SON DAKİKA
Hava Durumu

“Benim kaçak yapıma dokunma”

“Benim kaçağıma dokunma”

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2019 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
“Benim kaçak yapıma dokunma”

Güzelyalı’da park alanı olarak imar planlarına işlenen alanda yapılan inşaat kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenince bir kez daha Büyükşehir Belediyesini hedef alan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa’da 40 bin kaçak yapı olmasına rağmen kendi yaptığı inşaatın mühürlendiğini ileri sürdü. Kendi döneminde Mudanya’yı adeta betondan bir şehre dönüştüren Türkyılmaz, kaçak inşaatı hizmet diye lanse ederken, Aktaş’ı yalan söylemekle itham etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantını sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aktaş’a, kısa bir süre önce Mudanya Belediyesi’ne ait Güzelyalı Parkı’ndaki inşaatın mühürlenmesi soruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaçak yapılaşmayla ilgili bir duruş sergilediklerini vurgularken, bundan taviz vermeyeceklerini aktardı. Mudanya Belediyesi tarafından bu alanın 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğini sonrasında Mudanya Belediyesi’nin yargıya gittiğini ve alanın son olarak Mudanya Belediyesi’nde kaldığını anlatan Aktaş, imar planlarına park alanı olarak işaretlenen bölgede Mudanya Belediyesi’nin 200 metreyi aşan bir bina inşa ettiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak binaları mühürleme gibi bir görevinin olmadığını ancak Mudanya Belediyesi’nin uyarılara kulak asmaması nedeniyle kendilerinin kaçak inşaatı durdurduğunu aktaran Aktaş, CHP’li Türkyılmaz’ın algı yönetmeye çalıştığını ifade etti. Diğer ilçelerde de kaçak inşaatların yıkıldığına dikkati çeken Aktaş, “Kaçak yapılaşmaya karşı bir duruş sergiliyoruz. Kaçak yapıyorsan sonuçlarına katlanacaksın. "Kusura bakma arkadaş yaptığın iş kanunsuz" ifadelerini kullandı.

TÜRKYILMAZ’DAN YİNE AYNI NAKARAT

Başkan Aktaş’ın açıklamalarının hemen ardından resmi internet sitesinden bir açıklama yayımlayan CHP’li Türkyılmaz, özetle “Benim kaçak yapıma dokunma” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalıları kandırdığını ileri süren Türkyılmaz, “Son 15 yılda Bursa’nın kaçak yapı stokunun 40 bine ulaştığını bizzat kendisi açıklayan Alinur Aktaş, hedef şaşırtıyor. Aktaş, bu binlerce kaçak yapı gözümüzün önünde dururken, kamu hizmetini engellemeyi marifet saymaktadır. Bu kenti betona gömerek kötülük ettiğiniz açıkça ortadayken, kimseyi kandırmaya hakkınız yok” dedi.

“KAMU HİZMETİ ENGELLENİYOR” İDDİASI

Kamu hizmetinin engellendiğini ileri süren Türkyılmaz,  “Son 15 yılda Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerinde 40 bine yakın kaçak yapı olduğunu bizzat kendisi ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş öncelikle bu yapılara nasıl izin verildiğini açıklamalıdır. Yine Aktaş’ın verdiği rakamlara göre 19 bin 508 kaçak yapı ile Osmangazi başı çekerken, Yıldırım’da 12 bin 486, Nilüfer’de 4 bin 216, Gürsu’da 3 bin 42 ve Kestel’de ise 737 kaçak yapı tespit edilmiştir. Bursa genelindeki toplam kaçak yapı stokunun yüzde 89’u bu 5 ilçede bulunurken, bunca zamandır neden göz yumulmuştur? Aktaş, bu binlerce kaçak yapı gözümüzün önünde dururken, kamu hizmetini engellemeyi marifet saymaktadır. Bursa’da kaçak yapıya geçit vermeyeceğini belirten Alinur Aktaş’a soruyorum. Bu 40 bin konutun kaçına mühür vurdunuz, kaçını yıktınız? Göreve geldiğiniz günden bu yana kaç adet plan değişikliğine imza attınız? Ne kadar yeşil alanı imara açtınız? Görevde bulunduğunuz süre içerisinde kaç yapıya ruhsat verdiniz? Ruhsatsız kaç tane kaçak yapıya göz yumdunuz? Hedef şaşırtmayı bırakıp laf değil, iş üretmelisiniz. Bursalıların sizden beklediği laf değil hizmettir” ifadelerini kullandı.

“HEDEF ŞAŞIRTMAYIN, HESAP VERİN”

Başkan Alinur Aktaş’ın sinek sorunu ve ihale süreciyle ilgili iddiaları yanıtlamak yerine Mudanya Belediyesi’nin adını kullanarak hedef şaşırttığını iddia eden Başkan Türkyılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyu çarpıtmak yerine ihalede yolsuzluk var mı yok mu? Bu sorunun yanıtını vermelidir. Yine iddia edildiği gibi sinek ihalesi neden bir ay bekletilmiştir? Bu bir aylık sürede sineklerin ürediği ve tüm Bursa’yı sardığı ortada değil midir? Belgeleriyle bunun yanıtını vermelidir. Karasinekle ilgili şikâyetlerin ardı arkası kesilmezken, bu yalnızca Mudanya’nın değil, tüm Bursa’nın sorunu haline gelirken yalnızca Mudanya’yı örnek vererek hedef şaşırtan Alinur Aktaş bu sorunun yanıtını veremez ise, tüm Bursa halkı adına suç duyurusunda bulunmak da bizim görevimizdir” diye konuştu.

"Belediye çalışanı Oda TV'ye haber gönderiyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetecilerle buluşmasında sinek problemiyle ilgili sosyal medyada vatandaşların sıkıntılarını ifade ettiğini, bazı ilçe belediye başkanlarının bu konunun Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olduğunu açıkladığını hatırlatması üzerine, "Mudanya ve Nilüfer ilçelerinde bu açıklama yapıldı. Yeni ihale yaptık, eskiye göre çok uygun fiyata gitti. Oda TV'ye de Mudanya Belediyesi çalışanı haber gönderiyor. O da acayip bir durum. Bir belediyenin çalışanı, Oda TV'nin sözcüsü. Bu nasıl bir etiktir, nasıl bir yaklaşımdır? Yaptığım şeylerden o kadar eminim ki isteyen istediği yere gidebilir. Kimseden korkum yok. Kurumun menfaatine bir ihale gerçekleştirdim. Birileri bundan rahatsız. Yeni daire başkanımız çok titiz. Gece saatlerinde bile anında müdahale ediliyor. Sinek işi, tamamen bir hikâyedir, birilerinin yazıp çizdiği, kurguladığı bir senaryodur. İhale konusu bahane edilerek, sinekten büyük vurgun. Bunun altını doldurmak zorundasın. Mahkemeye de başvurduk zaten" dedi. (Alpaslan Yıldız)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.