SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey ailesi yine rant iddiaları ile Türkiye gündeminde: Bozbey’lerin “Perçem”i!

EMİRKOOP’a denetim kayyumu atanmasıyla patlak veren skandallara her gün bir yenisi ekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2022 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2022 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey ailesi yine rant iddiaları ile Türkiye gündeminde: Bozbey’lerin “Perçem”i!

EMİRKOOP’a denetim kayyumu atanmasıyla patlak veren skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Karmaşık ilişkiler, akıl almaz rant oyunları ve birbirinden ilginç yöntemler ardı ardına kamuoyuna yansımaya başladı. İşin ortaya çıkması EMİR KOOP’a 18 Mayıs’ta Bursa 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kayyum atanmasıyla oldu. Kayum atanmasına üye kooparatiflerin Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki bir usulsüz arsa satışı iddiasıyla şikayetçi olmaları neden oldu. İşte ondan sonra ilişkiler ve iddialar ardı ardına ortaya çıkmaya başladı. 


EMİRKOOP’TAN UCUZ ARSA ALDILAR
Onların en önemlilerinden birisi Balkan Mahallesi’nde bir çok insanın da mağdur olmasına neden olan oluşum. EMİR KOOP, 2017’de Nilüfer’e bağlı İrfaniye (Balkan) Mahallesi’nde toplamda 18 bin 660 metrekarelik arsayı satışa çıkarttı. EMİR KOOP’un 2017 yılında satışa çıkarttığı 18 bin 660 metrekarelik arsa 4 parçaya bölündü. Arsalar, 4 ayrı kooperatif tarafından satın alındı. Satın alan kooperatiflerin yönetiminde ise CHP’li Bozbey’in kardeşleri, akrabaları ve yakın çevresi var. Hanem (Yönetim Kurulu İldam Aydın Bozbey, Müstakim Aydın ve Tamer İşler), Taşpınar (Ertan Bozbey, Necmi Uğur ve Şerife Bozbey) , Efeevler (Hüseyin Bozbey, Muhkim Demirtaş ve Remzi Üner)  ve Anılkent (Murat Gültekin, Talet Tazegül ve Elif Bakbak- İldam Aydın Bozbey’e ait TİBA Miralık’ın SGK’lı çalışanları) kooperatiflerinin satın aldığı bu dört arsa için, toplam 6 milyon lira ödendi.


ARSAYI MÜTEAHHİTE VERDİLER
Bozbey ailesi ve yakınlarına ait olan kooperatiflerin yan yana bulvara cephe olarak aldıkları arsaları önceki Bursaspor yönetiminin ekip lideri Emin Adanur’a ait Ergünkent İnşaat’a kat karşılığı verildi. Bozbey ailesinin yönetiminde olduğu kooperatiflerin arsasında üretilecek konut ve dükkanların yüzde 50’sine sahip olmak üzere Ergünkent İnşaat’la anlaştı. Buradan Bozbeylere ait kooparatifler 132 daire ve 3 bin metrekare ticari alan elde etti.


KOOPERATİFLER PERÇEM’E DEVRETTİ
Bozbeylerin yönetiminde olduğu kooparatifler buradaki konut ve ticari alanları daha sonra Perçem İnşaaat ve Ticaret Anonim Şirketi’ne devretti. Perçem şirketinin yönetimi ise İldam 
Aydın Bozbey, Hüseyin Bozbey ve Mustafa Bozbey’den oluşuyor. Bir çok tapunun da bu firmaya geçtiği ifade ediliyor. Şimdi soruyoruz? Perçem’in kaç tapusu var? Bu tapular ne şekilde ve hangi kooparatiflerden geçti? Ödemesi nasıl yapıldı? Bu adımın nedenlerinden biri de buradaki dolandırıcılık iddiaları ve bu nedenle kooparatifler üzerindeki konut ve ticari alanlara olası bir satış yasağının konulma ihtimali mi? Yani dairelerin kişiselleşmesi ve üçüncü kişilere satılarak işlem yapılmasının önüne geçilmesi mi? Hepsi cevaplanmaya muhtaç ama bölgede yaşananların anlaşılması için oldukça önemli. Bakalım Bozbeyler ikinci NİLVAK vakası olarak da adlandırılan bu olayla ilgili kamuoyunu tatmin edecek bir açılmaya yapacak mı?


İNDEPENDENT’E ETİK MESAJI
Öte yandan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, İndependentTürk’ten Can Bursalı’ya yaptığı açıklamada kooperatif işinin kardeşleri tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Tüm kooperatifleri inceleyin. Benimle bağlantı kurarsanız art niyet aranır” dedi. Bozbey, “Diğerlerini ortaya koymazsanız siyaseten biz bu işi yapmış gibi oluruz” ifadelerini kullanırken, Ergünkent İnşaat’ın yarattığı mağduriyetlerden sonra kendi isminin gündeme getirilmesiyle ilgili de dava hazırlığında olduğunu söyledi. Bozbey, yakın çevresinin kooperatifler üzerinden 132 daire ve çok sayıda dükkan sahibi olmasına yönelik, “Bu durum etik mi?” sorumuza şu yanıtı verdi: Bu doğru bir yaklaşım değil. Diğer kooperatifleri de ortaya koymalısınız. Onlar da aynı işi yapmışken, niye dört kooperatif gündeme geliyor? 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.