SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediye, pazaryeri hafriyatını dere yatağına mı döktü? Mudanya için korkunç iddia!

Mudanya’da sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken, Memleket Partisi Mudanya Belediye Meclis üyesi Mehmet Er ise korkunç bir iddiayı gündeme taşıdı. İddiaya göre Mudanya Belediyesi pazaryeri inşaatından çıkan hafriyatı taşan karanlık derenin yatağına ve çevresine döktü!

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2022 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2022 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Belediye, pazaryeri hafriyatını dere yatağına mı döktü? Mudanya için korkunç iddia!

Mudanya Halitpaşa’da onlarca vatandaşın mağdur olmasına neden olan sel felaketinin ardından tartışmalar devam ediyor. Bölgede Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları aralıksız sel felaketinin izlerini ortadan kaldırmak için çalışırken, Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise yine polemiklerle beceriksizliğin üstünü kapamaya çalışıyor. Ancak Memleket Partisi Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er’in gündeme taşıdığı iddia, yaşanan felakete bambaşka bir boyut getirdi. 


OLAY YERİNE GİDİP FOTOĞRAFLADI
Memleket Partisi Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er, sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdiği iddiaya göre, belediye aynı mahallede inşa etmeye başladığı pazar yeri ve otoparkın hafriyatını dere kenarı ve dere yatağına bıraktı. Er, “Yaşadığımız sel felaketinde yatağından taşan Karanlık Dere’nin suları, ilçe merkezimizdeki Halitpaşa Mahallesi’ni çamur ve molozlarla kaplayarak arabaları sürükledi. Karanlık Dere’nin taşmasının sebebinin bölgedeki dere ıslah ve alt yapı çalışmalarının yetersiz olmasının yanında bu denli büyük bir selin yaşanmasının ardında Mudanya Belediyesi’nin büyük bir ihmali mi var?” diye sondu.


HAFRİYAT DÖKTÜLER
Memleket Partisi Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er, kendisine gelen bir ihbar üzerine  Karanlık Dere Mevkii’ne giderek konuyla ilgili incelemelerde bulunduğunu belirtirken, “Mudanya Belediyesi’nin Karanlık Dere Mevkii’nde dere yatağının hemen yanındaki arazisinde etrafa ve dere yatağına savrulmuş binlerce tonluk kaya parçaları ve toprak yığınlarından oluşan hafriyatı görüntüledim.  Aldığım bilgilere göre bu hafriyat, Mudanya Belediyesi’nin Halitpaşa Mahallesi’nde yapımına başladığı kapalı pazar yeri inşaatından çıkarılan hafriyattı. Mudanya Belediyesi, bunu dere yatağının kıyısındaki yamaçta yer alan kendi arazisine mi döktü? Şiddetli yağan yağmurla gevşeyerek dere yatağına akan bu hafriyatla Karanlık Dere’nin yatağı iyice tıkandı ve taşan sel suları, hafriyattaki kaya ve toprağı Halitpaşa Mahallesi’nin cadde ve sokaklarına taşıdı. İşte Halitpaşa’yı teslim alan bu selin, daha önce meydana gelenden daha fazla yıkıcı olmasının en büyük nedeni budur.”  ifadelerini kullandı. 


İŞTE ZOR SORULAR
Mehmet Er, Hayri Türkyılmaz’ın cevap vermesi için sorularını da sıraladı. “Şimdi soruyorum; belediyeye ait dere yatağı yanındaki bu arazide yer alan hafriyatı kim buraya dökmüştür? Mudanya Belediyesi’nin inşa ettiği kapalı pazar yeri arazisinden çıkan hafriyat döküm işi hangi firma tarafından yapılmıştır ve bu hafriyat nereye dökülmüştür? Firmaya hafriyat taşıma ve döküm işi için para ödendiği halde bu hafriyat, Mudanya Belediyesi’nin araçlarıyla taşınarak belediye personeli çalıştırılarak mı söz konusu alana bırakılmıştır?  Halitpaşa Mahallesi’ni kaplayan çamur tabakasının kaynağı neresidir, sorumlusu kimdir?


TAM 8 YILDIR GÖREVDE AMA…
Öte yandan sel felaketinin ardından Mudanyalıların yardımına Büyükşehir, Yıldırım, Osmangazi belediyeleriyle kamu kurumları anında yetişirken, Mudanya Belediyesi ise ortalarda görünmedi. Yetersizliğini yine siyasi polemikle kapatmaya çalışan CHP’li Hayri Türkyılmaz, basın toplantısı düzenleyerek,  Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ihmali ve dere yataklarındaki yapılaşmaya izin veren imar planlarının yapılması sonucu Mudanya’nın felaketi yaşadığını iddia etti. Ancak 8 yıldır Büyükşehir Meclisi’ne bile gitmeyen Türkyılmaz, tüm bu imar bölgelerinde 18 uygulamasıyla nasıl ruhsat verdiğini kamuoyunun dikkatinden kaçırmaya çalışıyor. 


YIKIM KARARLARINI NEDEN UYGULAMADIN?
Halitpaşa Mahallesi’nde yapılaşmanın büyük bölümü Türkyılmaz’ın kendi döneminde olmasına rağmen kendi ağzıyla yıkımları yapmadığını itiraf eden Türkyılmaz, “Kat kat, yüksek kaçak binalar yapılmış, yıkım kararı çıkardığımız halde imar barışıyla yasal hale gelmiş. Bir yandan belediye başkanlarını yasalara uymak zorunda bırakırken birileri de kasayı doldurma uğruna kentlerin geleceğiyle ilgili kötü kararlar vermiş” diye konuştu. İmar Barışı çıkana kadar o yıkımların neden yapılmadığı ya da kaçak yapıların gözünün önünde nasıl yapıldığına ise bir açıklaması yok Türkyılmaz’ın. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.