SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey götürüyor Bursa susuyor!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mustafa Bozbey’in günlerdir ortaya çarşaf çarşaf serilen rant ve usulsüzlük iddiaları kamuoyu gündeminde tartışılırken, siyasetin sessizliği ise akılları karıştırıyor. EMİRKOOP’ta yaşananlar, dolandırılan vatandaşlar ortadayken, bu sessizliğin nedenini kamuoyu merak ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey götürüyor Bursa susuyor!

Bursa’da özellikle Nilüfer’in siyasiler tarafından adeta dokunulmaz alan olarak konumlandığı algısı son bir iki haftadır yaşananlarla bir kez daha gözler önüne serildi. Rantçıların ve kentsel dönüşüm çetesinin adeta çöktüğü Nilüfer’de, Nilüfer eski belediye başkanı ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’le ilgili iddialara, Bursa siyaseti sessiz. Adeta ölü taklidi yapan Bursa’daki siyasiler, ortada onca iddia varken, görmüyor, duymuyor ve harekete geçmiyor. 


AK PARTİ-MHP-İP…
Bozbey’le ilgili iddialara iktidar partisi AK Parti’nin yanı sıra MHP ve İP’te ses çıkarmıyor. Halkın gözü önünde yaşanan bu duruma, il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra meclis üyeleri de dahil kimsenin sesi çıkmıyor. Nilüfer Belediye Meclisi’nde bu işlerin hesabını sorması gereken meclis üyeleri, ilçe yönetimleri ve il başkanlıkları düzeyinde bu konunun gündeme getirilmiyor olması, toplumdaki Nilüfer’de gizli ititfak iddialarını da güçlendiriyor. 


USULSÜZ ARSA SATIŞI İDDİASI
Usulsüz arsa satışı iddiasıyla gündeme gelen EMİRKOOP’a denetim kayyumu atanmasının ardından onlarca iddia ortaya atıldı. Bozbey ve yakınlarının kontrolündeki EMİRKOOP’da Bozbey ailesine ait kooparatiflerle çevrilen rant oyunları, kurum tüzüğüne uygun olmayan satışlar, belediyeye ait araziye yapılan bina ve kiralamalar başta olmak üzere onlarca iddia ortada duruyor.  Son üç yılda üçüncü kez kayyum atanan EMİR-KOOP’ta bu kez kayyum nedeni bir arsanın satışı üzerine açılan dava. İddiaya göre EMİR-KOOP’a ait Nilüfer Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki eğitim alanında kalan ve varlıklarındaki 6 bin 401 metrekare alana sahip arsa özel bir inşaat şirketine 25 milyon liraya satıldı. Birlik üyesi Sultan Konakları Konut Yapı Kooperatifi, kooparatif yönetimine kayyum atanması için dava açtı. 6 farklı kooparatif de satışla ilgili EMİRKOOP yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunarak dava açtı. 


BALKAN MAHALLESİ’NDE İNANILMAZ İŞLER
 Sarsıcı bir başka konu ise Balkan Mahallesi’nde yaşananlar. Balkan Mahallesi’nden 4 kardeş adına kurulmuş 4 kooparatif var.Kağıt üzerindeki kooparatiflerini üyeleri de hep aynı isimler. Kağıt üzerinde kurulan kooparatifler, 4 ayrı parseli yanyana bulvara cephe olarak alıyor. Sonradan tevhitle birleştirerek 200 dairelik alana 270 dairelik proje üreterek Ergünkent İnşaat’a yüzde 46 ile veriyorlar. Burada Bozbey ailesine ait iki kooparatif arsalarını Bozbey’lerin Perçem isimli şirketini veriyor. Kooparatifler yüzde 16-17 ile anlaşma yaparken Perçem yüzde 46 ile yapıyor. Aradaki yüzde 30 fark ne oluyor? Ne güzel değil mi? Yine taş atmıyorlar yine kolları yorulmuyor. Suya sabuna dokunmadan dairelerin yarısını alıyorlar.  Son bir kaç haftadır Balkan mahallesindeki dolandırıcılık iddiası ile yayımlanan haberlere konu olan inşaatlardan bahsediyoruz. Dahası olmayan 70 daire hokus pokusla birden ilave oluyor.


İNDEPENDENT’E İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
Rant oyunlarının merkezindeki isim olan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, İndependentTürk’ten Can Bursalı’ya yaptığı açıklamada kooperatif işinin kardeşleri tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Tüm kooperatifleri inceleyin. Benimle bağlantı kurarsanız art niyet aranır” dedi. Bozbey, “Diğerlerini ortaya koymazsanız siyaseten biz bu işi yapmış gibi oluruz” ifadelerini kullanırken, “Bu durum etik mi?” sorusuna verdiği cevap ise adeta bir itiraf; “Bu doğru bir yaklaşım değil. Diğer kooperatifleri de ortaya koymalısınız. Onlar da aynı işi yapmışken, niye dört kooperatif gündeme geliyor?” Sadece biz değil onlarda aynısını yapıyor demeye getiriyor yani. 


BOZBEY VEREV’ LE DE YOLUNU BULMUŞ!
Bozbey’lerin Perçem şirketi’nin ardından VEREV adlı şirket üzerinden oldukça ballı işler yaptığı da ortaya çıktı. Belediyeye ait Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki araziyi 25 yıllığına yap işlet devret modeli ile alan VEREV, binanın yapılmasının ardından üst katlarını Nilüfer Belediyesi’ne fahiş rakamlarla kiraya vermiş. VEREV’e Nilüfer Belediyesi aylık 60 bin lira kira ödüyor. Tüm bunlara Bursa’nın siyaseti sessiz kalıyor. Ne bir açıklama ne bir adım ne de tepki. Peki Bursa’nın hakını, Bursalının hakkını kim savunacak kim koruyacak? 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.