürt seçmen diyor. Bu memleket Türkiye Cumhuriyeti, Kürt seçmen, Türk seçmen, Çerkez seçmen, Roman seçmen diye bir kavram olamaz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyız. Herkes istediği partiye oy verebilir ama hiçbir parti, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü üzerine siyaset üretemez. Buna zinhar karıyız. Bunu mutlak sağlamalıyız."


"TERÖRİSTLE MİLLETVEKİLİNİN FOTOĞRAFI OLMAZ "
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de önceki gün Niğde’de HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in operasyonda etkisiz hale getirilen teröristle fotoğraf çektirmesine ilişkin, "Teröristle milletvekilinin fotoğrafı olmaz. Böyle bir şey olmaz, bu kadar basit." ifadelerini kullandı.  İnce, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristle fotoğraf çektirmesine de değinerek şunları kaydetti: "Teröristle milletvekilinin fotoğrafı olmaz. Böyle bir şey olmaz, bu kadar basit. Deve kuşu değiliz biz. Toplumun herhangi bir sorununda, PKK'lı bir teröristle bir milletvekili fotoğraf çekilmişse ona da tepki gösteririz. Cemaat yurdunda intihar eden çocukta da tepki gösteririz. 'Aman bunu kızdırmayalım, 2 oy buradan gelsin, 3 buradan gelsin', bizim böyle bir derdimiz yok. Biz ilkeli siyasetten yanayız. 6 ilkemizden biri terörün her türlüsünü kınayacaksın. PKK'yı da kınayacaksın, IŞİD'İ de FETÖ'yü de DHKPC'yi de kim varsa. 'Benim teröristim, senin teröristin' olmaz. Biz bu konuda netiz. Diğerlerinden bizi ayıran da bu zaten. Onun için 'Tek yol Memleket' diyoruz."

 (AA-İHA)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.